Přístrojová deska_segmentové displeje asi KO

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MarkBoy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarkBoy »

Zdravím všechny. Chtěl jsem se zeptat zda se někdo setkal se stejným problémem. Nedávno jsem řešil podsvícení přístrojové desky, kdy nesvítila většina pole. Vyměnil jsem tedy žárovky (hl. podsvícení žárovky 12V 5W, podsvícení 2x segmentový displej viz. hodiny a ujeté km, tj. 12V 1.2W tlumené). Vše bylo ok, ale po 3 dnech se mi stalo to - že oba displeje přestali fungovat, a zobrazují už jen asi po 2-3 čárkách segmentu na každém, tzn. nezobrazují celá čísla). Měl jsem podezření na příliš vysoký výkon žárovky 1,2W, tak jsem žárovky dal pryč. Ale displej stale nefunguje. Tak nevím, zda se displeje mohli teplem vypálit nebo co se mohlo stát. A než půjdu na Vrakáč nebo rozebírat přístrojovku, chtěl jsem se zde zeptat pro info nebo radu. Předem díky. [/b]
aczasa
Věčnej rejpal

Přístrojovka ...

Příspěvek od aczasa »

No, zajímavé... Rozhodně to teplem být může (od žárovek). Potom to může být UV zářením (takže pokud jsi tam dal vysocesvítivou 1,2W žárovku nebo 1W LED diodu.. :-)) a v poslední řadě to může být mechanicky poškozené. Všechny tyto procesy jsou nevratné a vedou k neopravitelnému poškození LCD displeje.
Back in Czech.
MarkBoy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarkBoy »

Co se týče mech. poškození. To si nemyslím. Ráno jsem jel něco vyzvednout (cesta trvala asi 15min.), pak jsem byl mimo auto asi 20min. a jel zpátky. A teprve po cestě zpět jsem si toho všiml.
Co se týče použitých žárovek a výkonu. Tak jsem na původních nenašel hodnoty ani žádné typové označení. Takže jsem prohledal internet a jiný výkon dané žárovny než-li 1,2W nebyl k sehnání. Tak sám nevím, kde se mohl stát problém.
aczasa
Věčnej rejpal

žárovky...

Příspěvek od aczasa »

No, tam by ani neměl být moc problém. někde jsem zahlíd 1,1W a 0,8W, ale proti nim je 1,2W velmi málo jinak. Ale skoro bych si byl jist, že to poškození je nevratné. :-/
Back in Czech.
sarin
Člen Týmu

displey

Příspěvek od sarin »

Mno taky to muze byt jen spatnym kontaktem LCD displeye s plosnym spojem, vetsinou je to realizovano takovou vodivou gumou a pokud mel palubovku rozdelanou , mozna ji jen spatne slozil, pripaden s tim pohnul. Prvni bych zkontroloval tohle a pak teprve zkoumal vymenu.
MarkBoy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarkBoy »

Co se týče kontaktů nebo tak. Tak jsem do přístrojové desky vůbec nesahal. Jen jsem ji vyndal ven (tj. odpojil dva konektory) a z druhé strany jsou místa kam se umisťují zárovky bez nutnosti dalšího rozebrání. Displeje jsou přitom pevně umístěny na plošném spoji uvnitř. Mno nic, hold se budu muse smířit s tím, že zaplatím opravu nebo seženu na Vrakáči novou přístojovku. Díky za příspěvky.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“