Keramická spojka

vše ohledně modelové řady MR2
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Keramická spojka

Příspěvek od Yokohama »

Nedávno sem měnil s podvozkem i spojku, vysněnou keramiku :D a hle něco mě hryže, auto prostě s tím těžkým zadkem nechce zahrabat, když se rozjíždím z vysokých otáček tak to udělá "chrrrrr" jako by se něco strouhalo/klouzalo v motoru(něco podobnýho při řazení v nízkejch otáčkách ale to se eliminovalo odvzdušněním no a v nízkejch to dělá trochu pořád ale to je standartní ne?) a nakonec se to rozjede ,čekal sem odpichy jako píchlá svině a nic(odpíchne se to ale bez hrabání) :roll: jako je mi jasný těžká prdel hmm ale stejně divný ,kola mam 16tky 225, nějaký polokovaný takže asi jedny z lehčích- tak nevim možná sem čekal hodně :lol:
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

to bud rad, ze nehrabes.. :-) je to efektivnejsi nez prohrabat start.. ;-)
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Jakuza píše:to bud rad, ze nehrabes.. :-) je to efektivnejsi nez prohrabat start.. ;-)
no ale víš co těžkej zadek to by měli být odpichy s hrabáním ne jak u báva že stojíš a hrabeš, no a spíš mě to zajímá protože to "chrrrr" :lol: je takovej solidní nelidskej zvuk a někdy při rozjedzdu holt dáš holt více plynu než chceš člověk není stroj 8)
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

kolik si dal za keramickou spojku a od jaký firmy je?já mám seriovou-nipparts a při hrubějších rozjezdech mě to vobčas krásně zasmrdí-prostě se pálí-dneska už bych si taky chtěl koupit nějakou lepší, ale nechci si na to brát hypotéku...
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

marcelus píše:kolik si dal za keramickou spojku a od jaký firmy je?já mám seriovou-nipparts a při hrubějších rozjezdech mě to vobčas krásně zasmrdí-prostě se pálí-dneska už bych si taky chtěl koupit nějakou lepší, ale nechci si na to brát hypotéku...
nevim asi nějakou obyčejnou F1 Racing a stála 7 tisic u ziteca, je dobra ve vysokych točkach to dava vcelku bomby a musis to držet vice v otačkach jinak jako normal
Obrázek[/i]
MarcusZ
Člen Týmu

Příspěvek od MarcusZ »

myslím si, že tohle se s keramikou normální... kamarád má na svém Caterhamu CSR200 taky keramiku a aby auto co má 525kg a 220 koní prohráblo nebo aspoň vystřelilo s maximální razancí musíš vytočit přes 5000 otáček aspoň, jinak otáčky jakmile pustíš spojku spadnou, spojka pořádně zasmrdí a nečo v ní zachrčí přesně jak popisuješ a start je k ničemu:)
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

MarcusZ píše:myslím si, že tohle se s keramikou normální... kamarád má na svém Caterhamu CSR200 taky keramiku a aby auto co má 525kg a 220 koní prohráblo nebo aspoň vystřelilo s maximální razancí musíš vytočit přes 5000 otáček aspoň, jinak otáčky jakmile pustíš spojku spadnou, spojka pořádně zasmrdí a nečo v ní zachrčí přesně jak popisuješ a start je k ničemu:)
no jo ale když dám já moc tak chrčím a neletím,nedovolí mi to rozjet se z více jak odhadem 4500rpm
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to já taky-už v těchhle otáčkách mi seriová spojka zasmrdí a je po srandě, minulej vejkend jsem se pokoušel rozjet proti kamarádovi na ducatce, tak při 4500 otáčkách-smrad jak dyž pálim plasty, tak sem toho rači nechal
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

nutí mě to přemýšlet jestli ten motor prostě nemá sílu na to aby odpíchl tak těžkej zadek ještě v kombinaci širokých pneu který se cpou na mr2 :?: asi na test nazuju jen dozadu 14tky co mám origo kola a zkusím zahrabat s nima :evil:
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

tak kola sem přezul a rozjezdy jak sem říkal,hrabačky a šlo to kupředu i driftíky solidní :twisted: , takže asi to co sem říkal těžkej zadek a k tomu předimenzovaný kola :roll: a to chrr bude bud to že keramika taky zná prokluz nebo už to tou silou rve vnitřnosti v motoru :P akorát mě užírá že za oběť poznatkům padl jeden šteft :lol: :lol:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Myslím že problém nebude v lamele,ale přítlaku. Jinak zvuk by tam neměl být žádný. Mám na autě kovokeramiku a spolehlivě udusí 200hp z jakýchkoli otáček. Každopádně řaději tvrdý minerál s mosaznou drtí než kovokeramiku. Je schopna s přehledem přenést 450hp. O tom se tomu motoru v sérii jen může zdát. Jinak z Dokyho motoru zbyla exedy stage1 a lamela se nechá oblozit za pár kaček. Jinak doporučuji www.clutchnet.com
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

no to je možná pravda protože spojkovej pedál se mi nezdá extra tvrdej, a tu tvrdost určuje ten přítlačák ne :?: , jinak po výměně se nějak nešteloval spojkovej pedál kterej chodí dost navrch ale to s tím asi nemá co dělat
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Počkej,takže ty jsi použil sériový přítlak s kovokeramikou? Tak to bych řekl že je horší kombinace jak oem. Jinak samo,tuhost pedálů určuje přítlak. Ta Dokyho exedy !1 je pořád volná. Chce za ní 3000. Jinak kovokeramika zná akorát dva stavy on off. Nic mezi. By mě trefilo když musím jet ve městě nebo popojíždět v koloně. To bych si vždycky nafackoval :D za to že jsem ji dal na auto k dennímu používání.
Naposledy upravil(a) libor12 dne stř 23.09.2009, 18:31, celkem upraveno 1 x.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Počkej,takže ty jsi použil sériový přítlak s kovokeramikou? Tak to bych řekl že je horší kombinace jak oem. Jinak samo,tuhost pedálů určuje přítlak. Ta Dokyho exedy !1 je pořád volná. Chce za ní 3000.
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

libor12 píše:Počkej,takže ty jsi použil sériový přítlak s kovokeramikou? Tak to bych řekl že je horší kombinace jak oem. Jinak samo,tuhost pedálů určuje přítlak. Ta Dokyho exedy !1 je pořád volná. Chce za ní 3000. Jinak kovokeramika zná akorát dva stavy on off. Nic mezi. By mě trefilo když musím jet ve městě nebo popojíždět v koloně. To bych si vždycky nafackoval :D za to že jsem ji dal na auto k dennímu používání.
ne to ne :wink: ,koupil sem celou sadu je pravda že to byla sada nejlevnější ale říkal sem si lepší než standart :twisted: ale právě sem si nevšiml že by pedál byl nějak nezvykle tvrdší což by asi měl no, už sem zažil i auta s tvrdším pedálem a obyč spojkou,asi zvážim z repasem motoru novej přítlačak co se dá dělat :roll: když sem tak bohatý abych mohl kupovat levné věci že :lol: jinak v koloně to řešim tak že stojím dokud nemám místo abych mohl vystřelit :lol: ale i tak no :lol:
Odpovědět

Zpět na „MR2“