tlmiče
tlmiče
Pred chvilou som sa vratil z testu tlmicov. Namerane hodnoty predny lavy 81%, predny pravy 78%, zadny lavy 60%, zadny pravy 58%. Auto ma nabehane 204000km. Pri kolkych % treba menit tlmice?
na procenta...
Na procenta se kompletně vys...... tedy z testu. Já měním tlumiče, když mi přijde, že na našich okreskách neudržím auto ve stopě co jsem jezdil dříve nad míru únosnosti.
))) Pěkný co? Takže pokud ti to skáče jako koza a je to neklidné, tak to můžeš zkusit. 204 t km je docela dobrý výsledek na tlumiče.

Back in Czech.
Ja som na ten test isiel iba kvoli tomu aby som videl ci nie su zle. Porovnavam to s kamaratovym pasatom ten sa mi zda ze tlmi trochu lepsie nie ze by mne to nejako buchalo ale jemu to zas strasne plava.
Mne drzi v pohode, minule som siel po rovnej dialnici cca 1km bez ruk na volante nikde netahalo a v zakrutach sedi tiez o dost lepsie ako kamaratov pasat. Tak neviem asi to tak ma byt.
Mne drzi v pohode, minule som siel po rovnej dialnici cca 1km bez ruk na volante nikde netahalo a v zakrutach sedi tiez o dost lepsie ako kamaratov pasat. Tak neviem asi to tak ma byt.
Naposledy upravil(a) jelinek4 dne ned 18.04.2010, 20:18, celkem upraveno 1 x.
tahání..
To tahání na strany je spíše věc geometrie kol a náprav. Takže to s tlumiči není v souvislosti. Jak jsem psal výše, neměň dokud ti to nebude nějak příliš poskakovat, nevybleje ti kapalina z tlumiče, nebudeš mít neodolatelnou nabídku na nové tlumiče. 

Back in Czech.
hmmm
To je možná záležitost nastavení testu. Zadní mohou být komplexně tužší, nebo s nižším zdvihem, takže se v porovnání s přednimi mohou zdát jako horší, ale třeba při příští kontrole budou méně horší než teď. 

Back in Czech.
Toyota Avensis 2.0.VVTi A/T
Na test tlumičů se nespolehej,byl jsem na něm taky jen ze zvědavosti a neprošli zadní tlumiče!!! Volal jsem svému mechanikovi a ten řekl ať jsem v klidu že na takové stanici pracoval a že ten test není objektivní!! Jde jen o tah ,nechat řidiče měnit tlumiče aby měli kšeft!! Vyměnuj jen podle jízdních vlastností a nebo když vyteče!! 

Az ti zacnou vzadu praskat zarovky ve svetlech.
Mam sedan T25, kterej ma vzadu v kazde "potkavacce" 3 zarovky. Tyden co tyden jedna z nich byla praskla, zarovky jsem kupoval po platech. Rikam to znamemu a ten mi poradil, abych nechal vymenit tlumice. Auto melo najeto nejakych 205tis km, tak jsem je vymenil, ale neveril jsem, ze praskani zarovek bylo zpusobeno tlumicema. Od vymeny tlumicu mam najeto 45tis km a zatim zadna zarovka nepraskla.
Porad si rikam, ze je to ptakovina a nejspis je to nahoda, ale nechapu, proc to praskat prestalo.

jimmi: doporuceni menit tlumice az s praskajicimi zarovkami bylo samozrejme mysleno s nadsazkou. Ale u me praskani po vymene prestalo, je teda fakt,ze jeden zadni tlumic byl vyteklej.
Schvalne se vsimej sedanu t25 pred faceliftem a hodne jich bude mit v zadnich svetlech prasklou aspon jednu zarovku. Nejspis to bude neduh Avensise.
Schvalne se vsimej sedanu t25 pred faceliftem a hodne jich bude mit v zadnich svetlech prasklou aspon jednu zarovku. Nejspis to bude neduh Avensise.