Výměna chladící kapaliny a odvzdušnění
Výměna chladící kapaliny a odvzdušnění
Dneska jsem se rozhodl vyměnit chladící kapalinu v chladiči,jelikož stará už nevypadala nic moc a nevím kdy byla měněná. Vypustil jsem všechnu co tam byla,propláchl vodou a dal novou. Problém je v tom,že jsem nalil chladič plnej,expanzku na Full a začal odvzdušnovat. Za jak dlouho asi by měl seplnout větrák. Topí to normálně,horní i dolní hadice chladiče byly horky,horní teda dřív,dolní až za pár minut. Ale nesepnul větrák na chladiči,předtím normálně spínal. Je možny že na volnoběh se nestihlo auto prohřát během 10-15 minut? rafička se mi drží v půlce,stejně jako předtím. Jde mi o to jestli se odvzdušnuje s víčkem na chladiči,nebo jestli musí být sundany. A potom ještě to,kolik vody se při odvzdušnování asi doleje,protože mě voda v expanzce vůbec neklesla.
Toyota Carina E 2.0 GLI
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna chladící kapaliny a odvzdušnění
sundej víčko, dej to max do vzduchu a hlaven expanzku nepřestřel přes max risku. u nekterých Tojek to trvá i 30 minut než se na volnobeh rozebehne ventilátor..Floki píše:Dneska jsem se rozhodl vyměnit chladící kapalinu v chladiči,jelikož stará už nevypadala nic moc a nevím kdy byla měněná. Vypustil jsem všechnu co tam byla,propláchl vodou a dal novou. Problém je v tom,že jsem nalil chladič plnej,expanzku na Full a začal odvzdušnovat. Za jak dlouho asi by měl seplnout větrák. Topí to normálně,horní i dolní hadice chladiče byly horky,horní teda dřív,dolní až za pár minut. Ale nesepnul větrák na chladiči,předtím normálně spínal. Je možny že na volnoběh se nestihlo auto prohřát během 10-15 minut? rafička se mi drží v půlce,stejně jako předtím. Jde mi o to jestli se odvzdušnuje s víčkem na chladiči,nebo jestli musí být sundany. A potom ještě to,kolik vody se při odvzdušnování asi doleje,protože mě voda v expanzce vůbec neklesla.
Takže sundat víčko, chladič i expanzku dolít do maxima a čekat dokud se nerozběhne ventilátor? Stačí to na volnoběh nebo to mám trochu protočit?
Zvednout,to si asi myslel tak aby byl čumák výš že? No a ještě, z ty expanzky by se to mělo jako dopouštět do chladiče jak se to bude odvzdušnovat nebo mám dolívat do chladiče když to klesne?
Zvednout,to si asi myslel tak aby byl čumák výš že? No a ještě, z ty expanzky by se to mělo jako dopouštět do chladiče jak se to bude odvzdušnovat nebo mám dolívat do chladiče když to klesne?
Toyota Carina E 2.0 GLI
Mám možná problém,možná ne. po výměně chladící kapaliny,když jsem to dneska jel projet tak se mi v garáži zdá,že hadice z chladiče je 2x tvrdší než předtím,víc natlakovaná. Navíc na víčku na dolévání oleje se objevily známky emulze,ale né moc,jen trošku,může to být tím že jsem jel jen kousek? Asi 3-5km? navíc v motoru strašně cvaká když ho vypnu,ale to je asi tím jak je zahřátej a chladne. no ale každopádně ta trocha emulze a natlakovany hadice mi asi nedají spat
co mi poradíte?

Toyota Carina E 2.0 GLI