Potrebuju poradit

vše o tuningu na vozech Toyota
Sp4rc0
Člen Týmu

Potrebuju poradit

Příspěvek od Sp4rc0 »

Čau chlapy potřebuju poradit dostala se me pod ruku toyota corolla E9 1.3 12V: http://www.banpei.net/files/Corolla_E9_liftback.jpg tento model ale toyotam absolutne nerozumím protoze jsem skodovkář: http://skoda-virt.cz/cz/auta/emka/5335-sp4rc0-136/ ale byla prilezitost ji mit tak sem po ni skocil, jako spotrebak bude slouzit, ale potreboval bych poradit nejaky lehky zvyseni vykonu a nejaky vychytavky protoze o ni vubec nic nevím..předem díky..
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Mě se docela líbí jak si někdo koupí 1.3 a hned chce zvyšovat výkon. Vykašli se na nějaky zvyšování výkonu a jezdi :) Vyšší výkon? Vyměnit za 1.6 třeba,ale to by asi chtělo i lepší brzdy a ostatní věci, pokud jsou rozdílné.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Sp4rc0
Člen Týmu

Příspěvek od Sp4rc0 »

Já jí nekoupil strejda s ní jezdil a chce to vyhodit pac je to skoro neprodejný tak sem mu rekl že bych se jí ujal. a kdyz ma škůdka skoro 100 koní tak bych se nudil v toyotě:-D ne jen my příjde 75 koní málo..
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Vyslo by te to pekelne draze z ty jednatrojky delat nakou pilu, to je fakt lepsi vymenit motor treba za tu jednasestku, kdyzs si proctes forum dozvis se vic, napovim ty jednasestky maj oznaceni 4a-fe a 4a-ge tenhle je lepsi :D
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Za prvé to není 12 ventil. Za druhé vím co je to za práci dostat ze škodovky 100-180koní a nevěřím že ta tvoje má aspoň 85. Ale pokud má tak víš kolik Tě to stálo námahy a úsilí a tak nějak obdobně to bude u toyoty.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Sp4rc0
Člen Týmu

Příspěvek od Sp4rc0 »

Vykon je tahanej z favorita a ne ze skudky ano nemam ten vykon zmerenej ale typuju 90-100ps tady je to co je na motoru udelany.. Motor: 781.136, 280/280 vačka, slícované sací a výfukové potrubí a vyleštěné kanály, upraveny spalovak, tvrdé ventilové pružiny, odlehceny setrvak na 5Kg a remenice,svíčky NGK BCP6ES (odesli jedna po druhy:-D) takze zpatky originaly, nová spojka, karburator přetryskovaný SEDR 32 ze 130, vyfuk z Hondy CBR 1000,
Převodovka: Dlouhý 5q 3,9, Jinak serie, startér Felicia.
a jasne ze vím jak je to tezky.
Chtel sem jen nejaky lehky zvyseni vykonu treba pretryskovaní atd..ale tak asi se nic nedozvím. jakto ze to není 12 Ventil?? kdyz na vyku ventilu je nápis 12 VALVE..
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

auto je to spolehlivý,malá spotřeba,velkej prostor uvnitř a je pohodlný.Mám to samo ale 1,8D a jsu maximálně spokojenej-výkon nezvedej-jdi na spotřebu a spolehlivost :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Sp4rc0
Člen Týmu

Příspěvek od Sp4rc0 »

Tonda píše:auto je to spolehlivý,malá spotřeba,velkej prostor uvnitř a je pohodlný.Mám to samo ale 1,8D a jsu maximálně spokojenej-výkon nezvedej-jdi na spotřebu a spolehlivost :wink:
Super díky, tak to jsem rad..
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

Tonda píše:auto je to spolehlivý,malá spotřeba,velkej prostor uvnitř a je pohodlný.Mám to samo ale 1,8D a jsu maximálně spokojenej-výkon nezvedej-jdi na spotřebu a spolehlivost :wink:
Správné uvažovaní važte si pohodlnejch aut na našich hnusných cestách :D :wink:
Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Sp4rc0 - chceš výkon? nejspíš budu mít navíc 5M motor :-D
Teď vážně... Ty popisované úpravy u Š.781.136 na 100koníků neodpovídá... Už jen ty svody na výfuku ti budou na škodu... Nemluvě o filtru hned nad motorem :? Kolik už máš najeto s tím filtříkem na odvětrání vent.víka?
Pár dotázků... Co tam máš za silentbloky? Zadní ramena jsi nechal origo? Jo a zkusil jsi něco naložit do kufru a někam jet? :)

Ale to jsou věci co časem vychytáš :wink: Hlavně se toho nebát...
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Sp4rc0
Člen Týmu

Příspěvek od Sp4rc0 »

Toro píše:Sp4rc0 - chceš výkon? nejspíš budu mít navíc 5M motor :-D
Teď vážně... Ty popisované úpravy u Š.781.136 na 100koníků neodpovídá... Už jen ty svody na výfuku ti budou na škodu... Nemluvě o filtru hned nad motorem :? Kolik už máš najeto s tím filtříkem na odvětrání vent.víka?
Pár dotázků... Co tam máš za silentbloky? Zadní ramena jsi nechal origo? Jo a zkusil jsi něco naložit do kufru a někam jet? :)

Ale to jsou věci co časem vychytáš :wink: Hlavně se toho nebát...
Za prvý ten výkon už tady s váma řešit nebudu. za druhý Skůdka je výkendový auto na srazy a vyjíždky :D na vození vecí v kufru je toyota :D a silentbloky a ramena sou origo nový je me jasný že kdybych s ní normalne jezdil tak ramena budou dost trpet kvuly tomu jak sou kola široko od sebe...Co se ti nelíbí na filtru nad motorem?
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

To mi připomíná hlášku:

Mám v lednici pomerančovou matonku, jak se z ní nejlíp opít? :)

Ber to jen jako vtip, sám mám E9 s tímto motorem (hatchback), žádný sporťák to není, ale jezdit se s tím dá. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem zjistil, co v tom motoru je -- on má totiž maximum krouťáku až v 5000 otáček a ožívá cca v 3500-4000 otáčkách, když je potřeba výkon, musí se podřadit.

V návodu http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=536
jsou uvedeny maximální rychlosti pro jednotlivé stupně.

Podle wikipedie existovala i turbo verze s něco pres 100HP, ale to už je jednoznačně jednodušší tam dát 1.6 a pro verzi 4A-GE jsou známé a ozkoušené úpravy, se kterýma se dá jít mnohem dál, nejlepší příklad bude právě Liborova corolla: http://jdm-club.tuned-cars.cz/phpBB3/vi ... f=17&t=172
Sp4rc0
Člen Týmu

Příspěvek od Sp4rc0 »

gramo píše:To mi připomíná hlášku:

Mám v lednici pomerančovou matonku, jak se z ní nejlíp opít? :)

Ber to jen jako vtip, sám mám E9 s tímto motorem (hatchback), žádný sporťák to není, ale jezdit se s tím dá. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem zjistil, co v tom motoru je -- on má totiž maximum krouťáku až v 5000 otáček a ožívá cca v 3500-4000 otáčkách, když je potřeba výkon, musí se podřadit.

V návodu http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=536
jsou uvedeny maximální rychlosti pro jednotlivé stupně.

Podle wikipedie existovala i turbo verze s něco pres 100HP, ale to už je jednoznačně jednodušší tam dát 1.6 a pro verzi 4A-GE jsou známé a ozkoušené úpravy, se kterýma se dá jít mnohem dál, nejlepší příklad bude právě Liborova corolla: http://jdm-club.tuned-cars.cz/phpBB3/vi ... f=17&t=172
moc díky!! Já mam ten liftback..
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Sp4rc0 píše:
Za prvý ten výkon už tady s váma řešit nebudu.
:lol: neboj, rejpalů tu je dost :lol:
za druhý Skůdka je výkendový auto na srazy a vyjíždky :D
:thumbsup: Alespoň si můžeš dovolit jí odstavit a udělat dle svejch představ...
na vození vecí v kufru je toyota :D
Pokud pojedeš na srázek, tak tam 100% něco těžšího dáš... A to potom pozor nejen na díry... Spíš než seříznutí, je lepší sehnat pružiny (pouze předek) z Š1202. Jsou o dost tvrdší a znatelně kradší...
a silentbloky
použij z Š1203 mají sice šroub na obou dvou stranách, ale to neni absolutně problém... Už když dáš na každou stranu jen jeden a druhej necháš origo, tak je to znát... (pozor, jsou min. 2 tvrdosti)

a ramena sou origo nový je me jasný že kdybych s ní normalne jezdil tak ramena budou dost trpet kvuly tomu jak sou kola široko od sebe...
ramena jdou dobře vystužit... Jak předek, tak zadek... Navíc na zadku vyměň ty gumové "želvy" za ložiska... Vedení (hlavně po nějaké době) je nesrovnatelné... Bohužel to má i nevýhody, ale psal jsi že jí máš jako "výkendový auto na srazy a vyjíždky", takže nevidím problém... Kola (zadní) máš odsebe, protože jsou zkroucené (unavené) ramena... (Výrobní vada... zhruba od 5/87 byl použit jiej materiál)

Co se ti nelíbí na filtru nad motorem?
např. říká ti něco hustota vzduchu?
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Sp4rc0
Člen Týmu

Příspěvek od Sp4rc0 »

Hele píšu sem píšu kvůly toyotě a ne kvuly skudce..toro stavel si nekdy skodovku?a je tvuj soused nejlepsi skodovak v HK kraji? A znáš pana Molčana?Protože tu přírubu dělal on sám a jestly ho neznáš tak nemá cenu se s tebou o skodovkach bavit..
Odpovědět

Zpět na „Tuning“