Gabo píše:Len kvoli zvedavosti - Yaris prvej generacie s 1.0 motorom bol 4 valec a Yaris 2 generacie je len 3 valec, preco?
A čo je na tom ...-musia sa prispôsobiť aj k "trendu"-dnes 3 valce su absolutne bežné a ja by som doplnil ešte tolko,že v dobe ,kedy som kupoval yaris-t.j.03/2008,bol konečne cenovo dostupný aj vďaka 3 valcom.(kolko stál yaris I 4 valcový v tej onej dobe?????????) YarisII-1.3 a teda 4 valec,bol asi o 40tis. drahší..a to pre mňa bolo teda dosť(a aj je doteraz).Ďalším prekvapením tohoto konkrétneho 3 valca su cenove naklady pri udržbe, výkon a akcelerácia pri porovnaní niektorých iných motorov- značiek je skoro porovnateľný,napr.s Ford fiestou ,r.v.2007 ,1.25 -55kW,(ktorú som valstnil!!!) žralo to v meste bežne 7 litrov,pri zapnutí klímy som musel "roztúrovať" motor,aby som sa mohol pohnúť do mierneho kopčeka,no u yarisa necítim absolutne žiadny úbytok z vykonu.Keď som presadol do yarisa,jediný rozdiel bol v tom,že som musel viac šlapať na pedal plynu-to je ale len o zvyku,pretože nie je to na ukor spotreby-ba naopak-ešte aj ušetrím...čím to je???...- pre normálneho človeka je tento yaris absolutne postačujúci,pokial nie si "pirátom ciest",alebo ak nepotrebuješ auto na dlhé trasy(myslím tým nad 500km) a pod.
Jednou vetou povedané-:
Mne tým,že vymysleli 3 valcový yaris vyšli v ústrety ,aby som si ju mohol kupiť..okrem iných - 3 valce sa ako zdá osvedčili-viď.napr.fabia HTP,ktorá nezmyselne ešte stále dosť "letí".
Toto je len a len môj názor ...