Zima
-
- Člen Týmu
Zima
Ahoj,
možná jsou to hloupé otázky, ale já autům moc neholduju tak mě omluvte. Máme yarise 2001.
Nevím, co všechno musím udělat na yarisovi před zimou. Určitě dám do ostřikovačů nějakou směs na zimu. Musím vyměnit ještě nějakou kapalinu ?
Uvažoval jsem o nastříkání spodku auta, ale známý mě vyvedl z míry tím, že se to prý už na autech nedělá, že už jsou chráněné od výroby. To by se mi docela hodilo, ale přecejen náš yaris má 8 let tak nevím. Má smysl Yarise nechat nastříkat zespoda ?
možná jsou to hloupé otázky, ale já autům moc neholduju tak mě omluvte. Máme yarise 2001.
Nevím, co všechno musím udělat na yarisovi před zimou. Určitě dám do ostřikovačů nějakou směs na zimu. Musím vyměnit ještě nějakou kapalinu ?
Uvažoval jsem o nastříkání spodku auta, ale známý mě vyvedl z míry tím, že se to prý už na autech nedělá, že už jsou chráněné od výroby. To by se mi docela hodilo, ale přecejen náš yaris má 8 let tak nevím. Má smysl Yarise nechat nastříkat zespoda ?
tak jinak...
Tak jinak.... Viděl jsi už letos svého Yarise zespoda? Podle toho nejlíp poznáš, jestli potřebuje ošetřit nebo ne. Provozní kapaliny se mění většinou v max. 3 letých intervalech, takže pokud nekašleš na údržbu, tak i chladící kapalina i olej budou v pohodě. Brzdovku jsi jistě taky měnil před rokem max 2ma, takže není důvod se o auto bát. Pokud si nepamatuješ, že bys vůbec cokoliv z tohoto prováděl, tak zajeť někam, kde ti to udělaj.
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
Nevim
Kupoval jsem ho před půl rokem. Olej je očividně nový takže to asi není třeba řešit. Kouknu se teda do motorového prostoru na nádržky, snad je tam nějak označeno, kolik kapalin má být. Možná to dám do nějakého servisu ať překontrolujou ty kapaliny , ale obávám se, že mi řeknou že je je třeba vyměnit i když to nebude pravda.
Díky za radu.
Díky za radu.
hmm..
Tak u takhle starých kupovaných aut, bych se asi plácnul přes kapsu a udělal bych vlastně všechno znovu. Tedy Olej, filtry, chladící kapalinu, brzdovku, olej v převodovce, podle stavu km i případně rozvody. :-/ Je to sice investice cca 20 tisíc, ale pokud bych plánoval nechat si to auto a být spokojený, tak bych do toho šel. 

Back in Czech.
Rozvody netřeba..
Tos mě dojal. Rozvody totiž myslím jakoukoliv kombinaci napínací kladky, vodících lišt, vodní pumpy, řetězu. Takže třeba při 200k km bych rozhodně udělal pumpu a třeba vodící lišty, dle stavu i napínací kladku. Takže prrr s tím ,že řetěz je na životnost auta a není třeba dělat rozvody.

Naposledy upravil(a) aczasa dne pon 19.10.2009, 10:50, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
pokud jsi uživatel auta, tak není vubec žádná ostuda zajet do servisu!
jestli se nepletu, mají ted dokonce i nějakou akci zimní prohlídka za ... málo peněz
(určitě zkontrolovat osvětlení, stěrače gumičky vyměnit, baterka kontakty očistit namáznout, příp. dolít destilkou, ošetřit gumová tesnění proti přimrzání... atd..)
jestli se nepletu, mají ted dokonce i nějakou akci zimní prohlídka za ... málo peněz
(určitě zkontrolovat osvětlení, stěrače gumičky vyměnit, baterka kontakty očistit namáznout, příp. dolít destilkou, ošetřit gumová tesnění proti přimrzání... atd..)
no jo..
No jo.. to já taky nechávám servisu. Dokonce i ty výměny oleje a filtrů. Proč bych to měl dělat sám.. .
Jen to dávám jako podnět k zamyšlení tazatele, co udělat jako maximum proto, abych měl další ježdění bez problémů.

Back in Czech.
-
- Člen Týmu
hodně
jeje .. nějak se těch akcí před zimou nakupilo.
No , baterka ma takove to barevné kolečko, a to je zelené, což jak jsem si přečetl je dobře.
Auto má najeto nějakých 85 tisíc, nic nechrastí a vše zatím funguje jak má, ale jak jsem psal jsem laik.
Asi se nevyhnu servisu, aby mi rekli co je treba udelat.
Díky moc všem za rady.
No , baterka ma takove to barevné kolečko, a to je zelené, což jak jsem si přečetl je dobře.
Auto má najeto nějakých 85 tisíc, nic nechrastí a vše zatím funguje jak má, ale jak jsem psal jsem laik.
Asi se nevyhnu servisu, aby mi rekli co je treba udelat.
Díky moc všem za rady.
Proto jsem tam psal "Jestli nechrastí"aczasa píše:Rozvody netřeba..Tos mě dojal. Rozvody totiž myslím jakoukoliv kombinaci napínací kladky, vodících lišt, vodní pumpy, řetězu. Takže třeba při 200k km bych rozhodně udělal pumpu a třeba vodící lišty, dle stavu i napínací kladku. Takže prrr s tím ,že řetěz je na životnost auta a není třeba dělat rozvody.

No, jestli při chrastění již není pozdě.Mr. Yaris píše:Proto jsem tam psal "Jestli nechrastí"aczasa píše:Rozvody netřeba..Tos mě dojal. Rozvody totiž myslím jakoukoliv kombinaci napínací kladky, vodících lišt, vodní pumpy, řetězu. Takže třeba při 200k km bych rozhodně udělal pumpu a třeba vodící lišty, dle stavu i napínací kladku. Takže prrr s tím ,že řetěz je na životnost auta a není třeba dělat rozvody.

Back in Czech.
Chalani,viem,že to na 100% nesuvisí so zimou,ale tak trochu aj ano-nikde neviem o tom pokec nájsť...
Čo robíte pre to,aby sa vám okna nezahmlievali pri takomto sychravom pičasí...Ja skušam možne aj nemožné..Veci,ako su rôzne handričky akurát urobia čmuhy a iné prípravky ako su okena a pod. boh vie ako nepomáhajú.
Viem,že pomôže klima - ale ak necheš zapnuť klimu,čo s tým???(napr. v lete sa tiež stáva takáto vec-ta klima pomôže na chvilku-pokial sa vysušia okná,ale nepríjemné je na tom to,že musíš zapnuť samozrejme aj horuci vzduch
Videl so na pumpe takú nejaku pastu na vonkajšiu stranu okna-ktorá pomáha lepšie stierať a zvnútra je iná pasta -toho istého výrobcu skoro v rovnakom obale ,ktorú aplikujete rozotrením tej pasty a potom "vyleštíte"okno.Je to práve proti zahmleniu okna...
stojí to asi 12€ na pumpe, takže niekde inde to bude za menej...
Čo robíte pre to,aby sa vám okna nezahmlievali pri takomto sychravom pičasí...Ja skušam možne aj nemožné..Veci,ako su rôzne handričky akurát urobia čmuhy a iné prípravky ako su okena a pod. boh vie ako nepomáhajú.
Viem,že pomôže klima - ale ak necheš zapnuť klimu,čo s tým???(napr. v lete sa tiež stáva takáto vec-ta klima pomôže na chvilku-pokial sa vysušia okná,ale nepríjemné je na tom to,že musíš zapnuť samozrejme aj horuci vzduch

Videl so na pumpe takú nejaku pastu na vonkajšiu stranu okna-ktorá pomáha lepšie stierať a zvnútra je iná pasta -toho istého výrobcu skoro v rovnakom obale ,ktorú aplikujete rozotrením tej pasty a potom "vyleštíte"okno.Je to práve proti zahmleniu okna...
stojí to asi 12€ na pumpe, takže niekde inde to bude za menej...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tak mlžení..
Tak mlžení okna je dost zajímavý úkaz. Já na to používám kombinaci těchto věcí....
1) kontrola a případná výměna kabinového filtru (velmi důležité a velmi moc pomáhá)
2) vyčištění komplet auta vysavačem a hadrem s odmaštěním a vyčištěním čelního skla zevnitř (ideálně líh či iron, hlavně bez protimlžících přísad)
3) foukat na čelní sklo klidně studený vzduch z klimatizace (jen je občas problém, že se z venku začne hodně rosit sklo, ale to berou stěrače)
4) foukat na sklo teplý vzduch bez klimy (na chvíli po vypnutí klimy se okno vlhkostí zamlží, ale jen na chvilku a potom již je naprosto v pohodě)
Jinak ale univerzální rada je - udělat maximální pořádek uvnitř auta, na skle a na filtru kabinovém, aby bylo co nejnižší procento kondenzačních prvků v autě.
1) kontrola a případná výměna kabinového filtru (velmi důležité a velmi moc pomáhá)
2) vyčištění komplet auta vysavačem a hadrem s odmaštěním a vyčištěním čelního skla zevnitř (ideálně líh či iron, hlavně bez protimlžících přísad)
3) foukat na čelní sklo klidně studený vzduch z klimatizace (jen je občas problém, že se z venku začne hodně rosit sklo, ale to berou stěrače)
4) foukat na sklo teplý vzduch bez klimy (na chvíli po vypnutí klimy se okno vlhkostí zamlží, ale jen na chvilku a potom již je naprosto v pohodě)
Jinak ale univerzální rada je - udělat maximální pořádek uvnitř auta, na skle a na filtru kabinovém, aby bylo co nejnižší procento kondenzačních prvků v autě.
Back in Czech.