Ked stlacim spojku pri volnobehu a potom ju uvolnim vzdy sa ozve take klepnutie .Motor ide ok,uz potom nic neklepe,len vzdy po vysliapnuti spojky sa to jedno klepnutie ozve.Je to Ok ak auto ma najazdenych 12.000 km???
Yaris 1.0 / 2009
Prevodovka??
Re: Prevodovka??
No,to je ťažko taktéto problémy na dialku riešiť -ak to nepočujeme...
.No osobne si myslím,že nemá tam žiadne "klepanie" čo hladať...
Je to v záruke,utekaj s tým servisu...Pozri sa: -aj keby vedeli ti tu "poradiť",auto je v záruke,čiže aj tak sa servisu nevyhneš.
No ak by v servise povedali,že je všetko OK,potom sa tu môže rozvíriť debata čo by to mohlo byť a poprípade poslať "sťažnosť" alebo "prešetrenie" do Prahy,či servis postupoval správne - ale k tomu snaď nedôjde

Je to v záruke,utekaj s tým servisu...Pozri sa: -aj keby vedeli ti tu "poradiť",auto je v záruke,čiže aj tak sa servisu nevyhneš.
No ak by v servise povedali,že je všetko OK,potom sa tu môže rozvíriť debata čo by to mohlo byť a poprípade poslať "sťažnosť" alebo "prešetrenie" do Prahy,či servis postupoval správne - ale k tomu snaď nedôjde

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Trochu OFF...,ale ja som bol podobne na tom - čo sa týka prístupu technika k diagnostikovaniu pri prepúšťaní vod.pumpy....Tiež mi povedal,že nič neprepúšťa a všetko je OK.
Mne to nepripadalo byť normálne a ani OK,tak som napísal do Prahy a to si mal vidieť,ako rýchlo sa ľady pohli...Do pár dní som mal vymenenú vod.pumpu a bez najmenších podrobnejších zisťovaní,či mam alebo nemám pravdu.
Je to sice o niečom inom,ale princip je rovnaký.
Veď nakoniec som to opisoval v teme "vodna pumpa"
Možno je to cvakanie normálne-neviem,ale rozhodne by som sa neuspokojil s jedným vyjadrením sa jedného servisu.
Mne to nepripadalo byť normálne a ani OK,tak som napísal do Prahy a to si mal vidieť,ako rýchlo sa ľady pohli...Do pár dní som mal vymenenú vod.pumpu a bez najmenších podrobnejších zisťovaní,či mam alebo nemám pravdu.
Je to sice o niečom inom,ale princip je rovnaký.
Veď nakoniec som to opisoval v teme "vodna pumpa"
Možno je to cvakanie normálne-neviem,ale rozhodne by som sa neuspokojil s jedným vyjadrením sa jedného servisu.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
prevodovka
No ved vo februari mi vychadza garancka po 15.000 tak uvidime.Niekedy mi to cvaka ticho niekedy trochu viac,nie je to ziadna tragedia ale pri novom aute ...
spojka
Spojka mi také při sešlápnutí klepala, když nebyl nastartovaný motor tak ještě vrzala. V servise říkali, že je to OK. Po svých zkušenostech s Yarisem jsem napsal stížnost do Prahy. Přijel technik a rozhodl, že se spojka rozebere. Vrzání, klepání spojky je konstrukční chybka, zapoměli namazat nějakou hřídelku. Technik mi říkal, že na spolehlivost auta by to nemělo mít vliv a auto by mělo nalítat alespoň 100000km, pak se to musí rozebrat. Oprava by stála pouze cca 10000kč (měl jsem to zdarma v rámci záruky).
http://www.youtube.com/watch?v=XqwiCobmcqI
http://www.youtube.com/watch?v=XqwiCobmcqI
1,3 TERRA COOL 2006