Kupa Toyota Celica 7.gen par dotazu

vše ohledně modelové řady Celica
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: toyota celica 7.generace

Příspěvek od Amadeus »

gabko24 píše:
Amadeus píše:
Renča píše:Zdravím všechny,už jsem tu něco přečetla a tak jsem zas o něco chytřejší...ovšem mám taky dotaz,kdyby byl někdo tak moc hodný a poradil mi. :lol: Na leden,ten velký měsíc,mám v plánu si pořídit taky yotku,ale většina mých známých mě odrazuje,díky vysoké spořebě a drahých náhradních dílů.Než jsem nabourala svou tehdejší mazdu mx3,byla jsem zvyklá jezdit za 10l/100km,i s náhradními díly se ohledně cen nepárali,přesto že to bylo starý auto.To by nebyl až takový problém,ovšem donesla se ke mě ta nepříznivá až trochu nepochopitelná zpráva,že po 170.000km odchází čerpadlo,které v originálu vyjde až na 70tis.!Vyhlídla jsem 2004, 1.8 VVt-i 105kw...je úžasná a já už jsem se jednoduše zamilovala.Jen bych chtěla vědět,jak to ve skutečnosti s tím čerpadlem je,jestli si mám do budoucna hledat ještě jedno zaměstnání :shock: :D .Moc děkuju tomu,kdo mi odpoví ..

gabko24-kde tady vidíš že se ptala na problémy s motorem 1ZZ-FE????Já tady vidím pouze napsáno,že si o tomto autě už něco přečetla a ptala se na čerpadlo,jestli se při 170 tis porouchá nebo ne.Právě proto nechápu,proč prostě někdo vždycky mluví o zadírání motorů 1ZZ-FE.
ale no, ale no... amadeus... nieco si precitala, to je fajn, ale vacsina znalejsich problematiky hned zistila, ked sa pyta na cerpadlo, tak nevie, vcom najviac 7gen trpi, lebo sa pytala blbost, resp neuplnu otazku zadala.. cerpadlo... ake? palivo? olej? voda? ci ake? a prave to stoji 70tis, co mozno aj polomotor... mozno ju niekto zle informoval, lebo cerpadla som nepocul, ze by odchadzali a to mam dost 7gen kontaktov...
tak preto ju tu niekto predomnou usmernil, ze cerpadlom to nieje, ze nad 100tis to moze klaknut! citaj doslednejsie, uvazuj nad temou, a kym niekoho urazis, zamyslisa nad tym, ci je to vobec fer... zato ze ty si zaryty 7mickar- neviem naco si donej vrazil majland a teraz ju nevladzes predat, zato este 1ZZ-FE nebude bezproblemovy motor, len pre tvoju radost, a taktiez otom nepresvedcis X-Y ludi, co narvali prachy do repasu, kym mohli investovat do podvozku atd...
sorry, trosku som sa nechal uniest, ale snad vramci slusnosti, ja som Celicar, mam ich rad, urcite si kupim aj 7micku raz, ked budu ceny nizsie za kusy nad 2003 :-)
Proč to toho taháš moje auto a moje prachy???Co to má s tím společného??
Obrázek
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

:roll:
Amadee Ty jsi normalne neskutecne naslapavaci :D Zbytecne.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tygr píše::roll:
Amadee Ty jsi normalne neskutecne naslapavaci :D Zbytecne.
:o Našlapovací????Co to je??Ještě po mě nikdo nechodil. :lol: :oops:
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

a Gabko ma pravdu , nikdy nevite co clovek na druhe strane mysli , co vsechno si dooprevdu precetl a pochopil , ani jste se nezeptali jake to cerpadlo by melo odchazet a nekdo tu hned hazi rady , protoze olejova pumpa podle EPC je do 100 Euro , pumpa benzinova 200-300E a vodni pumpa s napinakem nebo co to je taky do 300 E , takze castka 70 tis. odpovida problemum s motorem

problem s cerpadli meli myslim naftove aviky kdy se cerpadlo pridrelo do systemu se dostali kousky kovu a ty pak v celem systemu i po vymene cerpadla delaly problemy , nekde je o tom v topiku avenu zminka , ale nechce se mi to hledat ted , Libor kdyztak opravi moje "znalosti" :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak jen pro vaše info. Před chvíli jsem mluvil s uživatelem fufni. 1zz 200000 motor sežral olej a klepe. Takže to že ten motor vydrží je výjimka která potvrzuje pravidlo.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
gabko24
Věčnej rejpal

Re: toyota celica 7.generace

Příspěvek od gabko24 »

Amadeus píše:
gabko24 píše:
Amadeus píše:
gabko24-kde tady vidíš že se ptala na problémy s motorem 1ZZ-FE????Já tady vidím pouze napsáno,že si o tomto autě už něco přečetla a ptala se na čerpadlo,jestli se při 170 tis porouchá nebo ne.Právě proto nechápu,proč prostě někdo vždycky mluví o zadírání motorů 1ZZ-FE.
ale no, ale no... amadeus... nieco si precitala, to je fajn, ale vacsina znalejsich problematiky hned zistila, ked sa pyta na cerpadlo, tak nevie, vcom najviac 7gen trpi, lebo sa pytala blbost, resp neuplnu otazku zadala.. cerpadlo... ake? palivo? olej? voda? ci ake? a prave to stoji 70tis, co mozno aj polomotor... mozno ju niekto zle informoval, lebo cerpadla som nepocul, ze by odchadzali a to mam dost 7gen kontaktov...
tak preto ju tu niekto predomnou usmernil, ze cerpadlom to nieje, ze nad 100tis to moze klaknut! citaj doslednejsie, uvazuj nad temou, a kym niekoho urazis, zamyslisa nad tym, ci je to vobec fer... zato ze ty si zaryty 7mickar- neviem naco si donej vrazil majland a teraz ju nevladzes predat, zato este 1ZZ-FE nebude bezproblemovy motor, len pre tvoju radost, a taktiez otom nepresvedcis X-Y ludi, co narvali prachy do repasu, kym mohli investovat do podvozku atd...
sorry, trosku som sa nechal uniest, ale snad vramci slusnosti, ja som Celicar, mam ich rad, urcite si kupim aj 7micku raz, ked budu ceny nizsie za kusy nad 2003 :-)
Proč to toho taháš moje auto a moje prachy???Co to má s tím společného??
z celeho textu si len na toto mohol reagovat? prepac, ak som tym urazil, to som pouzil len ako priklad, respektive ako si to ja vysvetlujem, ze preco tak prudko reagujes, a viem, ze ju predavas nejaky ten mesiac. prepac,. nemusi to byt pripad tvojho auta, ale skusenosti neoklames.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Motor 1ZZ-FE vydrží hov*o a nedoporučil bych ho ke koupi ani největšímu nepříteli. Tečka.
Takových vyléčených zastánců 7. gen Celic a 1ZZ-FE motoru už znám dost...co já bych dal za to, kdyby mě někdo před dvěma lety varoval před koupí!
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

Tequilla píše:Motor 1ZZ-FE vydrží hov*o a nedoporučil bych ho ke koupi ani největšímu nepříteli. Tečka.
Takových vyléčených zastánců 7. gen Celic a 1ZZ-FE motoru už znám dost...co já bych dal za to, kdyby mě někdo před dvěma lety varoval před koupí!
a proto budu kupovat TS a budu snad happy:)
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Mel jsem 7g pred 3 rokama, prodal jsem ji. To znamena ze jsou opravdu spolehlivejsi a zabavnejsi auta Radeji 6.generaci, rozhodne, kdyz tedy Celicu. Dnes kdybych si mel kupovat celicu na normalni jezdeni, koupim si asi 6. generaci. Stare dobre 3SGE, mnoho moznosti uprav, cehoz jsme tu byli svedky (i kdyz to uz je brutalnejsi uprava, pravda), charizmaticky styling..
Nic proti 7. generaci. Je pravda, ze kdyz ma clovek vybirat z Japonskych autíček podobneho ražení, moc toho neni. :wink:
Nebo poslouchat zamilovane srdicko do 7g a neresit to. Mozna to bude drahe, mozna ne. Jako s kazdym autíčkem.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Vazli píše:
Tequilla píše:Motor 1ZZ-FE vydrží hov*o a nedoporučil bych ho ke koupi ani největšímu nepříteli. Tečka.
a proto budu kupovat TS a budu snad happy:)
TS je o něčem jiným, jen bacha na uložení vačkový hřídele...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Pavel Liška
Věčnej rejpal

kupa toyota celica 7 gen par dotazu

Příspěvek od Pavel Liška »

Nejsem si jistý,ale Idaho nebo Libor někde na foru napsal který motor 1ZZ pod určitým označením je problémový,zeptej se zmíněných pánů,kteří Ti učitě poradí.Co se týka neprůstřelného motoru 3SGE,nechci se nikoho dotknout,ale někteří z Vás tady ještě nebyli kdy jsem řešil kliku na 4 gen. a né jenom já.Nevím co s tím motorem udělali,ale na 5 gen. vydržel jednou tolik.Na TS do rv.2003 jsou šroubky zajišťující hřídel vahadel vyrobeny z méně kvalitního mat. a praskají,pokud zjistíte,že je šroubek prasklý a vačka ok. tak určitě s tím nejezděte,jsou to potom zbytečně vyhozené love.
Renča
Člen Týmu

Příspěvek od Renča »

Poněkud mě mrzí,že se tu díky mému dotazu strhlo několik nesrovnalostí,hádek,a i několik naštvaných lidí :( Ale jak jsem už napsala,jsem ráda za každou informaci od vás,kteří celicu mají,mají s ní zkušennosti tudíž i vědí,jaké problémy či komplikace mě mohou popřípadě potkat.Dotaz se měl týkat benzínového čerpadla za coč se omlouvám,že jsem nedodala! :lol: Mějte všichni krásný den :wink:
Renča
Člen Týmu

Příspěvek od Renča »

libor12 píše:Tak jen pro vaše info. Před chvíli jsem mluvil s uživatelem fufni. 1zz 200000 motor sežral olej a klepe. Takže to že ten motor vydrží je výjimka která potvrzuje pravidlo.

Moc se v tom nevyznám,ale motor o kterém píšeš připadá i na rok 2004 a dál? Z nějakého tématu jsem tu vyčetla že od roku 2000 do "x" roku nebyly motory moc vychytaný
fuufni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuufni »

Jaké je časové rozmezí výroby těchto motorů s vadou přesně nevím ale co jsem tak pochopil tak kvalitní materiál použitý do vložek válců je asi až od roku 2006 a to u Avensise. Mě teď potkal poděl zapříčiněnej konstrukční vadou motoru a opravdu si teď nevím rady...a to jsem se o ní staral jak o své dítě...Rozhodně si nemyslím, že auto někdo zachrání tím, že po 150 najetých km zkontroluje olej. Mě to skoro kompletní náplň sežralo snad během týdne(cca 4l)....(olej jsem kontroloval dostatečně často..a teď je motor vylágrovanej a neudělám nic a šlechtit jsem jí mohl jak jsem chtěl... nezbejvá mi nic jiného než si nervy masírovat čokoládou a začít šetřit 70 tisíc na opravu když teď ani nevím jakou a čeho všeho...Ve finále si tady teď můu naivně myslet že to bude 7 pětek ale může to být i víc...
Celica bylo moje auto snů už v době kdy jsem dudal dudlika a strašně mě dneska mrzí, že Toyota neudělal skoro žádné opatření aby chudákům majitelům kterým skolabuje nervová soustava po tom co se dozvědí cenu za opravu, nějakým způsobem vynahradila ten jejich kiks....
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Mooo hezky napsáno.Přeju pevné nervy.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“