Spotreba yaris 1.3
Spotreba yaris 1.3
Zdravim,
jsem cerstvym majitelem noveho Yariska 1.33 manual a po 500Km má na tabulky poměrně hooodne vysokou spotrebu (7.3l) oproti 5.1 udavanych vyrobcem. S autem jezdim normalne, zadne vytaceni, zadne podotaceni, vetsinou ho drzim mezi 2-3tisici. 2/3 ve městě. 1/3 mimo město
Mate nekdo zkusenosti jestli spotreba casem klesne? dik
jsem cerstvym majitelem noveho Yariska 1.33 manual a po 500Km má na tabulky poměrně hooodne vysokou spotrebu (7.3l) oproti 5.1 udavanych vyrobcem. S autem jezdim normalne, zadne vytaceni, zadne podotaceni, vetsinou ho drzim mezi 2-3tisici. 2/3 ve městě. 1/3 mimo město
Mate nekdo zkusenosti jestli spotreba casem klesne? dik
Pokud máš new Yarise, tak ta spotřeba klesne, jak si motor trochu sedne...počítám tak 0,5 - 1l/100km.
Co se týče udávané spotřeby - automobilky těchto údajů dosáhnou za ideálních jízdních podmínek, které v praxi nejsou možné, zvláště u prům. spotřeby ve městě. Zřejmě to testujou ve městě, ale bez zácp a světelných křižovatek.
S Yardou 1,33 dva roky starým jezdím po městě za cca 6,2 normální jízdou, s 1,0 to jde za 5,2.
Co se týče udávané spotřeby - automobilky těchto údajů dosáhnou za ideálních jízdních podmínek, které v praxi nejsou možné, zvláště u prům. spotřeby ve městě. Zřejmě to testujou ve městě, ale bez zácp a světelných křižovatek.

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
A ešte malý detail..:
Na palubaku to ukazuje menej (aspoň medzi nami pri 1.0 yarise na forach to je na 99% tak)...takže v skutočnosti to je cca 0,4-0,5 L viac
.Ale ono to časom sadne (po cca 6-10tis. km jazdenia)
Ja mám teraz priemer ( "už mám" naj.12000km ) podla palub.PC :5,3 L (150km v meste a 200km mimo mesto-nešetril som ho ale ,takže dával som ho do otáčiek).To zn. že by to v skutočnosti malo byť cirka 5,8L/100km.Aj tak je to naj .spotreba oproti autám,čo som doteraz mal)
Na palubaku to ukazuje menej (aspoň medzi nami pri 1.0 yarise na forach to je na 99% tak)...takže v skutočnosti to je cca 0,4-0,5 L viac

Ja mám teraz priemer ( "už mám" naj.12000km ) podla palub.PC :5,3 L (150km v meste a 200km mimo mesto-nešetril som ho ale ,takže dával som ho do otáčiek).To zn. že by to v skutočnosti malo byť cirka 5,8L/100km.Aj tak je to naj .spotreba oproti autám,čo som doteraz mal)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... model=1.33
koukám, že coby nový motor není na tom 1.33 nijak valně (ta první místa jsou samozřejmě vždycky nedosažitelný extrémy -- sám figuruju ve své kategorii až na stránce 3
)
koukám, že coby nový motor není na tom 1.33 nijak valně (ta první místa jsou samozřejmě vždycky nedosažitelný extrémy -- sám figuruju ve své kategorii až na stránce 3

nazdar chlapi,tomko píše:cez leto jazdievam pod 5l a teraz ked mam zimaky tak okolo 5.5-5.7 a mam 1litrak
ja sa pridavam k tomkovi - ale neviem ci hovori o spotrebe z PP alebo pripocital tych 0,4l.
...ale aj tak mi to nejde dohlavy ved PP pocita zo spotrebovanej vysky paliva a prejdene km, tak by mal byt presny ako svajciarske hodinky
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
spotřeba
Taky mě ta spotřeba děsí. Mám 1,3, najeto skoro 17 tis. Km a pod 6 litrů jsem se dostal jen jednou
Jinak na letnich gumách 6,2 l a na zimních 6,5 l. Ze začátku to bylo i 7 - 7,5 l a cca po 3 - 4 tisících to kleslo. Jinak statistiku si vedu na Českém benzínu: http://www.ceskybenzin.cz/index.php?akc ... to&id=2350

Re: spotřeba
Pre ramu :
No,klamal by som,keby som tvrdil,že mi tá nepresnosť PP nevadí...
Aj mne to tak trochu vadí,ale keďže nie som sám,tak sa to dá prehltnúť No máš inak pravdu..Už len ten "názov" -"Palubný počítač"
O-o-o-o-o-o-h h h ... - ako to moderne znie a ono to nevie zrátať - ako sa hovorí - "2x2" .
Bohužial,je to tak nastavené-ako skoro každému (ak nie uplne každému)
Je to sice pekné,že napr. aj dojazd keď už ukazuje "0"km.,prejdeš ešte asi tých 70km-podľa toho,akú máš ťažkú nohu,no aj tu by som privítal presnosť,lebo ja som strááášne zaťažený na presnosť a dochvilnosť -mám v tom takú "úúúchylku"-zabite ma...ale tie lícovania plastov mi ku podivu nevadia..(sám sa sebe čudujem
)
P.S. - len nech nám to jazdí keďže je už aj ten Japonec vlastne Francúz !!!!!!!
No,klamal by som,keby som tvrdil,že mi tá nepresnosť PP nevadí...
Aj mne to tak trochu vadí,ale keďže nie som sám,tak sa to dá prehltnúť No máš inak pravdu..Už len ten "názov" -"Palubný počítač"
O-o-o-o-o-o-h h h ... - ako to moderne znie a ono to nevie zrátať - ako sa hovorí - "2x2" .
Bohužial,je to tak nastavené-ako skoro každému (ak nie uplne každému)
Je to sice pekné,že napr. aj dojazd keď už ukazuje "0"km.,prejdeš ešte asi tých 70km-podľa toho,akú máš ťažkú nohu,no aj tu by som privítal presnosť,lebo ja som strááášne zaťažený na presnosť a dochvilnosť -mám v tom takú "úúúchylku"-zabite ma...ale tie lícovania plastov mi ku podivu nevadia..(sám sa sebe čudujem

P.S. - len nech nám to jazdí keďže je už aj ten Japonec vlastne Francúz !!!!!!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid