elektroinstalace celica

vše ohledně modelové řady Celica
Pepíto
Člen Týmu

elektroinstalace celica

Příspěvek od Pepíto »

Čau kluci žádám vás o pomoc už jsem z toho zoufalý.Koupil jsem celicu 1.6 gti se zadřeným 2.0l motorem a k ni jsem dostal právě motor 1.6 16 v taky zadřený.Po rozdělání obou jsem usoudil že opravím tu 1.6ku což se mi podařilo.Namontoval jsem ji do auta předělal jsem kabeláž plus řídící jednotku kterou jsem k tomu dostal a tady začali potíže.Díval jsem se na ta samá auta na obrázcích ale každé má jinak zapojenou indukční cívku ,zapalovací modul i rozdělovač.Na mé kabeláži mám k rozdělovači pouze jednu svorkovnici,ale z rozdělovače vedou 2 svorkovnice.Jedná se o motor 4a-ge.Pán který mi to vsechno prodal tvrdil že to v tom autě bylo.já ale myslím že ne.Měl jsem to i v servisu který se zabýva elektroinstalací ale asi se jim s tím nechtělo hrát tak ni ji vrátili neopravenou.Nevím co mám sehnat jestli indukční cívku nebo rozdělovač či druhou kabeláž ta ale podle svorkovnic pasuje na tento motor i podle barev .PROSÍM o radu kdo máte s tímto autem zkušenosti.Já měl předtím 3s-ge ale tam bylo vse jinak.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

4AGE moc neznam, tady mas aspon schema

http://www.rollaclub.com/faq/index.php? ... g_Diagrams

jinak nejlepsi by bylo to asi porovnat s puvodni instalaci z nejake jine ( ne jenom podle obrazku ) , kde to nebylo predelavane , pak si prostudovat co kam ma jit - zkusit to podle toho diagramu co jsem dal i kdyz to taky nemusi odpovidat

popr. zkusit sehnat jinou kabelaz - tu tady snad nekdo ma
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jeste k tomu - taky mam zkusenost ale ze 4AFE - koupil jsem druhy motor a mel taky jiny rozdelovac . ten muj mel uz civku v sobe a vedou k nemu 2 konektory ( a jeden zaslepenej ) a ten druhej byl rozdelovac od neho 5ty kabel k civce ktery je mimo a mel jeden 4 pinovej konektor ( civka ma jeden 2pinovej konektor ) , modul jsem nestudoval , takze jsem tam dal ten svuj kvuli natazene kabelazi - ten druhy co jsem popisoval odpovida zapojeni jako je v odkazu co jsem daval ( i kdyz na 4AFE )

jestli to neni stejny problem
Pepíto
Člen Týmu

Příspěvek od Pepíto »

Děkuju za schéma ale bohužel jsem z toho nic nevyčetl přiznám se že elektrice nerozumím vubec.Volal jsem do brna na vrakoviště ale tam mě pán taky zmátl rikal právě že tam má na tento model rozdělovač s cívkou uvnitř tak jak říkaš ty.Pro mne by to bylo řešení jen jsem ho neviděl jak vypadá a kolik má svorkovnic protože mi k samotnému rozdělovači vede jen jedna dvoudrátová svorkovnice a to si myslim že je málo a také ten zapalovaci modul svorkovnice je stejna počet dratu take ale když jsem to rozpojil zjistil jsem že jeden konektorek je misto nahoře dole takže je odpojený já fakt nevím kdybych do toho nevrazil tolik peněz a kdyby to nebyl dárek pro přítelkyni tak to asi odvezu na šroták řeším to už víc jak rok a pořád bez uspěšně snad to tady nějak vyřeším
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to by chtelo opravdu neco pro srovnani , jinak jak jsem zakreslil do obrazku , z ECU jde 5 dratu , 3 z nich ( mozna cerny , bily a cerveny ) ty jdou do rozdelovace ,

zbyle 2 vedou do zapalovaciho modulu - z toho jdou dva draty do civky ( tam je napojenej jeste ze spinaci skrinky + ) a z ni ma jit kabel ( o velikosti svickoveho ) co rozdelovace , plus je tam nejaky 5 ty dratek u modulu k tachometru a jeste necemu :

Obrázek

pro ostatni - kdo tu mam 4AGE poradte jak to nate nafotte rozdelovac a vse k tomu at vim jestli nepisu bludy, protoze tohle je preci jen schema pro corollu
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne pon 28.09.2009, 16:59, celkem upraveno 1 x.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tady je jeste pin out - kdyby nekdo potreboval vedet ktery drat je ktery v ECU, zase pro corollu ale porad si myslim ze to bude stejny ( hodne podobny )

http://www.rollaclub.com/faq/index.php? ... CU_Pinouts
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jinak do srotu urcite ne , jen staci zjistit jakou mas ECU - jeji pin out a z toho urcit jakej druh zapojeni muzes udelat - jakej rozdelovac atd.. pouzit a pak uz jen natahnout kdyztak tech par dratku , pokud to nevyresime jinak
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

do rozdelovače vedou 4 draty.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pepíto
Člen Týmu

Příspěvek od Pepíto »

tak jsem se podival na tu řídící jednotku a máš pravdu je to maličko jiné číslo me jednotky mezi těma jak jsi poslal není mužu ti ho napsat jestli to k něčemu bude to první je 89661-12220 a to druhé 175600-0331
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jakou ma ECU barvu konektoru ? zluta , seda , nejaka jina ?
Pepíto
Člen Týmu

Příspěvek od Pepíto »

Tak je možné že mám rozdělovač z novější verze tak jak píše libor všimnul jsem si že má rv 92 ja mam přece jen 89 mi právě z rozdělovače vedou dvě svorkovnice každá má dva dráty pokud to libor myslel takto ale já do kabeláže která k němu vede zapojim jen jednu tu druhou nemám kam zapojit na jiných vozech jsem viděl že od rozdělovače ta druha svorkovnice vede dopředu k indukční cívce se zapalovacím modulem to bych pochopil ale tam ja zase nemam další svorkovnici co bych zapojil do toho modulu já ten modul mám bez cívky a je zapojeny zhruba u toho podběhu ale jak jsem psal nevim jestli je to ten spravný jestli to třeba nemuže být modul z 2.0litra
Pepíto
Člen Týmu

Příspěvek od Pepíto »

barva konektoru je žlutá
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

rozdelovace pro 4age jsou vsechny stejne a je jedno jaky je to rok vyroby nebo jestli je v celice nebo corole. videl bycch to na spatny kabelovy svazek.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

libor12 píše:rozdelovace pro 4age jsou vsechny stejne a je jedno jaky je to rok vyroby nebo jestli je v celice nebo corole. videl bycch to na spatny kabelovy svazek.
hm taky to tak vidim , jinak pin out presne pro tvoji - odpovida te prvni ( MR2 ) na teto strance

http://www.rollaclub.com/faq/index.php? ... CU_Pinouts

s tim ze potrebujes dratky - IGT a IGF pro modul a G- , G+ a NE pro rozdelovac

takze zkusit najit kabelovy svazek pro tuto ecu a snad bude jiny a spravny
Pepíto
Člen Týmu

Příspěvek od Pepíto »

i to je možné já opravdu nevím mate mě celica gti na kterou jsem se díval a ta právě měla jen jednu svorkovnici se dvěma dráty a indukční cívku se zapalovacim modulem vcelku zapojenou na místě kde já mám zapojený ten samostatný modul
Odpovědět

Zpět na „Celica“