Verso diesel 2,2D-4D 135 svítící kontrolky

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
ssstanda
Člen Týmu

Verso diesel 2,2D-4D 135 svítící kontrolky

Příspěvek od ssstanda »

Mám tento vůz je dovezený z Německa a je ještě v záruce.
Trvale mi svítí kontrolky VSC a TRC OFF a motor.Toto se děje i když jsem byl v servisu zhruba po ujetí 100km.Auto prohlédly svítící kontrolky smázly ale je to znova nenašly příčinu.Není zde někdo kdo řešil podobný problém.Přet tímto modelem jsem měl Corollu Verso benzínovou kde mi dělali polomotor a měnili katalysátor neboť motor papal olej což u tohoto
nového zatím nevypadá ale znám tři lidi z mého okolí co jim to bere 1/2litru po ujetí 2000 km ale jim se nerozsvěcí ty první dvě kontrolky.
Dík za každou radu Standa.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud neukazala nic diagnostika a neni nekde volny konektor, tak je zrejme neco v neporadku, TRC by mel byt napriklad antiprokluz. Urcite je potreba uplatnit zaruku at to najdou a opravi, mazanim chyb z ECU pochopitelne nevyresi servis vubec nic.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tak to hledím-kontorlka svítí a nehlásí to nic?Jestli je to v záruce,tak by jsem to ani neřešil a zavezl jim to rovnou :wink: .
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

jo a jinak
VSC znamená: Vehicle Stability Control. Řízení stability vozidla. Hlídá chování vozidla v zatáčkách. V případě nebezpečí zasahuje systém do řízení tím, že sníží výkon motoru a rozdělí brzdnou sílu tak, aby se vozidlo stabilizovalo
TRC znamená: Traction Control Systém. Protiprokluzový systém. Pomocí senzorů, které snímají otáčky kol se hodnoty vzájemně porovnávají. Zjistí-li se nebezpečí protočení kola, dojde k úpravě točivého momentu a zásahu pomocí systému ABS.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Těško radit,ale vše je to o tom ubýrání výkonu motoru-nevím teda jak je kontrolována ta trakce a stabilita,ale jestli je tam nějakej snímač,tak možná bude v řiti. Ale nejsem mechanik a do těchto nových aut nevidím,takže to ber s rezervou-velkou :lol:
ssstanda
Člen Týmu

Příspěvek od ssstanda »

Tak a pokračování zajel jsem znovu do servisu kde mi bylo sděleno že závada pochází z špatné funkce katalysátoru a tudíž je příčinou motor
a objednali mě na čtvrtek na diagnostiku.Řekl jsem si no dobrá asi tomu opravdu nerozumím motor má 30000km a je vadný .Ale nedalo mi to a obvolal jsem pár servisů kde jsem mluvil sám za sebe že se domívám že je vadný motor a bylo mi řečeno ať si dám studený obklad a nebo že nemám tolik chlastat.To mě teda dorazilo.
Ale to nejhorší na mě teprve čekalo.Když jsem odcházel z práce řekl jsem si zastavím se u jednoho soukromníka co dělá také Toyoty jestli by si netroufl říc v čem je problém.Poslal mě slušně kamsi že nemá čas a to mi ho všichni vychválili jak je ochotný.Tak jsem nastartoval auto a že pojedu domú-nastartuji ozve se dlouhé písknutí jak když se dává zpátečka a kontrolky zhasly,prostě šok.Tak jsem měl radost i když jsem absolutně nechápal jak se to mohlo samo vymazat z paměti.Jenže po asi 10km zatáčka do prava z kopce a je to tam zase.Tak a teď pátrám po jiném servisu něž je Dolák.poraďte dojedu kamkoli dík Standa
Deptor
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deptor »

Ahoj Stando,
jiz nekolikrat jsem slysel, ze tyto kontrolky zapricinuje snizeny vykon katalyzatoru(pod mezni hodnotu) nebo lambdasonda,ale oboje se mi zda jako nesmysl .. jednu corollu jsem tu mel a ta mela ten samy problem, nikdo to za rok jezdeni s ni nevyresil, jen se to stale mazalo tim, ze odpojis a pripojis baterku ..
Dale jsem byl pro jednu toyotu TS .. opet se ukazala tato sama zavada a pri kazdem rozjeti po prvnim nastartovani bylo slyset prasknuti zepredu od motoru ci podvozku ...
TAktez nikdo doted neprisel na to cim to je ..
V pondeli budu mit diagnostiku a jednu takovou corollu s temito kontolkami co sviti tu mam, budu testovat a informovat co to hlasi ..

jeste si vzpominam ze kdyz jsem s ni byl na diag. v toyote, byla to skrinka od abs atd co je vlevo za svetlem, je od firmy BOSH. vymenili ji a stejne po par set km se to opet rozsvitilo,takze tim to taky nebylo .. Tezko rict,ale urcite budu taktez rad za kazdou radu, jen cekam, kdyz se to stane u te vymazlene, co prodavam :D to by nasralo :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“