Avensis Verso
Avensis Verso
Vlastním Avensis Verso 2.0VVTi (rv.2002)a hledám majitele stejného vozu,který by byl ochoten porovnat/vyzkoušet výkon motoru.
Můj subjektivní dojem je že auto netáhne jak by mělo(vzhledem k tomu že papírově má výkon 110kw), ale v toyotě mě řekli že auto jede v pořádku.I diagnostika je o.k. Auto má najeto cca 95t., motor olej nebere,svicky,filtry vyměněny,spotřeba v průměru 8,5l.... tak fakt nevím
Problém je že ve svém okolí (zlínský kraj) neznám nikoho kdo by toto auto vlastnil, proto se obracím touto cestou o pomoc, snad se někdo najde
Můj subjektivní dojem je že auto netáhne jak by mělo(vzhledem k tomu že papírově má výkon 110kw), ale v toyotě mě řekli že auto jede v pořádku.I diagnostika je o.k. Auto má najeto cca 95t., motor olej nebere,svicky,filtry vyměněny,spotřeba v průměru 8,5l.... tak fakt nevím
Problém je že ve svém okolí (zlínský kraj) neznám nikoho kdo by toto auto vlastnil, proto se obracím touto cestou o pomoc, snad se někdo najde
nu...
Nu což, tak jsme sice daleko, ale jsme dva...
Já mám 2.0VVT-i (r.v. 2004) a Jirka má 2.0D4-D, takže můžeme porovnat i mezi benzínem a dieslem.
Ale jsme oba z Litomyšle.
)) Ještě cestou kolem Vysokého Mýta potkávám jednu stříbrnou a pak jednu modrou v Hradci, jen tuším, že to jsou obě D4-D. Pak jsem viděl na vlastní oči stejnou jako mám já pod Pálavou - měl teda navíc střešní křidélko TTE.
Myslím si, že těchle aut jezdí po ČR v řádu několika desítek až stovek, jen asi moc takhle na fóru nebudou.

Back in Czech.
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, sice mám D-4D, ale co se týče výkonu, tak pokud vedla sebe postavím svoje Verso 85kW a nějaký TDI 85kW, tak mě dá naprdel. Ze začátku mě to kapku štvalo, ale stejně to není žádnej sporťák, takže to neřeším. Jeden človík mě vysvětlovat, že ten motor je sice línější než TDI, ale zase co se týče životnosti tak je na tom common-rail D-4D mnohem líp. V každém případě mě z výfuku nepadají žádný brikety jak je to vidět u koncernovek VW a to ani na podřazování v zátěži- ani obláček. Spotřeba 6,3l/100km při průměrném zatížení je myslím taky slušná při tak těžkým autě. Maximálku jsem neměl důvod zkoušet, ale na 180 se to už rozjelo a myslím, že by to šlo i kousek dál.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
...mimochodem, dnes jsem si dovezl nový turbo a u Versa D-4D se to má takto: Stejný typ Garrettu neseženete nikde jinde než u Toyoty (tímto pozdravuju Idaha
) a tedy i repas je potíž protože Garrett na tento model nedodává náhradní díly. Možnost je "náhrada", je to opět Garrett, ale má jiný housing. Tedy v TurboCaru koupíte tu náhradu za 18.000,-+DPH (21420,-) a oni vám v ceně ten housinh přehodí a vy máte nový turbo. Sice jsaem měl nabídku repasu za 8.000,- ale vzhledem k žádným náhr. dílům nevím jak by to hoši dělali. Nicméně ten človík po mě chce to starý turbo, že ho z hecu zrepasuje aby mě dokázal, že to jde. Infotmaci o zablokovaných dílech i celém turbu mě potvrdil TurboCar, TurboTec a Idaho. Za náhradu chtěl TurboCar 21.420,- a v Prušánkách už 32.000,- Toyotu jsem ani nekontaktoval, ale mám pocit, že tady na foru někde zazněla částka 60.000,-. Pokud by někdo měl zájem o to moje starý, je bez problémů k mání.
)

Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
To je právě ten problém. Těchto aut u nás jezdí jako šafránu, a nevím jak se k nim dopátrat. Další možností by bylo změřit výkon motoru, ale bohužel nevím kde...Jinak jsem s ním nadmíru spokojen co se týče prostoru, pohodlí a hlavně podvozku -auto dobře sedí v zatáčkách(Sharan je ve srovnání kačena). Samozřejmě nejvíc je spokojená manželka 

jasně...
Tak s tím podvozkem souhlas... Ale já dám dvoulitrům naprdel v benzínu taky v klidu. Maximálka je i u lehce naloženého auta kolem 225km/h a zrychlejí to má taky dobrý, chtělo by to vidět a řídit tvoje a naopak, abychom zjistili jestli je to nějak podobné, nebo je něco jinak. Na diagnostice (teda mám kabel a soft v NTB) se dá při reálném provozu změřit zrychlení a tak a při zadání váhy auta a idealizaci vozovky a větru i spočítá něco podobného k výkonu motoru. 

Back in Czech.
Vlastním toto povedené auto AVENSIS VERSO 2.0-VVT-i.Moje zkušenost z jízdou-když se jen tak lechtá plyn je to příjemná pohodová jízda.Když se sešlápne plyn do vyšších otáčkách auto ožívá a dokáže jet pěkně svižně.I když je to větší auto v zatáčkách drží dobře stopu a kde jaké auto(menší) může závidět průjezd zatáčkou.Takže mohu konstatovat tato motorizace pro mou malou roční kilometráž a potřebu dostačující -spokojenost. 

Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
jediné
jediné, zo co bych ty kurvy šikmooké (je to zajímavé, ale podle VIN mám japonskou verzi)
zavraždil je ten práh v kufru. Těch cca 15cm rozdílu mezi podlahou a otvíráním kufru. Kdyby to bylo u podlahy, měl by vstup kolem 100x100 cm světlý průchod. A to by byla nádhera. Takhle vozím jednu paletu v kufru, když chci nakládat něco přímo ještěrkou.
Ale zase, už tam bylo naloženo třeba 650kg trubek, dvě palety YTONGu, 4 kola a zavazadla na tejden... prostě super auto. 

Back in Czech.
-
- Člen Týmu
porovnání výkonu
Zdravím všechny majitele tohoto skvělého vozu Avensis Verso 2.0VVTi. já mám konkrétně nedávno(9/2009) vlastně přivezené Verso(rv.2001, 111 tis.km, přímo od prodejce Toyoty, serv. knižka). Jestli můžu tak bych tady v krátkosti uvedl svoje zkušenosti s koupí tohoto vozu. Když jsem si vozidlo telefonicky v D zamluvil, tak jsem za týden po příjezdu na místo měl nachystané vozidlo k prodeji a to kompletně nádherně vyčištěné, s komletním nově provedeným servisem(nové filtry, nový olej), který byl proveden dva dny před mým příjezdem(v česku věc neslýchaná) a se sadou čtyř zimních kol. Dále když jsem se zmínil, že ve vozidle není lékárnička, tak jsem ihned dostal komplet sadu(lékárnička, trojúhelník, refl. vesta). A nakonec to vše s celkovou slevou 800 Euro. Tak tomuto říkám přístup k zákazníkům.
Jinak vzkaz pro Contiho jestli by jsi tedy někdy chtěl výkon motoru porovnat, tak myslím, že bychom se mohli domluvit, i když bydlím na severu moravy ve Vrbně pod Pradědem, ale poměrně často jezdívám do Luhačovic za svým taťkou, což už není tak daleko. Není problém zavolat na moje číslo 606 510 210. Já do dnešního dne také neznám nikoho kdo by měl Verso s tímto motorem. Takže budu rád za každou zkušenost s tímto autem. Ale do současné doby můžu říct, že jsem s pohodlnějším autem nejezdil
.
Jinak vzkaz pro Contiho jestli by jsi tedy někdy chtěl výkon motoru porovnat, tak myslím, že bychom se mohli domluvit, i když bydlím na severu moravy ve Vrbně pod Pradědem, ale poměrně často jezdívám do Luhačovic za svým taťkou, což už není tak daleko. Není problém zavolat na moje číslo 606 510 210. Já do dnešního dne také neznám nikoho kdo by měl Verso s tímto motorem. Takže budu rád za každou zkušenost s tímto autem. Ale do současné doby můžu říct, že jsem s pohodlnějším autem nejezdil

motor kryt
Je tak přesně 2ks spodních krytů, 2ks navazujících plastových podběhů a 2ks plastových nadkolí. Motor zespoda není vůbec vidět, pokud nebyly zničeny ty kryty.
Back in Czech.