Spotřeba
No 7 v létě,mi bere po městě,když už musim 3x tydně,za den 36 km. Ale ted jsem byl na dovče,najel 850 km 1/4 dálnice,1/4 statovky,zbytek okresky po J.Čechách,hlavně po Šumavě. Spotřeba dle vypočtů 6,22 L/100 km,2 lidi,2 horská.kola+ věci na tyden chrápání v hotelích. A to nejezdim ani se skoro nepřibližuju 4000 ot,na udržení dané rychlosti na rovině jezdim kolem 2000-2500 ot.,na dálnici jezdim 110 max.,což je 3000ot.,
ex E 9
- rebelka.pet
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme byli na výletě v Tropical Islands kousek před Berlínem a najeli 990km ve 2.lidech + věci na přespání a Corollka chrochtala se spotřebou 6,5l/100km na Shell V-Power.Byla by i menší,jenže německé dálnice dovolují max.rychlost a to nám pokazilo celkový průměr.
Jinak ,takové ježdění po městě máme dlouhodobě 7,5l/100km.
Jinak ,takové ježdění po městě máme dlouhodobě 7,5l/100km.
- rebelka.pet
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Ja vsak jazdim v meste na 4-ke pri 50-tke a to je cca tych 1800ot. a 5-ku davam az cca v 70-tke, ked jazdim kludne, resp. "na spotrebu".Rampa89 píše:Přidávám se k Lemře79, když jedu sám nebo prostě auto nemám vytížený a jedu např v obci po rovině, taky jedu těch tachometrových 60 na V. a s opravdu lehkou nohou nemám žádný problémy s cukáním ani jinýma projevama podtáčení při těch 1800 ot. Ostatně pokud nepotřebuju akcelerovat řadím mnohdy dřív než při 2,5 tis. Je tady hodně moudra napsanýho, je pravda, že je to 16 ventilovej japonec, ale v těch nízkejch otázkách nenadává. To opravdu až pod 1500 nebo když ho člověk začne trápit.
A spotřeba je u mě závislá spíš na tom, jak často se snažím prošlápnout pedál podlahou a navštěvuji číslo 6 na otáčkoměru, nemluvě o rozdílu mezi odrhovačkama a dlouhýma trasama. Průměr mezi 5,9 - 7. E10 1.4... jak už sem tu vlastně psal.
Zaujima ma vsak aj ta udajna nulova spotreba pri brzdeni motorom - moze to niekto detailnejsie vysvetlit? Ako je mozne, ze by auto malo nulovu spotrebu napr. pri brzdeni z kopca, ked tam pri cca 80-tke hodim trojku a je 0l/100km?
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Je rozdíl, jestli stojíš na místě, nebo jestli jedeš z kopce. Na místě je potřeba udržovat volnoběžné otáčky, tak to pochopitelně něco žere. Při brždění motorem se otáčky udržují tím, že auto jede se zařazenou rychlostí, řídící jednotka to pozná (dostatečné otáčky motoru, zavřená škrtící klapka) a přestane motoru dávkovat palivo. (platí pro vstřikování, s karburátorem nějaká spotřeba při brzdení motorem je)Gabo píše: Zaujima ma vsak aj ta udajna nulova spotreba pri brzdeni motorom - moze to niekto detailnejsie vysvetlit? Ako je mozne, ze by auto malo nulovu spotrebu napr. pri brzdeni z kopca, ked tam pri cca 80-tke hodim trojku a je 0l/100km?Podla mna to predsa musi mat nejaku spotrebu, lebo motor je zapnuty. Aj ked je auto nastartovane a len stoji na mieste, musi mat nejaku, aj ked velmi nizku, spotrebu.
Přesně tak.gramo píše:Je rozdíl, jestli stojíš na místě, nebo jestli jedeš z kopce. Na místě je potřeba udržovat volnoběžné otáčky, tak to pochopitelně něco žere. Při brždění motorem se otáčky udržují tím, že auto jede se zařazenou rychlostí, řídící jednotka to pozná (dostatečné otáčky motoru, zavřená škrtící klapka) a přestane motoru dávkovat palivo. (platí pro vstřikování, s karburátorem nějaká spotřeba při brzdení motorem je)Gabo píše: Zaujima ma vsak aj ta udajna nulova spotreba pri brzdeni motorom - moze to niekto detailnejsie vysvetlit? Ako je mozne, ze by auto malo nulovu spotrebu napr. pri brzdeni z kopca, ked tam pri cca 80-tke hodim trojku a je 0l/100km?Podla mna to predsa musi mat nejaku spotrebu, lebo motor je zapnuty. Aj ked je auto nastartovane a len stoji na mieste, musi mat nejaku, aj ked velmi nizku, spotrebu.
Holomek!
Pri brzdeni motorom sa nedodava palivo (= spotreba 0l/100km), ale pozor, to plati len nad urcite otacky. Ak klesnes pod nejaku hranicu otacok, opat dochadza k vstrekovaniu paliva.Gabo píše:Aha, diky. A este jedna otazkaJe jedno, ci brzdim motorom na 5-tke pri 80-tke na miernom kopci, alebo na strmom na zaradenej trojke? Spotreba je rovnaka?
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Od toho vzniklo to vypinani motoru pri jizde z kopce. V dnesni dobe pochopitelne prezitek, ale delaji to nekteri duchodci i s novyma autama. Moc bezpecny to samozrejme neni, bez motoru prijde clovek o posilovac brzd a rizeni. Nicmene... auta s karbecem maji pri brzdeni motorem spotrebu vyssi jak na volnobeh, protoze podtlak vznikajici v sacim potrubi vysava palivo z plovakove komory karbece. Ale zase kdyz se nebrzdi motorem, brzdite o to vic destickama, takze nakonec se to stejne zaplati na necem jinymgramo píše:...s karburátorem nějaká spotřeba při brzdení motorem je
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
dnes poprvé jsem měřil spotřebu, město, krátká trasa mimo, delší trasa mimo - kombi 6,44 l/100 km. to bych řekl, že docela ujde. auto - Corolla E11 1,6i 81kW. Průměr okolo 110 km/h. jinak ujeto s ní mám asi 1500km od té doby co jsem ji koupil, tankuju u ONO a jede to na to normálně. předtím tam byl Shell V-Power a nepozoruju žádný rozdíl.
Jé tady se píše o spotřebě-tak to musím napsat svoje poznatky
S Corollou s motorem 4A-GE jsem jezdil kolem 16litrů. Nyní s Corollou 1,8D jsu fakt spokojenej. Auto má nalítáno 300 tisíc a spotřeba kolem 5l. Prostě nášup-furt jsem šel po benzínech ale to D je prostě D. Nemůžu si pomoct
S Corollou s motorem 4A-GE jsem jezdil kolem 16litrů. Nyní s Corollou 1,8D jsu fakt spokojenej. Auto má nalítáno 300 tisíc a spotřeba kolem 5l. Prostě nášup-furt jsem šel po benzínech ale to D je prostě D. Nemůžu si pomoct
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...