Přezutí na zimu

Tlachání o všem - bez zaměření!

Kdy letos přezujete na zimní?

Už mám přezuto!
11
26%
Přezouvám do týdne, radši neriskovat!
9
21%
Přezouvám do měsíce, ještě je čas...
17
40%
Až napadne první sníh, pohoda...
4
10%
Vůbec nebudu přezouvat
1
2%

Celkem hlasů: 42

Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Tak jsem to dneska taky hodil na zimáky.Pokud se oteplí tak mi to neva.
Jinak dneska na silnici slušnej masakr,jěště že mám i na služebním nový zimáky.
J.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Dneska jsem jel z Prahy pres Sibir ( tu ceskou ) domu , a jeste to slo ale uz se na nejvysssich mistech delaly jazyky , takze menim teda taky zitra pneu :wink: spis me ale stve ta zima venku , auto to zkousne ale ja ne :?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Tak jsem to dnes přezul,Good year UGP 7+
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ivan.66 píše:Tak jsem to dnes přezul,Good year UGP 7+
jj mam uz od loni a naprosta spokojenost
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Hm me napadlo na Snehurku pul metru snehu na chalupe sem zvedavej jak ji vo vikendy vytahnu z udolicka :( Asi to vidim na traktor :?. Ale strahov letos je vic nez jasnej na nejakej poradnej sraz :twisted:
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No já snad včera slyšel v rádiu, že prej 70% řidičů je pro zavedení povinných zimních gum... Osobně sem proti tomu, sice přezouvám, ale je snad každýho věc na čem jezdí. Jinak zimní gumy nejsou žádná spása, jak si mnozí myslí, pak to každej prasí a vypadá to, jak to vypadá. Jenom zase potřebujeme na všechno vyhlášku.

Jo a jinak tady na jihu pohoda, 6C přes den, 3 v noci, zatím sem ještě vločku neviděl, jenom na autech co jedou z vysočiny nebo severu. Ale gumy už chystám :D
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ono by stačilo, aby kamiony měly povinně v autě řetězy od října do května. Byl by klid.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Nu... prosím...

Příspěvek od aczasa »

Nu, prosím, takže povině v autě (a že ne povině na kolech). :-/ Tohle je totiž neřešitelný problém, takovouto cestou.
Spíš bych zkusil návrh na to, ať si kdo chce jak chce jezdí na čem chce, ale v případě, že zastaví provoz, nebo způsobí nehodu, tak právě absence zimního obutí, zimní výbavy atp... bude mít za následek velice razantní pokutu. Takto si myslím, že by asi šlo o cca 10 procent zlepšit stav na našich vozovkách. :-/
Back in Czech.
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Co jsem slyšel, jat to funguje v okolních státech, tak (myslím, že) Německo by se mohlo stát naším vzorem, zákon nic neřeší, ale pokud způsobíte v zimních měsících nehodu na letních pneumatikách, tak Vám pojišťovny nic nedají a všechno jde z Vaší kapsy. Líbí se mi tento způsob, proč nám Čechům něco nařizovat zákonem, stejně jenom přemýšlíme, jak to obejít, ale takhle, když něco způsobíš kvůli své blbosti, tak si to vyžer. Na Čechy je potřeba moooc veliký bič, jinak nefungujeme. Argumenty, že jsou gumy drahý poslouchat nehodlám, tak jezdi v zimě mastnou tyčí (MHD) a nebo se připrav na to, že až někoho rozstřelíš, tak budeš platit do konce života. Co Vy na to?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nevím, nemyslím si, že je dobrý si brát za vzor ostatní země s jinou mentalitou řidičů a kvalitou infrastruktury. Nakonec z toho vylezou zmršenci jako např. bodový systém. Co se týče těch nehod, určitě to není špatnej nápad, ale je tady prostor pro potíže při nehodách. Někdo pojede na letních, někdo na zimních do něj nabourá a i když za to ten na letních nebude moct, bude muset cálovat, protože se to na něj hodí. Osobáky bych asi tak neřešil, souhlasím spíš s Jimmym, ty kamiony mnohdy způsobí mnohem větší problém a přitom zbytečně.

Nemám rád biče na všechno a taky věty typu "kdyby to zachránilo jeden život, tak to má smysl"...

Kdyby radši místo dalších zákonů a nařízení pořádali třeba školy smyku a zdokonalovali řidiče ve větším měřítku..
Holomek!
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Řekni kde a jdu se přihlásit na školu smyku s kamionem a 16ti tunama nákladu za sebou, to musí bejt prd.l :D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Je tvůj? Myslím, že tu následnou škodu by ti zaměstnavatel jen tak neproplatil :D :D

Ohledně kamionů se dá dostat k té kvalitě naší infrastruktury a taky správě silnic.
Holomek!
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Rampa89 píše:Nemám rád věty typu "kdyby to zachránilo jeden život, tak to má smysl"...
bohužel s tebou nemohu souhlasit ohledně této věty... Jsem opačného názoru... Mentalita našeho národa je hrozná... Cca před 3. rokama jsem hupsnul se škodovkou do pangejtu v lese, kde projede pár aut za hodinu a když jsem se snažil někoho stopnout, aby mi pomohl, tak mě obížděly co to šlo... :cry:
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nebral sem to ani tak z lidskýho hlediska, jako spíš, že v dnešní době tuhle větu slyším málokdy z nezištných důvodů a používá se to jako fráze k oblbování lidí...

No a zatím sem měl alespoň štěstí, při 2 nehodách co sem zažil (jedna vlastní přičinění) mi zastavovalo pomalu každý druhý auto. Ale ta mentalita, to se ze dne na den nezmění...

Jinak bych se vrátil k původnímu tématu, používáte něco na plecháče přes zimu, krom finálních řešení jako novej lak/nátěr, aby nebyly na jaře orezlý? Loňskou zimu sem je před montáží pošplíchal voskem do dutin, ale teď sem je v tom hnusným počasí musel umývat a 2x dobře to dolů nešlo (arvou)...
Holomek!
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

Toro píše:Mentalita našeho národa je hrozná... Cca před 3. rokama jsem hupsnul se škodovkou do pangejtu v lese, kde projede pár aut za hodinu a když jsem se snažil někoho stopnout, aby mi pomohl, tak mě obížděly co to šlo... :cry:
Doba je zlá=lidi sou zlý aspoň my tojoťáci pomáhejme si i ostatním pokud to pude jinak k tématu auto mám už na zimních michelinkách a2 uz ctvrtej rok takze to bude letos na dojetí a jinak co se týče finalizace tak dávám poklice ale ne vždy je to na kaźdé auto nutný že jo jinak ty michelinky podle me jsou takovej rozumnej střed ani dobrý ani špatný :wink:
Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“