E11 - poškozený zámek
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
E11 - poškozený zámek
tak jsem dneska zjistil, že se moje auto pravděpodobně líbí i někomu jinému a ten někdo se chtěl buďto svézt nebo aspoň podívat dovnitř. Bohužel to nedělal moc šetrným způsobem, takže mám na řidičových dveřích zničený zámek. Jak jsem se dneska dozvěděl, tak pokud bych si chtěl nechat je 1 klíč pro všechny zámky jako dosud, bude mě to stát novou fabku z Německa za cca 2.500.- + práce.
Zajímalo, jestli jste to už někdy někdo něco podobného řešili a jakým způsobem? Na první pohled to vypadá na vypáčený zasouvací krycí plíšek fabky a vevnitř zalomený paklíč. Existuje možnost fabku rozebrat a nějak to z toho dostat s tím, že by pak byla funkční? Nebo je fakt jediná možnost nová z Německa? Předem díky za postřehy.
Zajímalo, jestli jste to už někdy někdo něco podobného řešili a jakým způsobem? Na první pohled to vypadá na vypáčený zasouvací krycí plíšek fabky a vevnitř zalomený paklíč. Existuje možnost fabku rozebrat a nějak to z toho dostat s tím, že by pak byla funkční? Nebo je fakt jediná možnost nová z Německa? Předem díky za postřehy.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
přesně tak, chtěl bych zachovat jeden klíč na všechno, takže v tomto případě asi nic jiného než originál vložka nezbývá. Ještě jsem zvažoval vykašlat se na to a dát tam záslepku, ale pak v případě, že by se posral dálkový centrál musel zamykat dveře zevnitř ručně a lézt přes spolujezdce, protože nevím jak ostatním, ale mě při ruční zamykání u spolujezdce centrál nefunguje. Je to tak v pořádku?Marty píše:Z vrakáče to je částečné řešení, ale to by musel vyměnit všechny zámky, což by ve finále vyšlo asi tak stejně draho jako ten jeden z rajchu
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
Ano, to nám taky tak dělá. Jinak nevím jak u Toyoty, ale u třeba Škodovky a tak se dají zámky přestavět, tak jedině najít někoho, kdo se tím zabývá a poptat se 
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já mám ultrapeška, protože nemám dálku k centrálu vůbec - chystám se na to už rok a zatím nějak neúspěšně
Navíc mám jiný klíč do zapalování, do dveří řidiče a do kufru a NEJSOU zaměnitelné!
(přitom vypadají stejně...)
Teď mě tak v souvislosti napadá, jestli to někdo takhle máte taky? Jestlipak jsem neměl Corollku taky párkrát vykradenou a nemám to tak ze stejných důvodů jako popisujeme výše
Navíc mám jiný klíč do zapalování, do dveří řidiče a do kufru a NEJSOU zaměnitelné!
Teď mě tak v souvislosti napadá, jestli to někdo takhle máte taky? Jestlipak jsem neměl Corollku taky párkrát vykradenou a nemám to tak ze stejných důvodů jako popisujeme výše
mohu potvrdit s tím, že nejen u škodovky, např. já jsem kdysi měl OPEL Kadett a tam ty zámky šly taky přestavět. Stálo to 250 Kč před 8 lety, dělal mi to nějaký starší zámečník, přivezl jsem mu to dopoledne a odpoledne jsem si pro to zajel a bez problémů. Ptal jsem se ho a říkal, že v podstatě mimo spínací skříňky jdou veškeré zámky ze stejného typu vozidla takto přestavět (stavítka) podle klíče. Už si ale nepamatuju, kde to bylo - jen že to bylo na Smíchově (Praha 5), ale já už tam dávno nejsem, ani bych to nenašel. podle mě ale každý šikovný zámečník tohle musí zvládnout. za zkoušku nic nedáš.fildis píše:Ano, to nám taky tak dělá. Jinak nevím jak u Toyoty, ale u třeba Škodovky a tak se dají zámky přestavět, tak jedině najít někoho, kdo se tím zabývá a poptat se
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
tak jsem to ještě včera konzultoval se známým, mechanikem a zkusíme ten stávající zámek rozebrat a znovu sestavit (pokud to poškození dovolí) nebo koupit novou vložku a jak tady bylo řečeno, sestavit podle klíče. Mělo by to vyjít levněji než další alternativy z Toyo a hlavně zachovám 1 klíč pro všechno. Ještě nás napadlo přehodit zámek od spolujezdce a nahradit záslepkou. Neodemyká centrál a moc se nepoužívá, takže by mi ani moc nechyběl.
to Marty: jestli máš vícero druhů klíčů, tak máš buď novou spínačku nebo měněné zámky. Z výroby je to všechno stejné.
to Marty: jestli máš vícero druhů klíčů, tak máš buď novou spínačku nebo měněné zámky. Z výroby je to všechno stejné.
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
SAMM_DOMA píše:cotak yvmenit spolujazdcov zamok za tehn comas pri soferovy??
Ještě nás napadlo přehodit zámek od spolujezdce a nahradit záslepkou. Neodemyká centrál a moc se nepoužívá, takže by mi ani moc nechyběl.
Ducati Monster 821 - fun
Ducati Monster 821 - fun
Kdyžtak si označíš každej zámek a klíč barvou a je to 
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16