Prosim o radu GO motoru

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Prosim o radu GO motoru

Příspěvek od Hug0 »

Chystam se na generalku motoru (protoze se mi jeden navic vali v garazi a mel by uz ted byt v lepsi forme nez ten stavajici v aute). Poradite mi nekdo na co vse si mam dat pozor, respektive co vse je nutne potreba novy kdyz uz se do nej bude sahat? jedna se o motor 4A-FE 1.6 . Jeste kolik zhruba stoji tesneni pod hlavu? ja nasel u jednoho prodejce 4 od 600 kc do 3500 kc zda se mi to trosku jako nesmysl. Dekuji za rady :) a jeste dekuju martinovi (martin.matess) za to listu mezi svetla :)
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ono jde o to co vsechno myslis pod pojmem go , az budes vedet co vsechno budes potrebovat a co vsechno budes delat tak napis Idahovi , jiste ti udela nabidku na dily - tesneni pod hlavu pod 600,- Idaho ma v katalogu starou cenu bez slevy 500,-

jinak pri go - novy tesneni - bud muzes koupit sadu na celej motor , nebo postupne ,
rozvody, vodni pumpu , regulator tlaku oleje, vybrusove krouzky, vybrusove saly klikovky , srouby hlavy , mozna ventily ,

potom musis pocitat se srovnanim hlavy , vycisteni motoru , pokud ventily tak jejich ulozeni

ale u takovehoto motoru to nema smysl , to uz je lepsi zainvestovat GO 4AGE
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

kdyz si to tu tak procitam tk 4a-ge do celici urcite jde... Pavo nasadil si mi brouka do hlavy :) jakej je vykonove rozdil mezi 4a-fe a 4a-ge?? (tusim ze oba jsou 1.6) a jeste na prvni pohledj sou hodne odlisny?? poznam je od sebe jen okem aniz bych se v nich hrabal? (kdyz pomineme napisy na viku)
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Hug0 píše:kdyz si to tu tak procitam tk 4a-ge do celici urcite jde... Pavo nasadil si mi brouka do hlavy :) jakej je vykonove rozdil mezi 4a-fe a 4a-ge?? (tusim ze oba jsou 1.6) a jeste na prvni pohledj sou hodne odlisny?? poznam je od sebe jen okem aniz bych se v nich hrabal? (kdyz pomineme napisy na viku)
poznáš je..
rozdíl výkonu je tuším 20PS ( neli více ) .
pokud bdueš mít zájem jeden včetne elektriky se nám válí na dílně ( bohužel instalace do Kudlova 4x4 s eukázala finančně obtížnější než s ezprvu plánovalo ).

4AGE má dve víka ventilu zatímco 4AFE tuším jen jedno.. to je asi nejmarkantnější rozdíl ( nemluve že na každém motoru to bude napsáno zda je 4AGE nebo 4AFE :) )

co se týče cen dílu písni mi sz nebo mail a nacením - zminované tesnení hlavy na STi mám díky vánoční akci za 417,- czk
Naposledy upravil(a) Idaho dne úte 10.11.2009, 21:53, celkem upraveno 1 x.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jasne 4AGE ma pohanena remenen obe vackove hridele ( twin-cam ) - najdi si foto a uvidis ten rozdil , 4AGE ma vetsi vykon , o trochu vic otacek a hlavne mnohem lepsi zakladnu pro dalsi vylepsovani, pokud clovek chce delat plnohodnotnou GO tak proc nevyuzit lepsi zaklad , ve finale budou finance podobne ( i kdyz cena na 4AFE jsou celkem nizke, na GE nevim ) , i kdyz uz jeden motor mas navic tak nevim no , hlavni je to ze je to legalni ( pokud nemas cislo motoru v technicaku - ale to se da vymazat )

byt tebou rozeberu motor na kterym chces delat go, zpocitam naklady a podle toho bych se rozhodoval dal
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

...a na 4AGE se nám na dílně válí i kompresor z 4AGZE :)

..a veřím tomu že by se k němu nasly i originál uchyty, trubky atd.. jen pohledat...
8)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Idaho píše:...a na 4AGE se nám na dílně válí i kompresor z 4AGZE :)

..a veřím tomu že by se k němu nasly i originál uchyty, trubky atd.. jen pohledat...
8)
to mi ani nerikej , nebo ti na valnik nalozim tatovu sluzebni fabii a vymenim to :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pavo.B. píše:
Idaho píše:...a na 4AGE se nám na dílně válí i kompresor z 4AGZE :)

8)
to mi ani nerikej , nebo ti na valnik nalozim tatovu sluzebni fabii a vymenim to :D
..šup sem s ní :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“