Celica T23 s vadou motoru

vše ohledně modelové řady Celica
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Já osobně bych v tom žádnou tragédii neviděl. Toyota se k tomu postavila tak jak se postavila. Naopak bral bych to jako příležitost k upgrade výkonu. Máš cpát 70k do série tak je dej do výkonu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Já osobně bych v tom žádnou tragédii neviděl. Toyota se k tomu postavila tak jak se postavila. Naopak bral bych to jako příležitost k upgrade výkonu. Máš cpát 70k do série tak je dej do výkonu.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Zkus se podívat sem http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200205 ... _1102.html
Je to sice taky dost peněz, ale lepší opravit než prodávat a budeš to mít nové.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

zejdy píše:Zkus se podívat sem http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200205 ... _1102.html
Je to sice taky dost peněz, ale lepší opravit než prodávat a budeš to mít nové.
Bohužel s jejich cenami nemužeš počítat ( oni díly neprodávají , jen provozují netový katalog se seznamem "doporučených" ceny od Toy, o kterých absolutne envíme zda jsou aktuální ( i když ve vetšine případů platí že když jejich cenu vynásobíš akt. kurzem, přidáš clo a DPH tak jsi na cca +-10% cene za jakou to koupíš v CR u Toy.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No trochu jsem se rozhlédl a nebylo by to tak hrozné. Vybrusova sada vč ložisek,čerpadla,těsnění,rozvodu a vložky do válců je cca 1400usd vč pošty. K tomu clo,dph. Pokud si motor schopny vyndat což asi jsi když jsi se dokázal podívat dovnitř tak už jen peníze za práci v brusirne. No celkově bych to viděl do 55k.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

celica t23 s vadou motoru

Příspěvek od Pavel Liška »

Na ebay uk. je několik 1ZZ motorů i polomotorů.
Neri
Navigátor

Příspěvek od Neri »

Chtěl jsem se jenom zeptat, když tady třeba píšeš, že kontroluješ olej dost často, pak píšeš ,že jsi vypustil 1,5l. neříkejte mi, že to sežere třeba 2l na 500km. To by byl teda velkej masakr. Navíc když u T20 1,8 je rozsah měrky oleje min - max 1l (nevim jak T23). Já kontroluju olej skoro po každé jízdě. Tomu zaklepávání by se snad dalo předejít právě častější kontrolou nebo se mýlím? :roll:
Toyota Celica 1.8 85kW r.v.98
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

pocuj, kamaratovi zozralo viac nez dva litre oleja behom jednej jazdy po tunajsich okreskach, znicoho nic.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
TomAss
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomAss »

Tak sem v tom asi taky :( :( ,po cestě z Přerova do Ostravy(a to pěkně piánko 2500-3000ot/min.)sem auto na půl hodky odstavil,po následném nastartování jsem ujel asi 500m a vybafla na mě kontrolka check engine,tak sem zastavil a začal pátrat,zádné podezdřelé zvuky,žádne vibrace ani klepání,oleje dost,olejové víčko čisté.Tak sem pokračoval v jízdě cca5 km.Žádnou změnu jsem nezaznamenal,auto de pěkně za plynem,nic neni slyšet.Kdybych tu kontrolku přelepil,tak ani nevím,že se něco děje.Akorát při volnoběhu,když prošlápnu plyn,tak otačky plynule padají do 1000,tam se jakoby seknou a pak spadnou na 3 nebo 400.Ale žádné zvuky nebo vybrování.....doufám,že se pletu :( :( :(
Toyota Celica 1.8 VVTi
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To bude asi něco jiného. Odhadoval bych ls nebo kat. Nech udělat diagnostiku.
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Buď v klidu, kdyby to byla ta výrobní vada 1ZZ-FE, tak bys změnu v množství oleje na měrce určitě poznal. Nech si na tý diagnostice zjistit, co za chybu to hlásí. Nejčastější je to právě lambda nebo kat co psal Libor, oboje spolu značně souvisí...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
TomAss
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomAss »

to každopádně,...ale přes víkend to budu muset nějak přežít.Na olej si dávám sakra pozor,tak by to byla pěkná podpásovka.
Každopádně dík za malé uklidnění....tak mě napadlo jestli v rámci prevence je možná výměna stíracích pístních kroužků,kvuli kterým musíme být většina 1ZZ-FE stále ve střehu
Toyota Celica 1.8 VVTi
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

TomAss píše:tak mě napadlo jestli v rámci prevence je možná výměna stíracích pístních kroužků,kvuli kterým musíme být většina 1ZZ-FE stále ve střehu
tak kvůli nim to rozhodně není. Pomuže jedina vec,bud vymena polomotoru sance 50% že se to stane znovu nebo vyvložkovat blok to je 100% oprava. Pokud bude Tequilla souhlasit tak uvidíš fotodokumentaci,v pondělí jdeme na to.
zejdy
Manager Týmu

t23

Příspěvek od zejdy »

Jenom dodávám svoje postřehy: repasovaný polomotor od Toy ( ne program Optifit, ale je to nejspíš něco podobného, dělá to Toy v Praze ) stojí 38k. A vůbec bych se nebál do toho jít.
Jinak k Celdě fuufniho: pokud má motor nalítáno poctivejch 250k, zaslouží si GO!
Pazvuky u něj dělal rozvoďák, jinak všechno OK, spotřeba oleje = zapečené pístní kroužky - totál, gufera ventilů - dead.
Náklady na ND = do 15 tisíc včetně ojničních ložisek.
Pokud to někdo nenechá dojít do poškození kliky, není to finančně tak drastické.
Rád bych, aby mi někdo objasnil spojitost "zaklepání motoru ( klika? )" a katalyzátoru - to se mi zdá jako nesouvisející problém. To, že se po nadměrné spotřebě oleje rozsvítí kontrolka Engine je logické, po vypálení katu samovolně zhasne, samozřejmě pokud není kat totálně na odpis.
Uvítám další Celicy na opravu k rozšíření znalostí.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ty by jsi se toho nebál a sama toyota tyto repasované bloky uz nenabízí. ;) uz jen nové. Porucha ls nebo kat samozřejmě nemá nic společného s zaklepaním kliky,ovšem když motor začne žrát olej tak to jak ls tak kat dělá moc dobře. :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“