LED v parkovackach

vše ohledně modelové řady Corolla
Alliq
Manager Týmu

LED v parkovackach

Příspěvek od Alliq »

Koupil jsem si LED zarovky W5W s tim, ze je dam do parkovacek, ale kdyz jsem je tam dal, tak sviti hodne bodove a prakticky parkovacku neosviti... videl jsem ze je minimalne 5 druhu techto LED zarovek, proto se ptam, jestli tu neni nekdo, kdo se v tom vyzna, pripadne, kdo uz s tim ma nejake zkusenosti... jakou vybrat aby osvitila parkovacku celou, stejne jako puvodni zarovka?

dal jsem premyslel, ze je soupnu do bocnich blinker a do osvetleni SPZ... ale prvne me zajimaji ty parkovacky...

koupil jsem takoveto:
Obrázek

dale jsem koukal ze jsou tyto typy a mozna i dalsi:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

no LEDky jsou na tohle spatne , nektere horsi nektere lepsi ale vzdy to nebude ono , ale nejlepsi je LEDky zalit do svetlovodive hmoty ( nebo jak bych to nazval ) ale to nevim jestli bych to delal, bys musel vyplnit cely svetlo a dat tam poradny ledky
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

no, ja trochu doufam, ze rozdily v konstrukci, muzou tuhle slabinu aspon trochu nahradit... proto se ptam na zkusenosti...
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Já mám v osvětlení SPZ ty jak jsou na druhým obrázku a není to tak strašný, určitě je to lepší, než ty, co jsi koupil, ty svítí na prd, ale jak psal Pavo, nikdy to nebude takový jako žárovka.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

čau k těm ledkám..mám je tam tu 2 co máš na fotkách tzn. s tou bílou paticí-to jsou čiré ledky, a asi už třičtvrtě roku a v poho...a vypadají takto... http://img411.imageshack.us/i/fotografie0197.jpg/ ale je fakt že ve dne to ani není moc vidět...ale jak se stmívá... :lol:
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

A já jenom dodám, že na to, jak se všude propaguje extra dlouhá životnost, tak se mi to moc neosvědčilo, třeba to je jenom pár kusů, ale přece.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tak k te zivotnosti... ono LEDky pokud jim zvednete stavu, tak jim to ubira zivotnost, pripadne rovnou odejdou pri nejakych spickach...

jinak diky za odpovedi, zkusim teda koupit s tou plochou spickou a uvidim, jak to bude svitit...
nejak tak, jak ti to sviti XLi si to predstavuju...
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

vzpomínám si, že když tu někdo řešil podsvícení budíků LEDkama, dostal radu ty ledky obrousit jemným šmirglem, aby to nesvítilo bodově. Na venkovní světla by to ale potom mohlo svítit málo, v té přístrojovce na tom tak nesejde. Jestli se stejně chystáš koupit jiné, tak tímhle pokusem zas tak moc neztratíš.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Číslo dvě vypadá nadějně - ten konus by měl simulovat bodové vlákno žárovky.
Jinak k té životnosti: Je to o ceně. LEDka je velmi citlivá na špičky napětí, které i moderního automobilu nejsou vzácné. Proto potřebuje cosi jako zdroj konstantního proudu. Takže buď doinstalovat do okruhu osvětlení (to už chce zkušenosti a schéma), nebo kupovat LED moduly, které už v sobě cosi podobného mají. Ale zatím jsem nic takového na trhu autodoplňků nezaregistroval.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tak zkusim ty LEDky, co mam, jeste vzadu v osvetleni SPZ a bocnich blinkrach, a pokud to bude vsude blbe svitit, tak je zkusim tim smirglem... kus me stal 9,- Kc, tak mi to ani nebude lito, kdyz to bude na nic...
ProNik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ProNik »

Ja mel ty 2-hy co jsou nahoře, ale svítili strašně málo, tak jsem tam dal ty 4ty svítili líp, ale asi 3x mě zastavili policajti ať to vyměním nakonec mi dali pokutu za 500kc tak jsem tam dal zpět obyč žárovky. :(
Toyota Corolla E10 - 2.0 D, 53 kW, r.v. 96
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

doporucuji tento obchod s velkym vyberem za super ceny. Je to z Hong-Kongu, ale postovne zdarma a uz vyzkouseno spoustou lidi vcetne me.

http://www.dealextreme.com/products.dx/ ... search.t10

Je lepsi brat jen produkty, ktere uz maji dostatek recenzi a dukladne je procist.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Já řešil palubovku. Nejdřív jsem zkusil variantu 1 - k ničemu. Tak jsem vzal šmirgl a zdrsnil povrch - bez velkého efektu. Tak jsem to zbrousil úplně do plocha - víceméně jako 2, ale bez toho konusu. Dobrý!
Pak jsem zkusil ještě koupit variantu 2 (s konusem) a je to o něco málo horší, než zbroušená varianta 1.

Mám to v palubovce, ale chci to vyzkoušet na značku. Do parkovaček to asi dávat nebudu..
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
martin-red-corolla
Člen Týmu

E9 liftback

Příspěvek od martin-red-corolla »

Já koupil modré (varianta1)jenže matné a svítí to supr všechno jde krásně vidět.A v př.obrysovkách mám Obyč žárovky+Dodělávané 7x led dioda bílá,policie zatím na to nic neřekla,t stk mě taky nevyhodily a svítí to luxusně.
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tak jsem se byl zeptat technika na STK, jak je to s legalnosti LEDek, abych s tim pak nemel nejaky problem, a on ze neni problem, pokud to sviti bilou barvou a je to videt...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“