Ahoj, no já mám 162 cm a sedí se mi v tom dobře - předtím jsem měla 2 corolly a tam se sedělo o hodně níž než v yarisu, když jsem do něj prvně sedla, měla jsem pocit že jedu autobusem

takový výhled

Zkus najít optimální kompromis mezi sklopením opěradla a posunutím sedačky k-od volantu, dost holek jezdí nalepené na volantu. Yaris má fakt výhled jak z rozhledny, přední kapota ani když se natáhnu není vidět, tak ve výhledu nepřekáží nic. Měli jsme v práci paní a ta byla na volantu tak nalepená (a vysoká jak já), že vůbec neviděla do bočních zrcátek, prostě už nebyl žádný úhel, pod kterým by do nich viděla. Když po mně chtěla přeparkovat s jejím autem (měla Renaulta 19) tak jsem se tam ani nemohla dostat, jak byla sedačka blízko. Tak to věřím že takový extrém to u tebe není... Když budeš sedět i bez polštářku v autě, měla bys mít lehce pokrčená kolena (ale v pohodě vyšlápnout spojku až na zem) a ruce tak daleko od volantu, abys převěsila zápěstí přes volant v nejvyšším místě - takže v normální poloze taky lehce pokrčené. Uvidíš že získáš na stabilitě, když tě bude držet sedačka za zadek, než abys ses víceméně držela za volant a v zatáčkách plavala po sedačce - buď padala na dveře nebo na spolujezdce. Najezdím toho dost a u hodně ženských je vidět, jak divně sedí - hlavu drží moc nahoru, aby "pořádně" viděly, ale uženou si akorát ztuhlou šíji. Možná je poštářek jen psychologický prvek, zkus to párkrát bez něj na kratší trasy mimo město, aby sis to vyzkoušela, že uvidíš to samé co s ním. S naší výškou máme jednu výhodu proti vysokým lidem - nevadí kratší sedáky, pro mně jsou akorát, brácha nadává že ho na delší trasy bolí stehna. Držím pěsti