Rav 4 - koupit nekoupit???

vše ohledně modelové řady Rav 4
juba
Řidič

Příspěvek od juba »

joe píše:Prosím Vás nevíte někdo jaká je světlá výška Rav4ky???
Já už asi týden myslím na to, že se doma zkusím kouknout do manuálu :oops: Snad už si dnes konečně vzpomenu, třeba tam něco vyčtu..
juba
Řidič

Příspěvek od juba »

Tak jsem v manuálu o světlé výšce nic nevyčetl.. :?
VonSatrapold
Navigátor

Příspěvek od VonSatrapold »

V katalogu pisu ze 18 cm. No nic moc, taky Forester ma tusim okolo 21.
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

takže pro upřesnění,uzávěrka mezinápravového diferenciálu znamená,zě je zajištěna trakce obou náprav křížem,takže pokud jedeš jednou stranou po ledě,druhou po suchu,tak jedeš,jediný co tě zadrží je,když se budeš houpat křížem ,třeba sikmo přes pangejt,v ten moment máš auto zkřížený a dvě protilehlý kola se protáčí...u ravky se ativuje na středovém panelu tlačítkem v řadě s varningem.zadní,natož přední uzávěrku nemají ani leckerý offroady,jak už někdo výš zmínil...

to platí ale jen u ravky první generace,ta ošklivá!

od roku 2001 tušim,ta už má viskozní spojku jako subaru,založenou na mechanice tekutin,nezaměňovat s přiblblym HALDEXEM,tudíž se to dějě spolehlivě a samo,třeba u forestra,což je to samý,nějakej prokluz v normálních podmínkách na cestě nepoznáš,ale pořád platí,NEZKŘÍŽIT!!!!!

na to platí jen systém VSC,TRC,za příplatek,ten přibrzdí protáčející se kolo a diferák musí točit tím druhým kolem,ale i to má své limity a nikoli to nesupluje uzávěrku diffu známou z některách offroadů a ještě na ravku ji třeba ani nejde dokoupit u offrouďáků...to třeba na samuraje,jimnyho,vitaru lze dokoupit přední i zadní cca po 30ti litříkách...

fuj to sem se ale rozepsal,ale nechápu jak s tím může někdo jezdit,a myslí si že uzávěrka mezinápravy mu zavře předek,o tom že by ani nezatočil nemluvě... :roll:
hajan
Člen Týmu

RAV nebo Tucson?

Příspěvek od hajan »

Už se tu srovnávaly různé vozy a Ravka většinou zvítězila. Tucsona vybírám jako konkurenta pro tyto důvody:
Srovnatelná spotřeba u nafty a přitom je prostornější.
Při stejném roku výroby je levnější.
Má 6 rychlostí.
Myslím že i větší zátěž na závěsu.
Jen pár věcí mi vadí oproti Ravce, že je to Korejec a jaká bude kvalita a spolehlivost. A taky sytém pohonu kol, RAV se mi jeví při stálém pohonu bez vizkospojky dokonalejší.
Nepište prosím poznámky, že ani jeden není pravý teréňák, ani poznámky, že pro běžné ježdění na silnici není potřeba si hrát na něco víc, když mám SUV. Prostě mám rád kompromis mezi kvalitním, bezpečným, něco vydržícím, mírný terén zvládnoucím vozem a přitom s možností pohodlného cestování s přijatelnou spotřebou.
Mám RAV 4 r. 97 a chci postoupit o třídu výš :-).
Děkuji všem za doporučení.
joe
Člen Týmu

schrnutí - jak jezdí ravka po 7měsících?

Příspěvek od joe »

Dovolte mi abych zde prezentoval dosavadní dojmy z Toyoty RAV4 I gen. Instaloval jsem LPG - jak bylo v plánu sekvenční vstřik, týdně nejeto 800km.
Opravy- zadní tlumiče + pružiny, brzdové destičky, po 10 000km výměna oleje a to je vše zatím a doufám že na dlouho:-)
Takže zatím 100% spokojenost, jsem zvědav na zimu, loňskou zimu jsem absolvoval s Virarou 3dv,1,6l 16v rv 1995.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“