Koupím plechové disky na Avíka
no prave bych se bal,ze za tech 1500 to bude čínskej smejd,pochybuju ze original...ten bude v toyote stat vic jak 1500lampacz píše:rozhodne lepsi dat 1500 za novy plechac nez potom mit nejaky cinsky plechac, ktery po mensim narazu a pry vyssich rychlostech neni schopen vydrzet, dalsi problem, kdyz je ten pouzity plechac nekde nakopnuty - staci jen trosku...
Já před 14 dny koupil "rakouské" plecháče KFZ (vyrábí pro spoustu automobilek jako prvovýrobu) za 1.400,- Kč za kus (sehnal mi je kamarád přes velkosklad), jsou made in Germany a byla na nich dokonce samolepka Toyota
Nicméně pokud chcete jít do plecháčů, tak bacha na další výdaje, páč potřebujete poklice což je + 500 - 1000,- Kč dle kvality a značky a taky s plecháči se nedodávají matky !!! To je nějakých cca 800,- Kč (k liťákům jsou standardně v ceně, alespoň kdysi u Borbetů byli).
Pokud chcete jít do liťáků, tak bacha na případné problémy s bržděním a taky při výběru zimních gum jděte do těch co mají ochranu ráfku (jsou o něco dražší) jinak si liťák zničíte na prvním obrubníku.

Pokud chcete jít do liťáků, tak bacha na případné problémy s bržděním a taky při výběru zimních gum jděte do těch co mají ochranu ráfku (jsou o něco dražší) jinak si liťák zničíte na prvním obrubníku.
Re: Koupím plechové disky na Avíka
Tak to si uzij. Tohle je jeden z nejhure sehnatelnych disku vubec. Vetsina lidi co u nas prodava neco na Avensise prodavaji patnactky na predchozi model. Sestnactky na T25 jsem shanel opravdu tezce, nakonec jsem sehnal uplne nove originalni toyoty za dva litry vsechny ctyri, ale to byla z prdele klika.cartmanxv píše:Zima už udeřila a tak: koupím /za rozumnou cenu/ plechové ráfky pro pneu 205/55/R16, tak jestli se někomu válí doma a překáží, dejte, prosím, vědět.
Eventuelně mohu vyměnit za plechové disky 185/65/R14, co mi zbyly z Focuse, tudíž čtyřdíra rozteč Ford, mám jich asi 6 ks.
Děkuji předem
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Myslis ze srouby( matky) z litaku nemuzes dat na origo plechy?saab píše:Já před 14 dny koupil "rakouské" plecháče KFZ (vyrábí pro spoustu automobilek jako prvovýrobu) za 1.400,- Kč za kus (sehnal mi je kamarád přes velkosklad), jsou made in Germany a byla na nich dokonce samolepka ToyotaNicméně pokud chcete jít do plecháčů, tak bacha na další výdaje, páč potřebujete poklice což je + 500 - 1000,- Kč dle kvality a značky a taky s plecháči se nedodávají matky !!! To je nějakých cca 800,- Kč (k liťákům jsou standardně v ceně, alespoň kdysi u Borbetů byli).
Avensis 2.0i 1998
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To ze se mu povolili neni zpusobeno tim, ze je jina stredova dira, to je imho blbost. Kazdy ti rekne, ze po dotazeni kol a ujeti par km, je dobre kola znovu zkontrolovat. Jde take o to, zda pouzil spravne matice atd.cartmanxv píše:To mrazík: dovolím si oponovat, známý koupil hliníkové disky s větší středovou dírou, nijak to neřešil a po týdnu ježdění mu málem upadlo kolo-měl povolené všechny matice.
Takže od té doby tvrdím, že na vystředění záleží
Na matice pozor, u original kol toyota nejsou matice s nabehem ale rovne, ale u ostatnich ano, takze na to bacha.
Jinak ja netvrdim, ze plastovy stredici krouzek je k nicemu, nicmene pokud je stredova dira vetsi a nelze sehnat odpovidajici krouzek, pak proste sehnat nejblizsi a kolo nasadit. Takhle to delam uz u druhych kol na avikovi a nemam jediny problem. A nedelam to jen ja.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsou matky nebo srouby dotazene spravne, pak je jedno, jaka je stredoiva dira - v ramci nekolika mm. Ano muzeme se bavit o teoretickych silach, kde rozdil bude par Nm a nehraje v podstate roli. Ano matky nebo srouby se muzou povolit, ale je to dane nespravnym utazenim. Ja kdyz menim kola, tak po par km vse zkontroluju. Zatim jsem nemel problem.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Nooo, dovolil bych si oponovat. Sila na srouby ve strihu muze byt docela problem. Nemyslim ze by se srouby mely ustrihnout ale urcite to pro ne neni dobre. To ale jen na okraj. Vetsi problem bych videl ve vystredeni kola. Je jasne ze pokud ho utahujes spravne tak ho jakštakš vystredis, ale ne stopro. Ja to poznal na starsi mazde ktera nemela tak pevny podvozek jako treba avik. Kola s vetsi stredovou dirou, i kdyz byly vyvazane(poradne) tak ve vyssich rychlostech vibrovaly do volantu. Vyvazoval jsem je nekolikrat a porad to vibrovalo. Pak jsem obul origo se spravnou stredovou dirou a vse bylo vpohode. A tohle neni jenom moje zkusenost....
Povi ti to v kazdem servise (k cemu ty krouzky jsou)
A jeste k tem sroubum, jeste jsem nevidel sroub nebo matku s plochou hlavou asi je to tim ze jsem zatim obouval jenom mazdy:-). Nicmene to tak asi je. No a nevim nevim jak by se takove kolo ktere utahuju sroubem s plochou hlavou vystredovalo. To by ty srouby a diry v kole musely byt sakra presne. Proto presna stredova dira, ne?
Povi ti to v kazdem servise (k cemu ty krouzky jsou)
A jeste k tem sroubum, jeste jsem nevidel sroub nebo matku s plochou hlavou asi je to tim ze jsem zatim obouval jenom mazdy:-). Nicmene to tak asi je. No a nevim nevim jak by se takove kolo ktere utahuju sroubem s plochou hlavou vystredovalo. To by ty srouby a diry v kole musely byt sakra presne. Proto presna stredova dira, ne?
Avensis 2.0i 1998