Nesvítí potkávačky na E10
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Nez se tady zacnes ohanet, uvedom si co zpravujes , je to spinac a 4 svetylka coz je druhe nejjednosussi zapojeni co muze byt , schema zapojeni mas - treba ti nesedi draty ale to zapojeni bude porad stejne takze , pokud ti sviti dalkove - jdou ze stejneho plus jako potkavacky a a pak dve minus tak nevim, bud se v tom nekdo hrabal ale jinak chyba muze byt pouze v zarovkach nebo pacce svetel a nebo ukostreni potkavacek , pokud se minus od dalkovych vraci do tech pacek , nic vic nevymyslim a to ze sviti svetylko dalkovek je nejvetsi bug , protoze ma svitit kdyz se v pacce propoji minus od dalkovek
zkusil jsi premostit minus potkavacek ?
zkusil jsi premostit minus potkavacek ?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Měřit proud místo pojistky.... to raději strkej ruku do ohně. I když měřák má pro velké proudy pojistku vlastní, přeci jen nejde měřákem pojistku nahrazovat.pajoš píše: ...což byste ovšem věděli, kdybyste někdy něco dělali... ...jak se měří proud. Ideálně by se měřil místo pojistky...
Proud má smysl měřit jedině za relátkem v příslušných okruzích. Zvlášť dálkové, zvlášť tlumené.
Jinak jestli je v obvodu pojistka 15A, nemůžou Ti shořet měřící kablíky od 10A měřáku. Takže buď tam nejsou origo, ale jen nějaké laboratorní pro měření mA, nebo tam tekl podstatně větší proud. I tak by ale shořela pojistka v měřáku a ne měřící kablíky. Měl jsi to vůbec ve správné zdířce?
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jimmy: pokud bych měl kablik ve špatné zdiřce, tak by mi to neukázalo nic (měří to ampery jen když je kabel ve zdiřce na ampery.
Pavo: No nejenže mi nesedí barvy, ale aj po rozdělání svazku od blatníku po blatník ty dráty jdou prostě naprosto jinak
Ze schéma vyplývá, že kostra (bílomodrý kabel) jde rovnou ze žárovky na kastli-pravý předek, což není pravda.
Páčku jsem zkusil prostě drátkama obejít (z páčky jdou 3 kabely, tedy nahrazeno třemi kabely) vyzkoušeno se zapojenou páčkou aj bez. Vidím to na chybu mezi relé a světly, relé spíná jak má a propojuje okruh (taky pro jistotu propípáno)
Jako vím, že buď to auto shoří, jak se na to ten elektrikář podívá a nebo je to nějaká totální pí.ovina, vidím to na špatný silentblok výfuku
Ale už na to hážu bobek, jde to dneska k elektrikářovi, bo na to nemám už čas, musím dělat i něco v práci a hlavně do školy. Ale díky za rady, dám vědět, co to bylo, samotného mě to zajímá.
Pavo: No nejenže mi nesedí barvy, ale aj po rozdělání svazku od blatníku po blatník ty dráty jdou prostě naprosto jinak

Páčku jsem zkusil prostě drátkama obejít (z páčky jdou 3 kabely, tedy nahrazeno třemi kabely) vyzkoušeno se zapojenou páčkou aj bez. Vidím to na chybu mezi relé a světly, relé spíná jak má a propojuje okruh (taky pro jistotu propípáno)
Jako vím, že buď to auto shoří, jak se na to ten elektrikář podívá a nebo je to nějaká totální pí.ovina, vidím to na špatný silentblok výfuku

Ale už na to hážu bobek, jde to dneska k elektrikářovi, bo na to nemám už čas, musím dělat i něco v práci a hlavně do školy. Ale díky za rady, dám vědět, co to bylo, samotného mě to zajímá.
1. Drtivá většina měřáků má pro měření proudu zdířky dvě. Jedna z nich je pro mrňavé proudy, druhá pro velké. Jedině ta druhá je odjištěná.
2. Spočítal sis, jaký proud prochází přes žárovku (resp. dvojici žárovek) o příkonu 55W a přibližném napětí něco málo přes 12V? Určitě to není tolik, aby shořely měřící kabely ampérmetru.
Takže kdoví, co jsi měřil
2. Spočítal sis, jaký proud prochází přes žárovku (resp. dvojici žárovek) o příkonu 55W a přibližném napětí něco málo přes 12V? Určitě to není tolik, aby shořely měřící kabely ampérmetru.
Takže kdoví, co jsi měřil

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pavo: Rozdělal jsem aj palubku a kolem volantu, takže z páčky samotné jdou 3 dráty, myslím z páčky, ne z Lucase.
Jimmy: ano, vím jak se měří. Jinak relé rozdělámo, přeměřeno, spíná a funguje. Zkrat by pálil pojistky, což se neděje.
Osobně: je to neukostřené, ale nevím kde, když jsem to už pohledal. I jeden kabel do páčky je kostra a ta je v cajku.
Jimmy: ano, vím jak se měří. Jinak relé rozdělámo, přeměřeno, spíná a funguje. Zkrat by pálil pojistky, což se neděje.
Osobně: je to neukostřené, ale nevím kde, když jsem to už pohledal. I jeden kabel do páčky je kostra a ta je v cajku.

jak uz ti tu napsal Rampa, nevim proc se navazis do japoncu, koupil si evidentne bourany auto, ktery muze byt fusersky opravovany, v tomto pripade za to nemuze japonec, ale predchozi majitel, pripadne opravar, servis atd... takhle by te zlobilo jakekoliv spatne opravene auto....
ja se nikdy mezi zastance japoncu nepocital, nikdy jsem japonce nemel a ani jsem o nem nejak neuvazoval... pred rokem a pul jsem koupil moji Corollku a nemuzu na ni dopustit, je teda taky bourana - na cumak pred ridicem, mozna ma i menenou strechu, podle jineho barevnyho odstinu na sloupcich, ale byla opravena dobre a nic mi tu nezlobi... dulezity je si pri kupovani vzit k tomu nekoho, kdo se vyzna... ja zkousel auto pres hodinu nez jsem si placnul s prodavajicim...
po zkusenostech s Corollou chci dalsi auto japonce, driv jsem koukal na vsechny mozne evropske znacky, ale kdyz vidim, jak do toho sypou kamaradi prachy, nechtel bych...
ja se nikdy mezi zastance japoncu nepocital, nikdy jsem japonce nemel a ani jsem o nem nejak neuvazoval... pred rokem a pul jsem koupil moji Corollku a nemuzu na ni dopustit, je teda taky bourana - na cumak pred ridicem, mozna ma i menenou strechu, podle jineho barevnyho odstinu na sloupcich, ale byla opravena dobre a nic mi tu nezlobi... dulezity je si pri kupovani vzit k tomu nekoho, kdo se vyzna... ja zkousel auto pres hodinu nez jsem si placnul s prodavajicim...
po zkusenostech s Corollou chci dalsi auto japonce, driv jsem koukal na vsechny mozne evropske znacky, ale kdyz vidim, jak do toho sypou kamaradi prachy, nechtel bych...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
To by sis nesmel koupit nic protoze se to predpoklada u kazdeho vyrobku. TO je jakoby nekdo rikal ze se notebook od Applu taky nerozbije atd.. ale to je jedno , za 1500 bych si ty kabely natahl sam znova ale to je taky jedno, hlavni je ze to mas vyresenepajoš píše:Tak upřesním: V elektrice nebylo nikdy hrabáno! Potvrdil to i elektrikář, že se nikdo v elektrice nehrabal! Takže kecy typu, že to je bourané jsou tady naprosto zcestné. No asi jsem bohužel koupil teda "kazový kus". Jenže na rozdíl od ostatních značek se to u japonce nepředpokládá.
a jestli kazovy kus zalezi na jedne soucastce za x korun tak to je moc silny nazor , kazovy kus bych nazval kdyby mi upadla naprava

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)