Kontrolka oleja
Kontrolka oleja
zdravim vsetkych... mam avensis T25, r.v. 2006, motor 2,2 D4D, 72 tis. km. Mam problem s kontrolkou tlaku motoroveho oleja. Po nastartovani motora kontrolka tlaku oleja zhasne az po cca 2 sek.
Olej je tam novy, 5W30, B1 podla specifikacie vyrobcu.
Re: Kontrolka oleja
tak to má být. kontrolka zhasne až je potřebný tlakCraken píše:zdravim vsetkych... mam avensis T25, r.v. 2006, motor 2,2 D4D, 72 tis. km. Mam problem s kontrolkou tlaku motoroveho oleja. Po nastartovani motora kontrolka tlaku oleja zhasne az po cca 2 sek.
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
mě taky zhasne do cca 2 sec. ale před výměnou oleje mi kontrolka zhasínala o cosi dříve. byla tam plná syntetika (5W) plněno v toyotě. dal jsem tam při výměně shell helix ultra 5W40 a je tam nepatrné zpoždění. myslím si, že je to dáno konzistencí oleje. pokud je motor teplý, tak kontrolka zhasne o poznání dříve
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
mal si tam plnu syntetiku 5W30 alebo 5W40Dragon píše:mě taky zhasne do cca 2 sec. ale před výměnou oleje mi kontrolka zhasínala o cosi dříve. byla tam plná syntetika (5W) plněno v toyotě. dal jsem tam při výměně shell helix ultra 5W40 a je tam nepatrné zpoždění. myslím si, že je to dáno konzistencí oleje. pokud je motor teplý, tak kontrolka zhasne o poznání dříve