Celica T20 vs-moto svet

vše ohledně modelové řady Celica
stefancelicaT20
Manager Týmu

Celica T20 vs-moto svet

Příspěvek od stefancelicaT20 »

Tak minule som sa pohadal s mojim kolegom ktory ma Daciu(SANDERO) a tvrdil ze jeho auto drzi na ceste tak dobre ako moja celica a dokonca aj lepsie. Vysvetloval som mu ze moje auto je na to aby na ceste naozaj drzalo stavane. No on tvrdil ze nove auta su uz tak technologicky vyspele ze drzia hoci maju maksie pruzenie naklana ich sice v zakrute no prejde ju tak rychlo ako ja. Navrhol som mu aby sme to aj vyskusali v praxi no odmietol ze on take nieco robit nemusi.

Tak sa teda pytam vas co mate vyskusanych viac aut alebo ste mali napr. Celicu T20 a po nej ste si kupili nieco novsie (nove) Drzia nove auto lepsie na ceste aj ked maju maksi podvozok atd...???

Ja som nemal velmi moznost sediet v novom aute(za volantom) akurat tak v autoskole na Fabii a ta sa z celicou neda porovnat z daleka
Legon
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Legon »

No nemam velke skusenosti s roznymi autami a hlavne nie s novymi, ale Dacia je renault ... a ten dacii prepusta svoje starie technologie a materialy len aby splnili normy koly tomu aby mali ceny co najlacnejsie...

co sa tyka k jazdnym vlastnostiam aut ...
podla mna technologia nevie spravit vsetko a hlavne nie u takych lowendovych modeloch ako je dacia ...

musis pocitat s rozlozenim vahy, taziskom auta, razvorom kolies atd ...

Celica je stavana presne ako si pisal a dacia je ...

mozno by si mohol porovnavat nove auta v rovnakej triede, ale len porovnavat a vysledky budu ine, nieto porovnavat geparda s jazvecikom...
EE90, 2E, rv 1988 - Pinďa
AT180, 4AFE, rv 1991, B-LFB
thorstein
Člen Týmu

Celda

Příspěvek od thorstein »

celda
Naposledy upravil(a) thorstein dne ned 02.05.2010, 21:01, celkem upraveno 1 x.
Toyota celica
mr.68
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.68 »

ja som mal corollu e11 g6 s TTE podvozkom, teraz mam celicu 5.gen. a môžem ti povedať že tieto autá majú podobné (výborné) jazdné vlastnosti čo sa týka podvozku samozrejme, a ak to mám porovnať s ostatnými autami v ktorých som sa vozil, tak jednoznačne bez konkurencie v prospech Toyotiek :) ale boli to bežné neupravené autá, žiadne GT. napr. golf IV tdi, fabia tdi (tá ma dostala motorom... RS-kový motor šitnutý na 150koní), octavia II tdi, avensis T25, vectra, polo..
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

nech sa vyhovara na tecnologie ake chce, ale tej dacii chyba zopar veci. ale to by zistil ak zeby sa rozplieskal s tou zabozrutmi licencovanou a rumunmi stavanou vecou o zvodidla.
ked to odmietol vyskusat to svedci len o jednom, nieje si isty len ta chcel nasrat. vie ze nema sancua a vie ze hranie sa "ja som nad vecou ja to nemam za potreby" ta rozhadze. vidis a vyslo mu to ;)
ja mam tiez kamarata co si ma rad dobera ze toyota co ja viem aka draha sracka, ze kupi lacnejsie auto a nanda mi to kedy chce. vypadlo z neho ze to ma byt Daihatsu Charade (patri pod toyotu :D) 1.0 GTTi turbobenzin... v podstate daewo tico s turbinou. ked som mu povedal ze do toho idem tak doslo na "ja na to nemam peniaze a vobec tie auta sa zle zhanaju..."

tolko k papierovym pretekarom :)
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to nic nemeni na tom ze ten motor ze charade je opravdu skvely a vykony z 1 litru jsou uzasne :!: i kdyz oturbeny motor z hayabusi je jeste lepsi :twisted:
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne pon 09.11.2009, 23:15, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

ja som velky fanda Charady GTTi (sak toyota jak toyota :D) ale islo skor o to papiarove pretekanie sa :)

to sa rovno mozme vadit "keby som bol bohaty tak si kupim Noble M12 a roztrham tvojmu F430 rit na sracky..."
sme snad uz dospeli ludia, toto robia deti :D

ale ajtak garade 1.0 T - 100hp
celica 2.0 T - 200hp
litrovy vykon rovnaky, tam by to slo skor na hmotnost a podvozok
Obrázek
stefancelicaT20
Manager Týmu

Ja som tu Daciu dal ako priklad nie ze sa ma Celica porovnavat priamo s nou to je jasne ale mna zaujima ci novsie auto napr. r.v. 2008/2009 maju lepsie podvozky naproti tomu ze nemaju az tak tvrde pruzenie ako Celica
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

staci porovnat napravy , je jasne ze treba vlecene napravy nemuzou byt lepsi nez multilink, taky nemuzes porovnavat nizka auta s vysokymi co maji teziste vyrazne vys , zalezi taky na kolech , gumach , rozvoru , sirce a milionu dalsich veci , celica ma ze vsech moznych systemu zaveseni jedno z tech nejlepsich - ony jsou ty konstrukce naprav hodne podobne a kazda se hodi na neco jineho ale treba kombinace predni SS napravy u 6.gen celici a zadni multilink ( nevim jestli je to presny nazev - proste dve pricna ramena , jedno podelne a stabilizator ) je pro sportovni auto zasadni , vetsina ridicu ale stejne nevyuziva potencialu podvozku protoze tezko budou idealni podminky jako na okruhu , staci mit blby gumy, opotrebovane tlumice a uz je jizda neporovnatelna

tady jedna garfieldova fotecka pro ilustraci:

Obrázek
stefancelicaT20
Manager Týmu

Ja viem ze jazdne vlastnosti zalezia od viacerich veci.

Trosku to upresnim. Moze mat napr. taka KIA Ceed lepsie jazd. vlast. ako Celica. Ci dnes dokazu vyrobit BMW 320. tak ze jednoducho je pohodlne a zaroven drzi ako pribite na ceste a lepsie ako Celica

Ono by stacilo porovnat vsetky generacie Celic ich jazdne vlastnosti a je to...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

sakra to je z PB ?

pokdu ano tak tam práve předvedl jak i dobrý podovzek je naprd v rukou človeka co neví co s ním :D ( peace už sem mu odpustil..víceméně )..

jinak se divím že se tu neobjevil práve Garfield a nezačal obhajovat jak má ten kamarád s dacií pravdu, vždyt i "fyjaty" strčí "kojoty" do kapsy natož nejaká "dáchčije" :D
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jj je, me se stalo to same , blba kola a jeste blbejsi ridic a preci jsme se Idaho klouzali pekne kdyz jsem te tenkrat vezl :) predek hrne pekne , ale na okreskach s tim mojim novym podvozkem od tebe se drzi krasne
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pavo.B. píše:jj je, me se stalo to same , blba kola a jeste blbejsi ridic a preci jsme se Idaho klouzali pekne kdyz jsem te tenkrat vezl :) predek hrne pekne , ale na okreskach s tim mojim novym podvozkem od tebe se drzi krasne
to sem rád :) držím palce :)
cuhan
Navigátor

Příspěvek od cuhan »

Do zatáčky kde pojede Dacia na hranici smyku v 80km rychlosti,tak Celda tam pojede120 km/h a s Alfou si ještě 20km/h přidám navrch,to jsou moje zkušenosti s těmito auty :P
Volvo S60R 2.5T 20v AWD 255kw 500Nm minulost
Toyota Celica T 20 1.8i
Smart Fortwo 0,8cdi 30k
Mercedes W220 S500 Long 306K
stefancelicaT20
Manager Týmu

cuhan píše:Do zatáčky kde pojede Dacia na hranici smyku v 80km rychlosti,tak Celda tam pojede120 km/h a s Alfou si ještě 20km/h přidám navrch,to jsou moje zkušenosti s těmito auty :P
Myslim ze taku istu Alfu aku mas ty podla popisu mal kamarat. Mala krasne nizucky podvozok vraj od vyroby mal tam pneu 225x45x17. Teraz je komplet ko... vyletel este s jednym kamaratom zo zatacky obaja boli vsak ozraty a teraz su na are...
Odpovědět

Zpět na „Celica“