VVTL-i Kto sa vyzna nech sem postne niečo rozumne

vše ohledně modelové řady Celica
YoungbloodSVK
Člen Týmu

Příspěvek od YoungbloodSVK »

Takže vymena oleja a olejoveho filtra prebehla ale zavada zostala... Dalši krok bude kontrola VVT člena a kontrola vačky...
Libor... Pisal si o niakej vyrobnej vade niakych šrobov... Čo su to zač a čo je to za vyrobnu zavadu?
New day, new money, new car...

Celica T23 TS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

První zkontroluj tlak oleje v motoru než zacneš něco rozebírat. A 98ku nebo 100ku jsi začal tankovat?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
YoungbloodSVK
Člen Týmu

Příspěvek od YoungbloodSVK »

Ešte som to neskušal, ale ked dojazdim tuto nadrž tak to vyskušam... Inač čo to má mať spoločné s valveliftom?
New day, new money, new car...

Celica T23 TS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tlak oleje je důležitý pro funkci natáčení vačky tak pro zdvih ventilu. Proto je třeba ho změřit. A benzín? Jednotka pozná oktanove číslo benzínu a ubere na výkonu. A je docela možné že je to způsobeno právě tím-jedna z možnosti. Toyota to nikde v manuálech nezmiňuje,ale třeba koncernové motory pro audi s podobně řešeným systémem při natankování nízkooktanoveho paliva tuto funkci zablokují.
RED5ive
Navigátor

Příspěvek od RED5ive »

Když už sme tak u toho paliva... moje 7g 1zz-fe, původem američanka mi na clonítku píše, že při použití evropskýho paliva může dojít (a taky teda k němu došlo) k rozsvícení kontrolky "check engine"... má k tomu někdo nějaký rozumný zdůvodnění??? Už sem s tím byl na diagnostice, kontrolku zhasli, žádnou jinou chybu nenašli... a po nějaký době opět blik... Co ty amíci lejou do aut??!!!
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

RED5ive píše:Když už sme tak u toho paliva... moje 7g 1zz-fe, původem američanka mi na clonítku píše, že při použití evropskýho paliva může dojít (a taky teda k němu došlo) k rozsvícení kontrolky "check engine"... má k tomu někdo nějaký rozumný zdůvodnění??? Už sem s tím byl na diagnostice, kontrolku zhasli, žádnou jinou chybu nenašli... a po nějaký době opět blik... Co ty amíci lejou do aut??!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Když na diagnostice kontrolku "check engine" zhasli, tak ti snad řekli, co tam bylo za chybu...nebo ne?
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
RED5ive
Navigátor

Příspěvek od RED5ive »

Jasný... jenom sem netušil, že "auto" pozná, co do toho leju a ještě to bude dávat takhle najevo:-D Když na mě blikla, celkem sem začal panikovat, co se děje...
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

samozrejme ze pozna, ake oktanove palivo tam davas... ved nato tam je knocksenzor, ktory sleduje samozapali
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

A proto dvojková Camry má "kouzelné" tlačítko, kterým si vybereš jedno ze dvou oktanovejch rozpětí :lol:
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

libor12 píše:Tlak oleje je důležitý pro funkci natáčení vačky tak pro zdvih ventilu. Proto je třeba ho změřit. A benzín? Jednotka pozná oktanove číslo benzínu a ubere na výkonu. A je docela možné že je to způsobeno právě tím-jedna z možnosti. Toyota to nikde v manuálech nezmiňuje,ale třeba koncernové motory pro audi s podobně řešeným systémem při natankování nízkooktanoveho paliva tuto funkci zablokují.
ahoj můžu se tě zeptat jako odborníka jaké je teda nejvhodnější palivo pro 1.6 sti (r.91)?? a olej? kdyz to tu procitam tk se radsi zeptam abych tam nelil neco spatnyho, nerad bych motoru neco proved :)

edit: a interval vymeny oleje v prevodovce? mam obavu ze je tam porad puvodni (najeto podle budiku 189 tis)
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Hug0 píše:
libor12 píše:.
ahoj můžu se tě zeptat jako odborníka jaké je teda nejvhodnější palivo pro 1.6 sti (r.91)?? a olej? kdyz to tu procitam tk se radsi zeptam abych tam nelil neco spatnyho, nerad bych motoru neco proved :)

edit: a interval vymeny oleje v prevodovce? mam obavu ze je tam porad puvodni (najeto podle budiku 189 tis)
tady ti to vyhodi vse co potrebujes vedet :

http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

takze kvalitni 10W40 po 10tis. a prevodovy po 80tis , ale vydrzi fakt hodne - jen tam musi byt - nesmi vykapat
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

Pavo.B. píše:
Hug0 píše:
libor12 píše:.

tady ti to vyhodi vse co potrebujes vedet :

http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

takze kvalitni 10W40 po 10tis. a prevodovy po 80tis , ale vydrzi fakt hodne - jen tam musi byt - nesmi vykapat
ok dekuju za radu, myslim ze prevodak pujde brzo na vymenu :)
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
Kk
Manager Týmu

Příspěvek od Kk »

libor12 píše:Ten motor má vysoký kompresní poměr. 10.3:1. Když si nejsi jaké oktanove číslo použít existuje jednoduchý přepočet. Na každý 1díl kompresního poměru 10oktanu. Motor sice 95 schroupe ale má nižší výkon a vyšší spotřebu. Preventivně bych Ti ještě doporučil zkontrolovat vačky a vyměnit šrouby. To je zase výrobní vada 2zz první řady. Podívej se i na komprese motoru. Udělej diagnostiku. A pokud by jsi měl chuť v ecu je takové malé tlačítko a udělej hard reset. Budíky vybírej kvalitní,nešetří na nich. Nedávno jsem měl v ruce jednu nejmenovanou značku a při 10 pokusech ukázaly 10různých hodnot s rozdílem 1bar tlaku. :D
To Libor12: Poznám nějak, jestli mám 2zz z první řady? Mám TS z 12/2001, číslo motoru 0062915.
Celica 7g TS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

pokud je to 01 tak určitě. Pokud nevíš kdo s tím jezdil a jak zacházel doporučil bych ti nechat si motor zkontrolovat.
Kk
Manager Týmu

Příspěvek od Kk »

libor12 píše:pokud je to 01 tak určitě. Pokud nevíš kdo s tím jezdil a jak zacházel doporučil bych ti nechat si motor zkontrolovat.
Díky. Kk
Celica 7g TS
Odpovědět

Zpět na „Celica“