Koleno výfuku pod zadní nápravou
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Koleno výfuku pod zadní nápravou
Někde v testu psali že tam kondenzuje voda. Po kratší jízdě slyším z výfuku skutečně nějaké bublání. Napadlo mně, že bych v nejnižším místě vyvrtal malou odvodňovací dírku, resp. tam přiletovat měděnou záplatu s dírkou, aby to hned nerezlo. Jsem jen kutil amatér
.Co na to kutilové profíci?

Corolla E10 1.3 4E-FE/ kombi
-
- Člen Týmu
Mám taky E10 a po 12 letech provozu nevidím žádny důvod proč něco vrtat a už vůbec ne koleno.To potrubí je snad z nerezu a zadní tlumič vypadá skoro jak novej.
To na E9 mi i kamošovi vždy prorezlo u příruby výfuku s potrubím,protože se tam drží bahno od kola a spodní zadní část tlumiče prohnila ze vnitřku-tam jsem o té dírce uvažoval.
No jako druhý výfuk jsem koupil nějaký Walker-tlumič 3500kč potrubí od tlumiče po katalyzátor1900kč-tento šunt vydržel s bídou dva a půl roku
a byl totálně prožranej.Další jsem koupil v Polsku-asi jejich výroba,tlumič
1200kč, potrubí 700kč a s tím jsem to asi po třech letech prodal,tak nevim co vydrži ale byl rozhodně pevnější než drahý Walker.
Tak si myslím že nezáleží na vrtaných dírkách ale na kvalitě výfuku.
Pokud víš,že si auto necháš delší dobu a koroduje i originál,je lepší investovat do nerezu.
To na E9 mi i kamošovi vždy prorezlo u příruby výfuku s potrubím,protože se tam drží bahno od kola a spodní zadní část tlumiče prohnila ze vnitřku-tam jsem o té dírce uvažoval.
No jako druhý výfuk jsem koupil nějaký Walker-tlumič 3500kč potrubí od tlumiče po katalyzátor1900kč-tento šunt vydržel s bídou dva a půl roku
a byl totálně prožranej.Další jsem koupil v Polsku-asi jejich výroba,tlumič
1200kč, potrubí 700kč a s tím jsem to asi po třech letech prodal,tak nevim co vydrži ale byl rozhodně pevnější než drahý Walker.
Tak si myslím že nezáleží na vrtaných dírkách ale na kvalitě výfuku.
Pokud víš,že si auto necháš delší dobu a koroduje i originál,je lepší investovat do nerezu.