Větší brzdy na 1.6 Sti
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
O přestavbě zadních brzd na kotouče sem u 1,6 původně přemejšlel taky, ale odradil mě od toho žalostnej stav třmenů co sem měl k dyspozici a fakt že sem auto už stejně prodával. Jinak s ručkou sem u 1,6 problém neměl, když sem za ní vzal tak šlo auto hned bokem. Což u 4x4 nehrozí, ale na zaparkování v kopci stačí. Jinak brzdy mi přišli vždycky dostačující(uvidíme až je vyzkoušim na okruhu, kam se snažim sám sebe dokopat), ikdyž mi hodně lidí řeklo že to brzdí na prd. Jenže ne každej je zvyklej dupnout na pedál až úplně na dno. To mi zase vadí na novejch autech, když sednu do otcovi oktávky taxi při prvnim zabrzdění vždycky skoro mlasknu o volant
2ALFkeeper: kdyby si chtěl, tak ty zadní krycí plechy bych měl mít doma, opískovaný a nastříkaný práškovou barvou, ale myslim že jen zadní, ty přední byly jak papír
2ALFkeeper: kdyby si chtěl, tak ty zadní krycí plechy bych měl mít doma, opískovaný a nastříkaný práškovou barvou, ale myslim že jen zadní, ty přední byly jak papír
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Přidávám slíbenou aktualizaci, dřív jsem nějak nestíhal
Vše šlo sundat celkem lehce, jen jsem se zasekl na výměně brzdových hadic, které jsou taky jiné. Šroubky v přírubě byly klasicky upe zarezlé,
nakonec pomohla jen hrubá sila, i když normálním klíčem už nikdy povolit nepůjdou
No a pak už jen odvzdušnit, ´naladit´ručku, nahodit kola a jet...asi ani nemá cenu to srovnávat Všem, kdo mají možnost, vřele doporučuju!!
Zárověň jsem vyměnil zadní tlumiče, které už to měly také za sebou, včetně sportovních pružin. Konečně ustalo houpání a naklánění v zatáčkách
Vše šlo sundat celkem lehce, jen jsem se zasekl na výměně brzdových hadic, které jsou taky jiné. Šroubky v přírubě byly klasicky upe zarezlé,
nakonec pomohla jen hrubá sila, i když normálním klíčem už nikdy povolit nepůjdou
No a pak už jen odvzdušnit, ´naladit´ručku, nahodit kola a jet...asi ani nemá cenu to srovnávat Všem, kdo mají možnost, vřele doporučuju!!
Zárověň jsem vyměnil zadní tlumiče, které už to měly také za sebou, včetně sportovních pružin. Konečně ustalo houpání a naklánění v zatáčkách
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Alf> taky vůbec nechápu tu ručku na bubny... resp. bubno.kotouče... vždyť je to složitější než kdyby se použily "jen" kotouče? ale asi nemá smysl to řešit, o Japoncích je všeobecně známo, že choděj až nakonec a že rádi dělaj věci složitějc, než jednoduše rádi si hrajou já ručku používám celou dobu -přes 8 let jen na parkování, a rychlost nezařazuju- nesnášim to... nechápu logiku v zařazování rychlosti... jen se člověk splete, zapomene na to a vystřelí dopředu. čelisti na ručku sem neměnil, ale asi to udělám po zimě... už asi 3 roky občas slíchávám ze zadu takový škubnutí když vyjíždim z parkoviště- jakoby se čelisti trošku možná zasekly ale držej a udržej auto v jakýmkoliv kopci bez rychlosti zařazený, takže okej japan složitos systemos
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pánové co se týče údržby a systému , prostě celkově bubnokotou 4ever, nějakej humus vole třmen na lanko nebo pístek v pístku a podobný rizpičoviny to sorry ee , vždycky když koupíte atto tak to nechodí je to v kelu a dát to do kupy je nadlidskej výkon protože to je všechno schnilý jako prase, ale jak říká pavo tak 1000letej bubnokotouč to je věc pánové to je věc a vím co říkám na každym autě co přitáhnu dom musím vetšinou dělat brzdy, takže už sem pár systémů viděl.... sorry bylo to silnější než já
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
277 brzdice mam na predaj... ale odpoviem ti, 14-tky uz neobujes...
jak pisu nizsie, tehlice su rovnake, rozdiel je len v prasiatkach..
jak pisu nizsie, tehlice su rovnake, rozdiel je len v prasiatkach..
Naposledy upravil(a) gabko24 dne ned 06.06.2010, 21:19, celkem upraveno 1 x.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
Moc pekne.Jelikoz se v lete po dovolene chystam na kompletne rozebrani a zrestaurovani zadni napravy tak by urcite pripadala v uvahu i vymena zadnich bubnu za kotouce.Koukam,ze to nevypada tezce a mel bych to hrave zvladnout,proto bych poprosil o seznam veci ktere budu potrebovat.Predem dik (roztec uz mam 5x100)
celica 1,6
2 Biscuit: nejsnazsi je asi opravdu vymena brzd ze silnejsi motorizace, jen skoda tech Tvych kol...
Co se tyce jinych (neseriovych) variant, nemam predstavu kde presne shanet. Pokud mas na mysli treba vicepistkove trmeny,
tam uz by byl asi problem s montazi a cenove by to asi nevychazelo nejlip...S tim ale nemam zkusenosti
2 Warrior: Na ten zadek budes z GTi potrebovat:
trmeny
kotouce
hadice
pakny
a mezikus s krycim plechem pro uchyt trmenu (viz foto): Idealni je to sehnat v kuse i s brzovymi lanky na rucku, pac lanka jsou taky jine...
Zbytek uz asi podle stavu: montazni sady na desky/pakny, popripade pretesneni pistku...
Pak se s nama podel jak jsi dopadl
Co se tyce jinych (neseriovych) variant, nemam predstavu kde presne shanet. Pokud mas na mysli treba vicepistkove trmeny,
tam uz by byl asi problem s montazi a cenove by to asi nevychazelo nejlip...S tim ale nemam zkusenosti
2 Warrior: Na ten zadek budes z GTi potrebovat:
trmeny
kotouce
hadice
pakny
a mezikus s krycim plechem pro uchyt trmenu (viz foto): Idealni je to sehnat v kuse i s brzovymi lanky na rucku, pac lanka jsou taky jine...
Zbytek uz asi podle stavu: montazni sady na desky/pakny, popripade pretesneni pistku...
Pak se s nama podel jak jsi dopadl