Spotreba yaris 1.3
to ze dojazd ukazuje 0 a ty este prejdes x km, moze znamena ze je to naschval aby ludia nexodili na prazdnu nadrz . cize all je psychologicky stres. za dalsie to ze podla teba je palubak ti ukazuje podla teba zle moze byt sposobene tym, ze si to zle vypocital oproti skutocnosti. napr. zakazdym inak natankujes,.... alebo sposobene tym ze mas pneumatiky take ake mas a cely system je nakonfigurovany neutralne tak, aby fungoval pre alternativy inych gum pre ine verzie. vid napr, pri tachaci
OK-či je tomu tak,alebo onak,nerobil som žiadne zásahy do "konstrukcie" .Presnejšie povedané -nemám iné kolesá ako dal výrobca,nič som nemenil na aute-všetko je "origoš" z výroby !
Tankujem na 95% na tej istej pumpe a dosť často dokonca na rovnakom stojane.Možno sa budeš diviť,ale aj za rovnakú sumu (20€)..No, možno 3-4x v roku za viac ako 20€ . A ešte -najazdím mesačne tých cca 800km ,takže zasa tak vela nelietam.
No a v neposlednom rade je pravdou to,že tá "vrodená chyba" s PP je dá sa povedať u každého. Čiže nie je to o iných kolesách,pumpách a ja neviem čo ešte všetko má vplyv na spotrebu.Pravdou je aj to,že tých 0km ako dojazd je skôr kvôli psychike,aby ťa to "donutilo" natankovať a tým predísť problémom...
Čiže v kocke- PP nie je presný....
Ale ako píšem- bodaj by sme mali len také problémy

Tankujem na 95% na tej istej pumpe a dosť často dokonca na rovnakom stojane.Možno sa budeš diviť,ale aj za rovnakú sumu (20€)..No, možno 3-4x v roku za viac ako 20€ . A ešte -najazdím mesačne tých cca 800km ,takže zasa tak vela nelietam.
No a v neposlednom rade je pravdou to,že tá "vrodená chyba" s PP je dá sa povedať u každého. Čiže nie je to o iných kolesách,pumpách a ja neviem čo ešte všetko má vplyv na spotrebu.Pravdou je aj to,že tých 0km ako dojazd je skôr kvôli psychike,aby ťa to "donutilo" natankovať a tým predísť problémom...
Čiže v kocke- PP nie je presný....
Ale ako píšem- bodaj by sme mali len také problémy

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
první nádrž
Mám tu nejlacinější Yaris, ale průměrná spotřeba je pod 5.2 l.
spotreba
Yaris 1.0 2009 leto okolo 4,2 az 4,7 zima do 5,5
dojazd sa rata tak ze ked nabehne posledn ledka stavu paliva tak vam ukaze dojazd 00 km ale vy tam mate este asi 6 L benzinu co ne minimalne na 100 km ,takze si vzdy k tomu dojazdu pripocitajte 100 km! Skratka rezerva sa ako dojazd nerata!
dojazd sa rata tak ze ked nabehne posledn ledka stavu paliva tak vam ukaze dojazd 00 km ale vy tam mate este asi 6 L benzinu co ne minimalne na 100 km ,takze si vzdy k tomu dojazdu pripocitajte 100 km! Skratka rezerva sa ako dojazd nerata!
Fixie- máš najnovší motor1,33,ktorý sa odlišuje od predošlých 1,3.S 1,0 sa spotreba nedá porovnávať.Ja mám obidva motory/Yaris 1,0 a Urban Cruiser 1,33/.Neviem či máš v Yariske signalizáciu preradenia rýchlosti,ale táto nová 1,33 si pýta jazdu v nízkych otáčkach a terba si na taký štýl jazdy zvyknúť.Keď som začal jazdiť podla signalizácie auta tak mi spotreba klesla pod 5litrov.Ale ako hovorím je to sila zvyku nevytáčať motor,on si pýta ďalšiu rýchlosť už pri 2000ot/min a po meste jazdím na 5° a 6°si vypýta už pri 70km/h. Dynamika jazdy je dobrá,treba len skorej radiť.A Urban Cruiser je dokonca ťažší než Yaris. Na 1.0L Yariske treba motor vytáčať,občas keď striedam tieto dve autá tak mám s tým problém než si uvedomým s ktrorým idem ,tak výrazne sa tie motore líšia.Skús jazdiť v nižších otáčkach,mne to tak signalizuje na prístrojovke,asi sám by som to vytáčal viac.
spotreba
Ahojte,ja uplne suchlasim s Milanom SE.Ja mam Yarisa 1.33 MMT a v ekonomickom rezime a len mesto jazdim.Preradi si same a to takto:2-20km,3-30km,4-40km,5-50km,6-80km.A vtedy spotreba je 5,2 v takom mraze a najazdenich 2070km.Snad mi jeste klesne spotreba.Pekny den.
Naposledy upravil(a) nikolajk dne úte 26.01.2010, 19:52, celkem upraveno 1 x.
Renault Kangoo 1.9D 433600km
Skoda Fabia 1.2HTP 74390km
Toyota Yaris 1.33 Luna 6MMT uz Realita.
Bulhar ktory neovlada dobre Slovensku gramatiku!!!
Skoda Fabia 1.2HTP 74390km
Toyota Yaris 1.33 Luna 6MMT uz Realita.
Bulhar ktory neovlada dobre Slovensku gramatiku!!!