přepis auta
přepis auta
Chci kupovat Corollu, jen mám obavy z přepisu na DI. Současnej majitel si ji koupil v květnu a nechal ji na sebe odhlásit, ale už ji nepřihlásil. Teď to prodává. Já to budu chtět přihlásit na sebe v jiným okrese. Myslíte, že to půjde? Bude to muset on přihlásit na sebe a pak odhlásit na mě? A já pak přihlásit, nebo to půjde jednodušejc? Jirka
ps:jo a nemáte někdo zkušenosti s kupováním barvy se spreji na toyotu podle barevnýho kódu na kastli? je to tmavě modrá metalíza
ps:jo a nemáte někdo zkušenosti s kupováním barvy se spreji na toyotu podle barevnýho kódu na kastli? je to tmavě modrá metalíza
- Slam
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to s přepisem nevím, ale co se týče barvy, radil bych ti vykašlat se na spreje a nechat si namíchat přímo barvu, jakou potřebuješ. Kromě toho, že např. barva "Bílá 040" od Toyoty je úplně jiná než "Bílá 040" ve spreji, přeci jen každá barva na slunci časem vybledne a nepatrně změní svůj odstín, který sprejem nikdy netrefíš. A jestli dáš za sprej 300 - 500 kč nebo si za tu samou cenu necháš barvu namíchat, rozdíl je obrovský. Malý plochy si můžeš opravit sám třeba fixírkou a jestli chceš lakovat něco velkýho a mělo by to nějak vypadat, vykašli se na spreje a nech to na autolakovnu....
Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Jde to úplně bez problémů.Dokonce s tebou nikam nemusí chodit.Stačí když budeš mít s sebou kupní smlouvu,kde budou všechny jeho iniciály.Půjdeš normálně na evid.kontrolu a pak na přehlášení.Musíš mít ale uzavřené pov.ručení jinak ti to nepřehlásí.Na přepisu odmontuješ SPZ,protože je to z jiného okresu.Evidenčka stojí asi 200,- a přepis 800,-.
- WTE-greenfa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
fakt to jde? me s tim akorát vyrazili že je to odhlášené na mě takže smolík pacholík prý to bude taky přihlášené na mě, jinak zmrdečky z evidence vozidel už raději nepřipomínat, kdejaké hovínko si tam léčí mindráky že už není pan policista kde mohl chtít ptákoviny a všichni skákali takže přepis z většího objemu na menší i když potvrzený od výrobce jim nestačí - pán je totiž mudrc a co kdybych ho chtěl obalamuti s 12 let starým corolem - to radši budeme přehlašovat 120cítky - nedávno jedna nastartovala když sem vystoupil z cariny 92 - co žere olej a málem jsem si raději sedl zase zpet - to je smrad - a to příhlásíš -ale rollu s katem z roku 94 - už ne - boží stát, hlavně že ti zmrdi budou jezdi zadara v šalině - uááá
celica 97 super black&white edition
Já psal zkušenost z Prahy.Kupovali jsme auto pro manželku a první majitel to prodal a odhlásil,nový to už na sebe nepřihlásil a jezdil tak rok.Ve velkým techničáku to bylo odhlášený z prvního a nahlášený na druhýho ale ten tam už nebyl.Malý techničák byl na prvního.Chaos jak blázen.Na evidenční kontrole jim je to fuk,tam chtějí znát pouze novýho majitele.Na přepisu musíš mít s sebou kupní smlouvu mezi tebou a tím od koho to kupuješ.To že to není na něho nahlášený je jim jedno.Hlavně všechny jeho iniciály.A ani tam s tebou nemusí jak jsem psal.
Takhle to fungovalo v prosinci v Praze na Jarově.
Takhle to fungovalo v prosinci v Praze na Jarově.
Už mám přepsáno
Dokonce sem si mohl nechat staré olomoucké značky OC. Problém byl jen s motorem. V roce 92 nějaká baba do techničáku napsala motor typ 1,8 místo 1C tak sem platil 50 za přepsaní navic.

Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si oživit starší téma, trošku začítečnickým dotazem - auto jsem totiž na sebe nikdy nekupoval.
Takže proces koupě od fyzické osoby by měl být takovýto?
1. sepsání kupní smlouvy, předání vozu
2. předání malého a velkého techničáku
(na toto můžu jezdit i já?)
3. návštěva pojišťovny (uzavření povinného)
4. návštěva registru vozidel (přehlášení na mě)
Pokud bylo auto přihlášené, není potřeba evidenční kontrola?
Díky za pomoc.
Takže proces koupě od fyzické osoby by měl být takovýto?
1. sepsání kupní smlouvy, předání vozu
2. předání malého a velkého techničáku
(na toto můžu jezdit i já?)
3. návštěva pojišťovny (uzavření povinného)
4. návštěva registru vozidel (přehlášení na mě)
Pokud bylo auto přihlášené, není potřeba evidenční kontrola?
Díky za pomoc.
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Při přehlášení musíš mít evidenční kontrolu na stk a musí být psaná na tvé jméno.Mě kdysi majitel od kterýho jsem auto kupoval chtěl pomoct a udělal evidenčku dopředu.A jelikož byla psaná na jeho jméno,tak nás při přepisu poslali do pryč a musel jsem tam jet já.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
ja bych rekl, ze ano.
s sebou je treba mit jen maly TP a ten ma clovek i treba od sluzebniho
auta na firmu ... (ten velky by policisty vubec nemel zajimat a neni ho
treba ani vytahovat)
No a na evidenci by to melo byt jisteno kupni smlouvou.
pokud neni nahlaseno odcizeni vozu, nemel by bat problem...
s sebou je treba mit jen maly TP a ten ma clovek i treba od sluzebniho
auta na firmu ... (ten velky by policisty vubec nemel zajimat a neni ho
treba ani vytahovat)
No a na evidenci by to melo byt jisteno kupni smlouvou.
pokud neni nahlaseno odcizeni vozu, nemel by bat problem...
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM