Huci prevodovka
I v takovym obchodě můžeš narazit na špatnej kus. To se prostě stává. Ložiško v kole poznáš tak že se zvýší hluk když zatočíš,pokud třeba zatočíš doleva a hučí to víc,tak je to ložiško v pravém kole. Další způsoby jsou jedině to rozdělat a podívat se na to.nsrx píše:No rikam to bylo koupeno v obchode kterej se loziskama zabyva hodne dlouho, pochybuju ze maji pochybny dodavatele. A jak zjistim ze to tema loziskama a ne v prevodovce?? staci kdyz zhodim ty poloosy??
Toyota Carina E 2.0 GLI
Hluk od ložisek se špatně diagnostikuje. To co popisuje Floki myslím funguje až při opravdu velké vůli. Ale ložiska hučí i bez znatelné vůle. Také se špatně určuje směr, mohou to být zadní. Tam se to pozná tak, že po složení zadních sedaček a vyndání všeho z kufru se hluk zvýší. Ložisko se dá také určitě zničit při montáži.
Aha to je ovsem, specialni naradi nemam, a zadek to nedela mel sem to na zvedaku a hucelo to. Takze zadek jsem vyloucil, a i vnimam ten zvuk vyhcazi z predni casti. A stalo se ze se nekomu ze by se vysypalo lozosli v prevodovce? tim myslim na diferaku nebo hnanym hrideli??
To co pisete o loziscich v kolech zname vymenit ty loziska a je to meotda pokus omyl
To co pisete o loziscich v kolech zname vymenit ty loziska a je to meotda pokus omyl

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já měl v háji diferák, původně se myslelo, že to bylo ložisko, ale bylo to hlavní ozubené kolo v diferáku, co dělalo ten hluk. Ložisko sice mělo taky lehce vůli, ale to nebyl ten hlavní problém.nsrx píše:Aha to je ovsem, specialni naradi nemam, a zadek to nedela mel sem to na zvedaku a hucelo to. Takze zadek jsem vyloucil, a i vnimam ten zvuk vyhcazi z predni casti. A stalo se ze se nekomu ze by se vysypalo lozosli v prevodovce? tim myslim na diferaku nebo hnanym hrideli??
Ložisko v diferáku ti bude hučet víc u vyšších rychlostí a hlavně při zatáčení. Např. když jedeš pod plynem do táhlé zatáčky v kopci, tak to je ideální příklad. Mně to dělalo brutálně od cca. 110 do 140 kmh, pak už to splývalo s aero hlukem.