'74 Celica - pár dotazů

vše ohledně modelové řady Celica
Tadesky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

'74 Celica - pár dotazů

Příspěvek od Tadesky »

Zdravim, uvažuju o koupi 1. generace, konkrétně ST z '74. Chci se zeptat, na co si dát při koupi pozor, co jsou vyloženě slabá místa? A pokud bych jí opravdu koupil, jaká je šance sehnat motor z GT, případně kde hledat?

Díky
Jirka
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

zitra ti neco napisu, co jsem pochytil , vydrz :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Tadesky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tadesky »

stenky: bral bych právě odtamtud tu červenou co je jako první celica - r.v. 1974, ST. na pořízení bych měl mít cca 100k, ale do toho GT s bodykitem se mi moc pouštět nechce a TA28 už se mi nelíbí :oops:

Pavo: dík!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Na Tvém místě bych šel do té žluté. Jinak když u auta napíšou, že je před renovací, připrav si dalších dvěstě táců.

Jinak gratuluji k dobrému vkusu - tenkrát se ještě dělala hezká auta 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tadesky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tadesky »

mít o těch 30-40k víc, tak bych do ní šel určitě... na další investice jsem připravenej, s tim do toho jdu. Teď jsem dával dohromady Mazdu Miatu a pokud jí prodám za tolik, kolik bych chtěl, půjdu do celdy.
A ano, tenkrát se dělala hezká auta! mám celkově kladný vztah k veteránum, jelikož otec pořád dával nějaké dohromady, takže jsem se mezi nima pohyboval od mala. A veteráni z Japonska... to je podle mě nádhera
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

No trochu Jimmi tě poopravím a posunu tu investici asi i výš jakn uvádím viz níže.

Tadesky jsem moc rád že je tady další,,pacient" jako já supr. :lol:

TA 22 a TA23 i podlě mně TA28 jsou moc pěkné auta.Samozřejmně je potřeba počítat a jen nástin toho co tě čeká plechařina opískování respektivě odstranění komplet laku + vyváření a ,,nová" plechařina cca 20000 Kč, kvalitní celolak + spodek ochrana + vnitřek, plus panely na odhlučnění a antikorosní ochranu dutin od 35 000-45000 Kč a to jsem nerěkl vysokou cenu, známý má lak nyní za 90 000 Kč vícevrstvý ne 2 :lol: a to jsem nerozdýchal zas já myslel jsem sže se pomátl., kvalitní kompletní interiér nacenění mi prišlo od 55 000-65 000 Kč.Osypal jsme se z něj.Což ochotnej nejsem dát a ani na to podle všeho dlouho mít nebudu tohle jsou již rány dosti velké :lol: budu to rešit jinak asi přes příbuzného i když to nacenění je to kompletní včetně koberců v kufru , podlahy, stropnice atd.v kůži.

Další nemalou položkou je kompletní repase náprav a motoru kompletní generálka motoru s výbrusem atd. se na tomhle motoru pohybuje rádově bez úprav navýšení výkonu od 35 OOO Kč s výměnou ,,střev" , opravou hlavy ventily , vodítka atd.Můj vyjde na 2xvíc ale já jsem se rozhodl navýšit původní výkon se zachováním původního motoru z důvodu event. prihlášení na veterána a tím pádem se nějak jinak dělaj komponetny a bude elektronické zapalování.

Další sumy jsou na elektroinstalaci ta většinou je natolik již v zlém stavu a málokdo ví jak špatně je rešena na Toyotách 1 generace a že se to většinou reší novou kabeláží.

Pak jsou tady chromované díly které vyžadujou téměř vždy repasi a jejich cena v na celé auto je v rádově v tisících.jak kovových tak plastových.

Nové kola ty které se mně napr.líbí nejsou sice orig. Toyota ale jejich charakter mi sedí k vhledu auta a to není míń jen za kola jak dalších 20 000 Kč + gumy to bude taky pár tisíc. :mad:

Dále nikdy člověk u tak starého auta neví co bude muset dělat a zhánět a to jsou položky dost navyšující rekonstrukci.Je to prostě vetrerán :lol:

Před pár týdny byla za 1000Euro bouchlá jedna TA22 na mobile.de ale byl jsme tak unaven že jsem se o ní nazajímal.Měla zničenou kastli.

Nastiňuju to proto že kvalitní rekonstrukce vyžaduje velikou investici a pak ten výsledek je člověku pro radost a potešení a já si například TA22 budu dělat již na etapy a nebudu již na nic pospíchat.

Ono nákup je jen prvotní položka a jsem rád že si to uvědomuješ a chceš se do toho pustit.
Nějaké ty auta doma jsou.
Tadesky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tadesky »

Tohle je přesně to, co jsem chtěl! Jsem rád, že se najdou lidi ochotní se takhle podělit o informace.
O ceně renovace mám cca představu právě díky otci a jeho přátelům, jak jsem psal. Poslední auto které opravoval byl Renault 4cv, kterýho mu sem někdo přitahl ze stodoly, kde to auto stálo asi 15 let pod hromadou slámy :lol: do nynější podoby ho dostával asi 6 let, díly shání ještě teď po burzách(částečně kvůli povodni v roce 2002, kdy byl veterán z větší části hotovej, ale voda se zastavila asi 20cm pod střechou garáže, kde bylo jak auto, tak veškerý díly)
Obrázek
známej si koupil forda capri mkII, kterej taky stál x let ve stodole a dodělal ho nedávno asi po 3 letech.
díky nim mám i spoustu kontaktů na lidi co dělaj od čalounění, přes lak až po těsnění na zakázku. Nejdůležitější pro mě je, aby byla v dobrém stavu kastle! Motor dám dohromady sám, vybavení tu na to mám dostačující a rád bych do ní sehnal ten dvouvačkovej z GT, pokud ho nekoupim rovnou. Času mám habaděj a nechtěl bych to nijak uspěchat :) takováhle auta si zaslouží patřičnou péči!
EDIT: jaká kola máš na mysli? :)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Doky ma pravdu , i kdyz ne kazdy musi mit dokonale zrenovovane auto aby byl stastny - muzem par polozek proskrtat ale stejne to bude dost penez navic , ale jelikoz je to krasny veteran , rozhodne by si zaslouzil "dokonalou" rekonstrukci ,
kazde auto chce neco jineho ale to se odhali na prvni, druhy nekdy az na treti pohled - zvenku krasne muze byt pri hlubsim pohledu zrezle a nemusi byt vsechno tak jak ma byt ,
u techto exotu bych rekl ze je zaklad dobra kastle - ono cokoliv schanet je problem a nebo zaplatit sikovneho klempire stoji dost aby to vypadalo jako original , pak uz je to o tom co chce clovek udelat , napriklad jestli by snesl jiny motor kdyby puvodni na tom byl hodne spatne , horsi puvodni interier, ci treba sportovni sedacky a "zavodneL upraveny interier , tak neni celkem co resit ( to bych rekl je reseni k ty bodykitovany )

ta cervena - zhruba jsem ji pred 2 roky videl - no stav nic moc ale ne ze by se to nedalo zachranit, nevim jestli jsi ji videl , trocha rezu vsude - obzvlast zadni podbehy , v interieru je jinak barevna sedacka ( rikal ze by se mozna sehnala cerna ) chybi koberec- coz udelat je problem ale prodavaji se v americe repliky - nekde jsem sem tu stranku daval - jsou tam skvely dily ale kdyz si clovek spocita co vsechno potrebuje plus dovoz je to strasny ale dily puvodni , nebo nove origo .
ma zkrivenou kapotu - to me dost stvalo protoze uz se na to musi "sahat"

taky jsme se bavily o tom jestli pri nedostupnosti dilu neudelat "kopyta" plechu a v pripade nouze jeudelat z "karbonu" a samozrejme pro zachovani autenticnosti nalakovat ale mit jistotu je kdyz se neco stane nebude to konecna

pri tvojich financich bych jeste prohledl tu stribrnou za 84tis. ( urcite neco ukecas :wink: ) jestli je mene zrezla jak pise v poznamce , lak se musi delat stejne na kazde "levnejsi"

byt tebou tak je poradne prohlidnu , napisu si co je vpohode, co se musi vymenit abys priblizne videl rozsah, jak jsou na tom sedacky, plechy, skla, chromy a uvidis co se ti vyplati jestli se to vyplati

uz nevim co bych psal ted, jen ze lepsi nez odflaknout renovaci je lepsi se na to vybodnout a ne udelat pulku auta jakz takz a potom aby to nekdo napravoval :wink:

jinak se ptej , procti asi 3 thready kde jsme se tady o tom bavily a poradne to rozmysli , ja uz jsem ho taky chtel koupit ale jako student by to byla studna a akorat by me to mrzelo , pockam az budu "architekt" a to potom pujde jiste lip 8)

edit: koukam na posledni prispevek , takze par veci co jsem napsal "neplati"

btw. my meli v garazi 1,5 metru vody :wink:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 95&start=0

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 55&start=0

a navod je zde:

http://www.ulozto.cz/1609560/ta22.pdf

ode me 8) tisteny mam porad ale je vlastne Dokyho , pro nej jsem ho schanel

moje sympatie ma ta zelena s bilym interierem - jen v ty sportce ne a ne vyhrat ale to bych pak domu vezl min. 3 kousky :lol:

jinak motor z GT bych rekl ze se bude schanet celkem spatne aby to bylo za realne finance , mozna hledat v Německu ale tu sanci nevim, minule se pry prodavala celica a majitel mel asi 3 motory ( asi kazdy jiny ) ke kastly takze mozne je vse

a slaba mista jako u kazdeho veteranu - rez, chybejici dily a dily poskozene a nenahraditelne nebo s obetovanim autenticity - skla atd...

jo a jeste oproti "amerikam" ma samonosnou karoserii coz muze byt nevyhoda kdyz by nosna cast karoserie byla dost zasazena
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Zdarec, hlavně dej bacha na jaké lidi narazíš aby Ti z toho nezůstalo to co mně,... :roll:

Obrázek

Tohle byla TA23

Jinak viděl jsem některé TA28 od toho co ji chceš kupovat a byly za tu cenu v dost žalostném stavu,.... :roll:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

mala odbocka preco ten bazos pise aj TA28 aj RA28? Neboli liftbacky secky RA?
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

stenky píše:mala odbocka preco ten bazos pise aj TA28 aj RA28? Neboli liftbacky secky RA?
myslim ze je to podle motoru TA - motory rady 2T/ 2TB/2TG 1,6 a RA motory rady 18R 20R - nevim jake se tam davali , nechce se mi to hledat ale myslim ze to tak je

ArnieGT jak to vypada ted ? uz vis co s tim ?
Tadesky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tadesky »

pavo: dík za ten návod!
arnie: boha co to je? :shock: samozřejmě se tam na to pojedu nejdřív podívat a pokud se nedostaneme na nějakou cenu odpovídající stavu, tak se na něj vykašlu a budu shánět v Německu
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Chudak Arnie narazil na blbce ( spis horsi nazvy si zaslouzi ) nechal jsi chemicky cistit karoserii ( kyselinou ) a nakonec to ten dotycny takhle por... porad nemuzu pochopit jak normalne myslici clovek muze zvedat celou kastli za ten nejslabsi plech na aute , a to byla ( je ) v dost dobrym stavu

asi tak nejak , Arnie doplni :?
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne stř 09.12.2009, 20:39, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Celica“