Manual Avensis Verso D-4D

vše ohledně modelové řady Avensis
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Tak jsem volal do Olomouce.Tam mi řekli že se manuál už nedá objednat, není už v nabýtce.Jedině že by ho měli ještě na nějaké pobočce TOYOTA,to že počítač neukáže.Tak jsem bez.
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
laco
Člen Týmu

Příspěvek od laco »

Danecek1 píše:
laco píše:caute.Uzivatelsky manual kupite v Toyote asi za 700 czk,servisny by som ocenil aj ja.Mam k Transporteru (VW) knihu Jak na to, pomohla mi dost, ale k AveVerso nie je k dispozicii.
Diky za typ. Mozna popremyslej, jestli ten kdo chce dat 700,- za manual od Toyoty ho bude pred tim poptavat tady.
Zdravím, pôvodne som kúpil Averso s talianskym užívateľským manuálom, tento mi objednali v prešovskej Toyote, sú tam vhodné informácie pre laika ako som bol ja od Lady 1300 a VW T4-2,4 D. Je v češtine a je to 1,5 cm hrubá brožúrka. Nejaký čas mám aj servisný manuál z Rapidu, je však v angličtine, čo my starší už tak nezvládame a funguje s podporou Internet Exploreru a ADobe Reader-u, občas to však blbne, takže aktuálne obrázky si tlačím a archivujem. Repair engine manual...atď.
ooo ja nestastny zemepan
michal.sara
Člen Týmu

Manuál Avensis T25

Příspěvek od michal.sara »

Tak jsem mluvil se svým známým z Autocentrum Duba tady u nás v praze a odkázal mě na Toyotu Czech ve Stodůlkách vedle Siemensu a prý vám vystaví náhradní servisní knížku.
A až já si seženu ten manuál tak ho klíďo naskenuju a pošlu všem kdo si o něj řeknou.
Avensis 2.2 D4-D 110KW - T25
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

tak ja sa hlásim ako prvy. Bol by som ti velmi vdacny.
aczasa
Věčnej rejpal

manuál...

Příspěvek od aczasa »

Tak komplet dokumentaci a manuály mám k dispozici. V češtině. Včetně všeho, co je možné k novému autu dostat. Pokud to někdo chce naskenovat, mohu zapůjčit.
Back in Czech.
toyomoyo
Člen Týmu

Příspěvek od toyomoyo »

manual som kupil v toyote v nitre, na avensis verso, dve knihy, inac v cestine, stali do 2000,- Sk spolu.
servisny manual sa da stiahnut z tech doc stranky toyoty, staci zaplatit pristup na jednu dve hodiny a tahat a ukladat, nestoji to (nestalo, teraz neviem) vela.
samozrejme to nebude super komfortne ale funkcne a origo.
doporucujem pouzivat IE a nie mozilla, nemusi to vzdy fungovat.
toyomoyo
Člen Týmu

Příspěvek od toyomoyo »

aha tak ja som cital len prvu stranu a tuto druhu stranu s prispevkami som si nevsimol.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: manuál...

Příspěvek od progym »

aczasa píše:Tak komplet dokumentaci a manuály mám k dispozici. V češtině. Včetně všeho, co je možné k novému autu dostat. Pokud to někdo chce naskenovat, mohu zapůjčit.
Já bych do toho šel. Máš to jen na benzín nebo manuál zahrnuje i naftu? A servisní manuál nemáš? Jezdím občas přes Litomyšl do Morašic k tetě manželky, ale teď vůbec nevím kdy. Kolikastránkový ty manuály jsou?
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
aczasa
Věčnej rejpal

Manuál Avensis Verso

Příspěvek od aczasa »

No, kouknu, ale myslím si, že tam jsou všechny verze zahrnuté - 2.0i, 2.4i a 2.0D. Takže by neměl být problém. Jsou dva po cca 120stránkách. Servisní manuál mám elektronicky, takže mohu vysmahnout a dát na CD k tomu.
Back in Czech.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Manuál Avensis Verso

Příspěvek od progym »

aczasa píše:No, kouknu, ale myslím si, že tam jsou všechny verze zahrnuté - 2.0i, 2.4i a 2.0D. Takže by neměl být problém. Jsou dva po cca 120stránkách. Servisní manuál mám elektronicky, takže mohu vysmahnout a dát na CD k tomu.
Ten servisní manuál máš taky v češtině? Přemýšlím jak to udělat. Nejsi ani daleko, ale ani blízko. Napadlo mě, že kdybych jel okolo, tak bych se ti ozval a pokud bys mě to třeba za nějakou zálohu půjčil a já buď bych ti to pak dal do pošty nebo přivezl až bych zase jel okolo. Slibuju svýmu mladýmu, že jak bude první sníh, tak zajedem nějakou sobotu na červenohorský sedlo protáhnout lyže, to bych jel přes Svitavy a odbočka do Litomyšle už není tak velká zajížďka.......
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
aczasa
Věčnej rejpal

Sedlo....

Příspěvek od aczasa »

No, tak na červenohorským sedle jsem občas taky na lyžích. :-)))) Navíc mám i sestru manželky v Brně. :-) Takže dostat to k tobě není nikterak velký problém. Popřípadě se můžeme sjet někde na půlcestí (Letovice? Svitavy?..) a dát řeč, kafe nebo tak něco. :-) Servisní manuál je v angličtině, je to ten, co tady někde koluje na rapidsharu. V tom jsou opět všechny tři motorizace a navíc je to docela fajn rozdělené a přehledné, takže jsem našel i zapojení navigace na drát s funkcí rychlosti auta, s funkcí zpátečky a takové pěkné věci. :-)
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Manuál Averso

Příspěvek od aczasa »

Tak manuál je nakonec jeden - Avensis Verso - Příručka pro uživatele. Má celkem 320 Stran včetně předsádek a obalu. :-)))))) Je to revize 1, takže pro Aversa 01 - 03 před faceliftem, ale změn po faceliftu je tak málo, že to asi nehraje velkou roli. :-) Příručka je jen na evropské verze RHD a LHD s motory 1AZ-FE a 1CD-FTV.
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Olej Avensis Verso

Příspěvek od aczasa »

A to mi tam píšou, že je doposučený olej 5W-30 a brzdovka DOT3. :-( Jsem smutný, protože se evidentně od začátku používá 5W-40 a DOT4. :-)))))
Back in Czech.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

To co je na rapidshare mám, ale nefunguje autorun a tedy jakýkoliv listování je v pytli a prokousat se jednotlivýma stránkama je na důchod......... :x
Potkat se na kafe nevylučuju, jen u mě je to takový složitý s časem. Víš co? Já jak budu mít nějakou "díru" tak ti napíšu a buď se potkáme nebo ne. Pokud bysme měli štěstí a potkali se na prkýnkách na sedle, tak k tomu kafi můžeme dát i nějakej grog :lol: Jak napadne první sníh, tak vždycky někam s pár lidma razím se sklounout jen tak na sobotu. Sedlo znám a z ČR mě to příjde jako jedny z lepších sjezdovek (široký sjezdovky, dobrá dostupnost, slušný ceny...)
Co prosím tě píšou u uživatelským manuálu na 320 stranách? Jak se odemykají dveře a že za jízdy se nedoporučuje aby řidič vystupoval? :lol: :lol: :lol:
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
aczasa
Věčnej rejpal

Manuál Averso...

Příspěvek od aczasa »

Píšou tam dost podrobně jak startovat, jak nastupovat, jak seřizovat vlastně cokoliv co jde, jak měnit žárovky, jaké a kde, jak a kde je nářadí, kolo, hever..... Docela dobré rady jsou tam na odmlžení a vyhřátí auta.... Je pravda, že jsem zatím ani jednou nečetl ten manuál, protože jsem žil v domění (částečně zvráceném), že o autech něco vím a umím i řídit (trošičku). :-)))))
Jinak s prkýnkama nebo s prknem jsem taky kamarád a na sedle je dobrý lyžování od 8:30 do 10:00, pak je tam těsno - leda jezdit černou, ale ta nebývá moc pěkně udržovaná.. .:-)))) Osobně mám domácí podmínky v Peci pod Sněžkou, takže většina mých úrazů z lyží a prkna se odehrává tam. :-)))
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“