Změna zvuku E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
paul.knight
Člen Týmu

Změna zvuku E10

Příspěvek od paul.knight »

Zdravím, posledních 2000 km (návštěva servisu kde dělali rozvody - 3000 km zpátky) pozoruji změnu zvuku od motoru mezi 2500-3000 ... přirovnal bych to amplitudě, zajímavé je, že jinde než při uvedených otáčkách to nedělá a nejvýraznější je to na 2. stupeň.
Na slovenském fóru zmiňoval chlapík s podobným problémem uložení klikovky ... ale těžko říct, jinak tah motoru, spotřeba p.h. i oleje (5W-40) jsou pořád stejné.
Budu rád za každou radu ...

Jinak zkoušel někdo z vás odhlučnit Corollku ? Já jsem jen pro začátek hodil odhlučnění pod kapotu a kompletně nad zadní podběhy a ještě překryl celou rezervu a zavaz. prostor. Dál plánuju potáhnout, nebo vyměnit za už potažené podběhy např. jsou v Octavii 2, kde to třeba kamínky filtruje perfektně a nakonec odstrojit přístrojovku a opět to vytlumit.
Ale už teď je to poznat.
E10 1.4 r.v.97, koupeno pravých 65000km k 17.11.08
( 88000km k 17.11.09 )
--------------------------------------------
PRODANO
CharlieCh
Věčnej rejpal

Re: Změna zvuku E10

Příspěvek od CharlieCh »

paul.knight píše:Zdravím, posledních 2000 km (návštěva servisu kde dělali rozvody - 3000 km zpátky) pozoruji změnu zvuku od motoru mezi 2500-3000 ... přirovnal bych to amplitudě, zajímavé je, že jinde než při uvedených otáčkách to nedělá a nejvýraznější je to na 2. stupeň.
Na slovenském fóru zmiňoval chlapík s podobným problémem uložení klikovky ... ale těžko říct, jinak tah motoru, spotřeba p.h. i oleje (5W-40) jsou pořád stejné.
Budu rád za každou radu ...

Jinak zkoušel někdo z vás odhlučnit Corollku ? Já jsem jen pro začátek hodil odhlučnění pod kapotu a kompletně nad zadní podběhy a ještě překryl celou rezervu a zavaz. prostor. Dál plánuju potáhnout, nebo vyměnit za už potažené podběhy např. jsou v Octavii 2, kde to třeba kamínky filtruje perfektně a nakonec odstrojit přístrojovku a opět to vytlumit.
Ale už teď je to poznat.
Někde jsem četl, že některé E10 měly problémy s převodovkou, aspoň ta moje těsně před koupí nějaké měla, a "něco" takového jako ty pozoruju taky, ale už od té doby, co ji mám. Tipuju tudíž na převodovku, popř. spojku. Nicméně takto mám najeto cca 45 kkm a je to beze změn...sám motor jede jak hodiny.

Čím's to tlumil? Nějaké foto by nebylo?
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No a když to začlo po rozvodech, díval si se na ně? Nemáš moc naplej řemen třeba? Nepootočili ti třeba vačkou? (nepravděpodobné když říkáš, že se to jinak chová stejně) A vyvažovací hřídel tam není, ta to dělává.

Odhlučnění mají třeba diesely, jak na přepážce mezi motorem a kabinou, tak pod kapotou - zkusil bych se optat vrakoviště. A pozor na ty zadní podběhy, ať se ti tam pak nedrží voda a bordel, rychle by ti to zhnilo. Já už mám přes rok doma koupený plastový výplně na E11, ale potřebují menší úpravu a letos už se k tomu nedostanu.
Holomek!
paul.knight
Člen Týmu

Příspěvek od paul.knight »

TO CharlieCh:
Protože jsem tu deku pod kapotu v Hradešíně nesehnal, tak jsem koupil samolep matroš od Mikry, kterej jsem nastříhal zatřel a nalepil. Nad podběhy a kolem rezervy jsem dal dost takový deky, co se běžně dává na odhlučnění (pobral jsem to z vrakový E11,E12 a pár škodovek). V kufru jsem měl původně jen takovou tenkou mrchu (pár mm?), která překrejvala s dřevem přístup k rezervě ... zároveň to tvořilo takovej debilní schod, takže jsem zase z vrakoviště koupil asi 2cm tlustej koberec zastřihnul na Corollku .. nejen, že to tlumí, vypadá líp, ale i schod je pryč.
Je to znát hlavně při dešti na dálnici, to jde odzadu mnohem menší hluk.
Co mi vadí ... je hluk motoru, přeci jen absence odhlučnění na přepážce je dost znát, takže to by chtělo poladit a pak ty podběhy.. odrazy kamínků jsou taky dost slyšet.
Jestli budu mít chvilku, udělám o víkendu pár fotek na ukázku.
K převodovce, pořád mám ten problém jak jsem tu o prázdninách psal, vypadává 5ka (je možný, že se to třeba jen zhoršuje a příznak je ten rachot), chtěl jsem to vyměnit za tu 6.s., ale zatím nic.

TO Rampa89:
Ohledně rozvodů netuším, ale nechám to překontrolovat.
Jinak zajímavý bylo, že za jedním ze zadních tapeců byla drobná deka, ale na druhý straně ne, těžko říct nejspíš chyba (vlastnost) z výroby.

Jinak doporučuju se mrknout http://www.loganland.cz/LOGAN/Zkusenost ... cneni.html
Naposledy upravil(a) paul.knight dne stř 18.11.2009, 21:44, celkem upraveno 1 x.
E10 1.4 r.v.97, koupeno pravých 65000km k 17.11.08
( 88000km k 17.11.09 )
--------------------------------------------
PRODANO
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Na ty problémy s převodovkou vzpomínám, je pravda, že nejspíš to bude tím, jak už psal charliech. Já mám zase ve svým, že mi na V. při konstatní rychlosti cosi cvaká, ale opravdu téměř neslyšně. Slyším to snad jenom já, protože s tím autem jezdím denně, jinak to nic nedělá, akorát se řadící páka za jízdy hýbe podle záběru/brždění motoru. A teda když vyháním pavouky z motoru, tak se převodovce už občas nechce spolupracovat, ale na druhou stranu už má za sebou nějakých 270 tisíc km.

Já už koupil od kubajze tu poškozenou G6, zkusím si s ní pohrát, ještě sem ji nekuchal, není čas.

Ta izolace vzadu je opravdu jenom na jedné straně. Vzadu je to celkem jedno, jak se to udělá, ale vepředu bych se fakt snažil sehnat z toho diesela, aby to vypadalo jako od výroby. Hluk mě právě taky občas rozčiluje, ale zase jsem na to auto už zvyklej a pod tou izolací se může držet vlhkost...
Holomek!
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ja mam dojem, ze obcas slysim hvizdavej zvuk kdyz jedu pod plynem na 4q nebo 5q, asi to zkusim rozehnat vymenou oleje v prevodovce :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Beaver píše:Ja mam dojem, ze obcas slysim hvizdavej zvuk kdyz jedu pod plynem na 4q nebo 5q, asi to zkusim rozehnat vymenou oleje v prevodovce :)
To je tím nadzvukovým zrychlením, tzv. forsáží, kterou ten stroj má :D
Holomek!
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

Rampa89 píše:
Beaver píše:Ja mam dojem, ze obcas slysim hvizdavej zvuk kdyz jedu pod plynem na 4q nebo 5q, asi to zkusim rozehnat vymenou oleje v prevodovce :)
To je tím nadzvukovým zrychlením, tzv. forsáží, kterou ten stroj má :D
tak toto me rosekalo :)
samozrejme pokud nemluvi o Supre, kde by treba hvizdlo turbo...
ikdyz me pri vysokych otackach hvizda sluzebni 1.9 Peugeot 206 a pritom je to obycejny motor bez turba dle papiru, a ani u motoru neni nikde turbo k nalezeni... :) ale zvuk je to super, akorat s frekvenci navstevovani servisu se bojim, ze je to posledni zapiskana pisnicka pred funusem :D
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zatim mluvim o Corolle :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Helmut74
Člen Týmu

Příspěvek od Helmut74 »

mně osobně rezonuje asi výfuk v rozsahu cca 2300-2600 otáček. Na výkon a spotřebu to nemá žádný vliv. Co to může být, si netroufám říct, ale vzhledem k tomu, že ten výfuk je původní od října 1997, to může být cokoliv. Chystám se vysypat katalyzátor a až to bude nutné, tak asi zadní díl výfuku 9vyměnit) - mám E11. Jinak budu normál jezdit, od toho auto je. Jak říkávali ruský poradci pro volhy, když se jich český mechanici ptali co tohle a co tohle... "vy češi málo jezdíte a moc posloucháte" :D
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

paul.knight píše: ...posledních 2000 km (návštěva servisu kde dělali rozvody - 3000 km zpátky) pozoruji změnu zvuku od motoru mezi 2500-3000...
Poslechni si rozvodový řemen. Některé neoriginální se špatně snášejí s japonskými vozy a v uvedených otáčkách hučí.

paul.knight píše: ...tak jsem koupil samolep matroš od Mikry, kterej jsem nastříhal zatřel a nalepil...
Tu mikru mám už dlouho v merku, ale odrazují mě příliš komplikovaná žebra na kapotě. Jak jsi to vyřešil Ty? Nemáš fotku.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tak co, k té Mikře bys něco neměl.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“