Vrzgani na zadni naprave

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
bajla
Člen Týmu

Vrzgani na zadni naprave

Příspěvek od bajla »

Na E10 my neco vrzga vzadu na naprave nevite co co by to mohlo robit
Helmut74
Člen Týmu

Příspěvek od Helmut74 »

zajeď na stk na plotny (klepadlo), kde ti zjistí jestli je tam něco volného z těch ramínek a silentbloků. pokud nic z toho, tak by mohly vrzat tlumiče. já je teď budu měnit, jsou totálně v řiti a jeden z nich vrže, a to tak že pekelně :)
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Nekdy taky dovede vrzat ulozeni tlumicu.
Ale taky to muzou byt jen plasty v interieru.
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

taky uložení stabilizátoru by to mohlo být.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
bajla
Člen Týmu

Příspěvek od bajla »

tak tlumice to nejsu a plasty taky ne odo do ide ze spodu asi to bude ten stabilizator alebo tycky co su nanem
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Záleží kolik to má najeto, jak je to starý a jak se s tím zacházelo, můžou to být klidně aji silentbloky na ramenech. Těžko takhle přes net říct. Nejjednoduší je vlézt pod to nad jamou a říct někomu ať v tom nahoře skáče a zkoušet různě chytat kdy to přestane (jestli se nepletu, tak to tady tak už někdo dělal :D ).
Holomek!
bajla
Člen Týmu

Příspěvek od bajla »

tak asi to nakonec bude plavak v nadrzi este sem ho nmnel venku ale ndeska sem byl pod autem a islo to z nadrze
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

U mě se objevil problém, teda abych pravdu řekl, on se objevil už loňskou zimu, ale to sem jezdil denně tak do 20 km a na jaře sem to už neřešil...

Jde o to, že jsem předloni, když sem lakoval podvozek vyměnil rovnou aji gumy stabilizátoru za jedny co jsem koupil v brně v autodílech přímo na japonce - nikdy jsem tam s dílama problém neměl, ale tady, když sem je dával na auto, tak byly co se vnějších rozměrů týče větší než originály - na tyči sedí dobře, ale ta objímka co je drží nedosedá na nápravnici. Za tepla je všechno v pořádku, jízdní vlastnosti bez problémů, nejde nic vypozorovat, ale jak padne teplota pod 0 - což je hlavně po ránu, když vyjíždím z garáže např. (stalo se mi to dneska ráno), ozývají se při průjezdu i menších nerovností šílené skřeky a když vjedete zhruba v 70 do nějakýho výmolu tak i vcelku hodně nepříjemný rány. Po zahřátí auta a zhruba 10 km už je to v pořádku, odpoledne to nedělá. Přisuzuju to tomu stabilizátoru. A jelikož teď už přes týden musím dojíždět do štatlu, tak začínám mít obavy, až příjde zima v plné síle.

Přes prázdniny sem to neřešil, nebylo proč, a tak doufám, že to bude jenom těma gumama, sice mě čekají tlumiče (zadní už tečou), ale snad by to nemělo být uložení, nebo silentbloky.

Idaho, kdyby sis to prosimtě náhodou četl (radši ti pošlu aji sz), za kolik tam máš ty gumy, předek i zadek? Je aji nějaká lepší (tužší :wink: ) alternativa? A když jsme u toho, co ty kůstky? Viděl jsem 2 typy, jedny takový tenký ludry (mám je aji na autě) a pak takový zhruba 2x-3x silnější co se mi doma ještě aji někde válí.
Holomek!
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

No naše Toyota se už snad taky dočká těch gum na stabilizátoru, protože to tluče čím dál tím víc, akorát, že sem je nesehnal, tak sem taky psal Idahovi :)
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ty gumy většinou vydrží víc než tyčky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Mám dotaz, doma jsem našel na jednom vraku, kde sem kupoval rameno z vrakoviště tuhle tyčku stabilizátoru:

Obrázek

Mám ale jenom jednu, jeví se mi "betélnější" než ty sériový.

Obrázek

Nevíte z čeho to je? Na netu jsem hledal ale nedohledal jsem se. Přitom je rozměrově stejná jak originál, sedí tam. Chtěl bych co nejdřív objednat - mám 1000 km do výměny oleje, tak abych to sfoukl najednou.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“