HELP!!! Jak probudit Toyotku po půlročním spánku?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
aveave
Člen Týmu

HELP!!! Jak probudit Toyotku po půlročním spánku?

Příspěvek od aveave »

Zdravím všechny.

Pokouším se uvézt do provozu Toyotu Avensis D4Diesel, r 2000, 81 kw najeto 200 000 km.

Autíčko mi stálo venku cca 5 měsíců a nebylo používano. Když jsem po tak dlouhé době nabil baterku, tak se mi podařilo nastartovat, ale motor postupně strácel otáčky, až úplně chcípnul. Tak se mi to opakovalo několikrát. na konec se mi podařilo nastartovat a ujet tak cca 5km, a totéž - vozidlo strácelo na výkonu až se zastavilo. Od té doby už nejde vůbec nastartovat. Motor točí, ale tak nějak pomaličku a zdá se mi jakoby neměl sílu nakopnout, nebo by se nějak dusil. Baterka je rok stará. Podotýkám, že autko než se zastavilo, tak najelo těch dvěstě tisíc km bez jakýhkoliv problémů.

Vyměnil jsem naftu, palivový filtr, vzduchový filtr a žádné výsledky :(
Má někdo nějaký nápad, co by s tím ještě šlo udělat než ho odtáhnu někde do opravny???? Děkuji za každou odpověď.
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Olej jsi měnil ?
Během té doby nebyl motor ani jednou nastartován třeba jen na pár minut ?
Pokud stál venku tak po takové době to může být docela problém ..
Obrázek
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

no mozna bych nalil trosku cerstvy nafty s aditivem, zkontroloval filtr a zkousel to v teple, ne venku
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
Petr N.
Navigátor

Wake up..

Příspěvek od Petr N. »

ahoj já běžně něchávám naši Toyotu pár měsíců bez povšimmnutí v garáži jen s odpojenou baterkou a nikdy jsem neměl žádný problém s oživováním.. :?: :?: :?:
aveave
Člen Týmu

Příspěvek od aveave »

Bohužel se mi ji stále nedaří nakopnout :( Za celou tu dobu opravdu nebyla nastartovaná ani minutku. Nejsem sice žádný mechanik, ale myslím si, že to bude nějaká maličkost, kterou zvládnu sám :P

Ještě mě napadla ta baterka - je sice rok stará, ale za týden jsem ji musel nabíjet asi 15x. Vždycky jak zkouším nakopnout motor, tak mi vydrží tak maximálně na 10 pokusů tak po 20 sek. není to nějak málo? Z druhé strany mi to nešlo ani kabelama z jiného auta............Vždycky po těch startovacích pokusech mám celou garáž plnou spalin.....nechápu :(

nějaké návrhy, co s tím dál???? díky...díky :D
Stanley
Navigátor

Příspěvek od Stanley »

aveave píše:Bohužel se mi ji stále nedaří nakopnout :( Za celou tu dobu opravdu nebyla nastartovaná ani minutku. Nejsem sice žádný mechanik, ale myslím si, že to bude nějaká maličkost, kterou zvládnu sám :P

Ještě mě napadla ta baterka - je sice rok stará, ale za týden jsem ji musel nabíjet asi 15x. Vždycky jak zkouším nakopnout motor, tak mi vydrží tak maximálně na 10 pokusů tak po 20 sek. není to nějak málo? Z druhé strany mi to nešlo ani kabelama z jiného auta............Vždycky po těch startovacích pokusech mám celou garáž plnou spalin.....nechápu :(

nějaké návrhy, co s tím dál???? díky...díky :D
Zdravím, podla mňa to treba zobrať na diagnostiku.
Keď to išlo tých pár metrov, nedymilo to ?
Motor išiel hneď na 4 valce ??? Stále išiel na 4 valce ???
Keď motor bežal išiel do otáčok ?
Pri tom dlhom štartovaní, čo ide z výfuku ? ( farba, zápach,...)
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
aveave
Člen Týmu

Příspěvek od aveave »

Zatím žádná změna. Olej jsem sice ještě neměnil (nevím jak se dostat k olejovému filtru).

Když jsem to před týdnem nastartoval, tak motor šel na 4 válce úplně bez problémů, také točil do vyšších otáček, pouze měl problém se udržet na volnoběhu a pomaličku chcípal :shock:

Teď když točím motor, tak z něho jde bílý kouř a zatím stále nestartuje.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“