Snad nový člen ?

vše ohledně modelové řady Avensis
trapatoni
Člen Týmu

Snad nový člen ?

Příspěvek od trapatoni »

Zdravím vás !
Jsem bývalý majitel Ford Focus, pravděpodobně v sobotu 21.11.2009 se stanu snad šťastným majitelem Toyota Avensis 2.0 D-4D Sol, ročník 2003. Najeto to má prý 142 000 km, je dovezená z D, jednou jsem s ní jezdil a přišla mi bez problémů ale hlavně, je nádherná :-) Nechci však kupovat auto jak žena, v sobotu teda auto beru do servisu k mému servisákovi, který by mi ho "odborně" prohlídl předtím, než za něj zaplatím:-)
Chtěl bych se tady zeptat, jestli by mi někdo řekl, na co si mám dát pozor, co pořádně prozkoumat a jak Toyotku vyzkoušet, abych mohl co nejlépe zjistit, jestli v sobě to auto schovává nějaké neduhy.
Pokud by měl někdo pro mě radu, byl bych mu vděčnýa radši si počkám a najdu něco lepšího, než abych koupil něco špatně.
Za jakoukoliv reakci předem děkuji !
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

určite se vypaltí píchnout byt jen na obyč univerzální OBD diagniostiku a skoukout starší záznamy o servisu atd uložené v ecu, chyby atd..
dej si pozor na projevy horšího setrvačníku - ten dvouhmoták je docela palba - skubání při rozjezdech, snaž se nebrdit motorem, tím se rychleji odepisuje. pokud se ti cokoliv nebude líbit na spojce počítej radeji s výmenou celého setu / vč setrvačníku cca 12-18tis jen materiál ) v cca 80% případu to tak je..

jinak klasika, výměna tyček stabíku a uložení stabíku rapidne zmení projev vozu, stojí pár korun a dá se na tom uhádat taky nejaká sleva :)

Díly když tak dodáme.
odkud jsi ?
Naposledy upravil(a) Idaho dne pát 20.11.2009, 20:34, celkem upraveno 1 x.
feronovak
Řidič

Re: Snad nový člen ?

Příspěvek od feronovak »

trapatoni píše:Zdravím vás !
Jsem bývalý majitel Ford Focus, pravděpodobně v sobotu 21.11.2009 se stanu snad šťastným majitelem Toyota Avensis 2.0 D-4D Sol, ročník 2003. Najeto to má prý 142 000 km, je dovezená z D, jednou jsem s ní jezdil a přišla mi bez problémů ale hlavně, je nádherná :-) Nechci však kupovat auto jak žena, v sobotu teda auto beru do servisu k mému servisákovi, který by mi ho "odborně" prohlídl předtím, než za něj zaplatím:-)
Chtěl bych se tady zeptat, jestli by mi někdo řekl, na co si mám dát pozor, co pořádně prozkoumat a jak Toyotku vyzkoušet, abych mohl co nejlépe zjistit, jestli v sobě to auto schovává nějaké neduhy.
Pokud by měl někdo pro mě radu, byl bych mu vděčnýa radši si počkám a najdu něco lepšího, než abych koupil něco špatně.
Za jakoukoliv reakci předem děkuji !
Ma to xenony alebo halogeny? Je velka sanca ze svetla budu vypalene a ze to budes musiet dat za cca 2500 zrobit ... Ak su to xenony.

Potom pocuvaj turbo, bez klimy bez radio tomu kusok vypec na 1,2,3 ci to nehuci ako sanitka ...

Ja som riesil len xenony ale inac som velmi spokojny s Toyotou, prisiel som od Hondy a japonska kvalita je proste tam ...
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Duchy
Navigátor

Re: Snad nový člen ?

Příspěvek od Duchy »

trapatoni píše:Zdravím vás !
Jsem bývalý majitel Ford Focus, pravděpodobně v sobotu 21.11.2009 se stanu snad šťastným majitelem Toyota Avensis 2.0 D-4D Sol, ročník 2003. Najeto to má prý 142 000 km, je dovezená z D, jednou jsem s ní jezdil a přišla mi bez problémů ale hlavně, je nádherná :-)
T22 nebo T25? V tomhle roce je mozne oboji.

Jinak si dej hlavne pozor na tradicni dieselove veci, takze zejmena turbo, barvy dymu a zvuky z motoru. Dalsi uz tu padlo.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

to idaho:
akym sposobom odpaluje brzdenie motorom zotrvacnik?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Craken píše:to idaho:
akym sposobom odpaluje brzdenie motorom zotrvacnik?
dvouhmotový setrvačník je po cca 100tis km náhylný na rázy pži prudkém podřazení, nebo brždění motorema dochází k jeho zničení ( nejčastjeji jepoškozen tlumicí mechanismus mezi díly setrvačníku...

( samozřejme to neplatí i jendohmotových setrváků .. )
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

takze pri dojazde pred krivatkou je potrebne resp. vhodnejsie vyradit na neutral?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

a tohle plati vseobecne nebo pouze pro tento motor ? mam 2.2 d-cat 130kw a to mi zase nekdo doporucoval ze neni dobre jezdit z kopce na neutral, jak to teda prosim je ?
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No tohle by me tedy taky zajimalo. ja tedy radsi brzdim motorem, tedy ne zadny extremy.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

lampacz píše:a tohle plati vseobecne nebo pouze pro tento motor ? mam 2.2 d-cat 130kw a to mi zase nekdo doporucoval ze neni dobre jezdit z kopce na neutral, jak to teda prosim je ?
a nezapomel dodat ze po tym neutralu tam supnes nejakou rychlost tim ten setrvak dostane slupku? samotna jizda na neutral by nemela met vliv.
nekde sem o tym cetl clanek mysim na tipcarsu o dvouhmotach a bylo tam prave o podrazovani treba pri predjizdeni, rozjezdech a brzdenim motorem, ze pri tom ten setrvak dostava, a hlavne s cim tam bych souhlasil jak psal ze pro dvouhmotovy setrvaky by bylo nejlepsi kdyby se davali do auta jenom v kombinaci s automatickou prevodovkou kde odpada lidskej faktor na zpusob razeni a vydrzeli by vic, jenomze trch chce neco jinyho
:) naucit se radit jak automat :D

mysim ze to mam je to na tipcarsu uplne navrchu clanek pod reklamou
sice o octavce ale setrvak tam je nebo : http://www.tipcars.com/applications/mag ... no&Lang=cz
Naposledy upravil(a) bartp dne pát 04.12.2009, 20:59, celkem upraveno 1 x.
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to plati pro dvouhmotovy setrvak :wink: ale v jakych motorech vam nepovim to nevim
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

V principu je lepsi brzdit motorem... ale u techto setrvaku jak pise Idaho neni dobre dava setrvaku kapky. Mslim ale ze kdyz clovek brzd motorem rozumne, tak to zase neni jasny konec setrvaku. Pokud nepodrazujes na 4 stupen ve 120km/h tak to neni takyvy prusvih. Ale jak rikam s rozumem. Proste aby ten motor nezarval jako blazen. Nehlede na to ze dostava naprdel i spojka...
Avensis 2.0i 1998
trapatoni
Člen Týmu

snad nový člen ??

Příspěvek od trapatoni »

..píšu sám sobě :-) Stal jsem se teda vlastníkem Toyoty Avensis Combi T25 D-4D, koupeno v Německu, najeto 140 000 km.

Nesvítí mi světla... v servisu v Praze mi řekli, že mám už ani nevím co, něco vypálené a že mám koupit nové světlomety (jedno cca 15 000) - tak mě rozesmáli... každopádně L mi svítí hrozně slabě, P těžko soudit bez levého:-) Bohužel jsem ho kupoval a i kupodivu prohlížel během slunečných dnů...
Ve vyšších otáčkám nemá takový tah jak bych očekával...
Kolem 1800-2000 otáček se mi ozve pískavý zvuk z motoru...
Jinak motor není slyšet, jen když přidám plyn, tak trošku slyším, že je to diesel (teda doufám, že takový zvuk tam má být)
... tak uvidíme, co z toho auta vyleze :-)
Děkuji všem za rady, něco málo jsem už tady četl a doufám, že tady moc psát o svých problémech nebudu :-)

PS: znáte někdo internetový obchod e-cat.cz ? Našel jsem tam hodně náhradních dílů na Avensis a zaujala mě třeba cena světlometu (do 3000 Kč s DPH), tak jenom jestli se tady najde někdo, kdo by mi tyhle stránky nedoporučil ev. doporučil. Děkuji !
sato.sk
Člen Týmu

Příspěvek od sato.sk »

Ohladom tych svetiel, neviem ci mas xenony alebo nie, ale je tu toho popisane dost, aj o neoriginalnych svetlach, napr:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=12099
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=12152
Avensis T25 2,0D4-D 85kW, 2004
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Svetla hned nemusis kupovat v toyote za tolke peniaze. napr. tu http://www.autobazar.eu/sk/toyota-avens ... 48960.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“