Nejde nastartovat - rady, názory?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
BK
Člen Týmu

Nejde nastartovat - rady, názory?

Příspěvek od BK »

Dnes ráno jsem po 5 dnech vlezl do auta, že najedu na nákup. Nastartuju, očistím auto, vyjedu a po pár metrech, když přídávám plyn auto zdechne a já už nenastartuju. Po několika neúspěšných pokusech jsem vymlátil baterku, takže teď nabíjím. Nevíte co to může být?Nastartoival jsem bez problémů na poprvé. Žhavení v pohodě, auo jezdí na pravidelné prohlídky do servisu, naftu jsem tankoval v neděli včetně přidání aditiva. Díky za každou radu či názor.
Corolla combi 2001 (2002) D-4D 2.0 (E-12)
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Zhodou nahod som riesil velmi podobny problem na kamosovej honde vcera.

Rano nastartovalo, presiel 3 metre, zdochlo a uz nic..

Vyzera to ale na zmrznutu vodu v palivovom filtry.

Najlepsie by to bolo hodit do teplej garaze..
Corolla Verso D-CAT 130kw
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Vymen palivovy filtr.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
BK
Člen Týmu

Příspěvek od BK »

Díky. A nemáte náhodou návod. Do servisu se mi teď nechce, mám v plánu tam jet až v půlce ledna na servisku a brzdy, tak bych ho nechal vyměnit. Teď asi budu muset čekat do středy než se oteplí. A doufám, že chytne. A nedá se ta voda jen nějak vypustit? Prý některé značky aut mají vypouštěcí šroub? Na tvou otázku v jiném tématu, zda je pal.filtr vyhřívaný, jsi asi nezjistil odpověď, že?
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

BK píše:Díky. A nemáte náhodou návod. Do servisu se mi teď nechce, mám v plánu tam jet až v půlce ledna na servisku a brzdy, tak bych ho nechal vyměnit. Teď asi budu muset čekat do středy než se oteplí. A doufám, že chytne. A nedá se ta voda jen nějak vypustit? Prý některé značky aut mají vypouštěcí šroub? Na tvou otázku v jiném tématu, zda je pal.filtr vyhřívaný, jsi asi nezjistil odpověď, že?
Otcův Avensis 2.2 D4D dnes ráno obdobný problém. Nakonec pomohl na 2 hoďky zapnutý fén pod kapotou a cca na 5-tý pokus už chytnul. Takže rovnou cca 25km projížďka přes OMV, doplna Alpine Diesel a zítra ráno uvidíme :)
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
muffin
Člen Týmu

Příspěvek od muffin »

BK píše:Díky. A nemáte náhodou návod. Do servisu se mi teď nechce, mám v plánu tam jet až v půlce ledna na servisku a brzdy, tak bych ho nechal vyměnit. Teď asi budu muset čekat do středy než se oteplí. A doufám, že chytne. A nedá se ta voda jen nějak vypustit? Prý některé značky aut mají vypouštěcí šroub? Na tvou otázku v jiném tématu, zda je pal.filtr vyhřívaný, jsi asi nezjistil odpověď, že?
Riesim rovnaky problem a uz sa mi aj rozsvietila kontrolka, ze mam vypustit vodu z filtru.. Vypustaci ventil by tam mal byt. treba pootocit o 2 otacky proti smeru hod. ruciciek a stlacat pumpu na vrchu filtru. Dobre bude si pod to dat nejake handre lebo potecie aj nafta. Moj problem je, ze nemozem nahmatat ten ventil, neviem sa k tomu dostat... zajtra idem kupit novy filter a skusim to cele vytiahnut a vymenit.. Inak by to malo vyzerat asi takto:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199709 ... _2302.html
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Filtr vypousteci sroub nema. Nejjednodusi je sundat horni kryt vzduchoveho filtru, abys mel vic mista, odpojit tri hadicky od nafty-privod, odvod do motoru a odvod do predtapeni a dva el.konektory. Cele teleso filtru drzi na dvou sroubech. Vymontovat ho cely ven, vymenit filtr,na spodu je plovak ktery hlida vodu ve fitru, opatrne odmontovat,pak odsroubovat cely fitr z telesa filtru a vymenit ho. V baleni noveho filtru byvaji nova tesneni,tak je vymenit. Smontovat opatrne,staci to dotahnout rukou.Ja si novy filtr zaleju naftou, abych pak nemusel tolik tahat pumpou z nadrze. Po celkove montazi vratit zpet do auta,pripojit hadicky a konektory, zkompletovat vzduch filtr, natahnout pumpickou naftu a melo by to byt. Filtr vyhrivany je, predpokladam, ze se vyhrivani zapne zaroven s predehrevem motoru.Jinak filtr menim pravidelne pred zimou, se starou Corolou jsem kdysi zustal viset, kvuli nafte, tak to delam preventivne.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
BK
Člen Týmu

Příspěvek od BK »

Oteplilo se a už zase jezdím přes kaluže. Díky ra rady a názory. Hezké svátky a mnoho bezstarostných kilometrů s Toyotami.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“