Filtr Pevnych Castic a dalsi
Filtr Pevnych Castic a dalsi
Ahoj,
dovezl jsem si toyotu avensis 2.2 D-CAT 130kW (uvedeni do provozu 1.19.2007) se 161 000 najetych kilometru, a tri tydny po koupi se mi rozsvitila diagnostika motoru. Toyota Tsusho v praze odpovedela vadny filtr pevnych castic. Rozpocet na opravu 72 tisic.
moje prvni otazka: Netusite zda by se to nekde dalo udelat levneji, nebo je to natolik zavazna oprava ze by jste to nikomu jinemu nez toyote nesverili ?
za druhe poblikaval xenon, obevovala se vlhkost, doporucili vymenu svetlometu + vybojky. Tzn novy svetlomet, oprava nepomuze. rozpocet u autorizovaneho servisu 26 tisic.
moje druha otazka: netusite zda se da nekde koupit faceliftovy svetlomet levneji ?
Toyotu jsem si poridil protoze pry tyhle auta temer neznaji servis. V servise me ujistovali ze jsem prvni clovek s porouchanym filtrem pevnych castic. Mel jsem driv renaulta a musim rict ze takove problemy s nim nebyly za 3 roky provozu. To je zatim ma zkusenost.
Samozrejme zkousim komunikovat s prodejcem a naznacuji mu ze budu chtit vratit penize, za vuz.
dovezl jsem si toyotu avensis 2.2 D-CAT 130kW (uvedeni do provozu 1.19.2007) se 161 000 najetych kilometru, a tri tydny po koupi se mi rozsvitila diagnostika motoru. Toyota Tsusho v praze odpovedela vadny filtr pevnych castic. Rozpocet na opravu 72 tisic.
moje prvni otazka: Netusite zda by se to nekde dalo udelat levneji, nebo je to natolik zavazna oprava ze by jste to nikomu jinemu nez toyote nesverili ?
za druhe poblikaval xenon, obevovala se vlhkost, doporucili vymenu svetlometu + vybojky. Tzn novy svetlomet, oprava nepomuze. rozpocet u autorizovaneho servisu 26 tisic.
moje druha otazka: netusite zda se da nekde koupit faceliftovy svetlomet levneji ?
Toyotu jsem si poridil protoze pry tyhle auta temer neznaji servis. V servise me ujistovali ze jsem prvni clovek s porouchanym filtrem pevnych castic. Mel jsem driv renaulta a musim rict ze takove problemy s nim nebyly za 3 roky provozu. To je zatim ma zkusenost.
Samozrejme zkousim komunikovat s prodejcem a naznacuji mu ze budu chtit vratit penize, za vuz.
Naposledy upravil(a) jamescz dne úte 15.09.2009, 21:30, celkem upraveno 2 x.
Re: Filtr Pevnych Castic a dalsi
svetlomety za 400 zlotych urobenie oboch vo wroclawi, alebo 800 poslanie postou do cz bez vymeny starych svetlometovjamescz píše:Ahoj,
moje prvni otazka: Netusite zda by se to nekde dalo udelat levne, nebo je to natolik zavazna oprava ze by jste to nikomu jinemu nez toyote nesverili ?
za druhe poblikaval xenon, obevovala se vlhkost, doporucili vymenu svetlometu + vybojky. rozpocet 26.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Zde toho o DPF moc není, na jiných forech jsem se dočetl, že výměna se provádí (dle značky) v 120 000 - 180 000 km u Fordu stojí kolem 25t.Kč, repas je asi za 14t.Kč.
Jinak aditivum slouží ke snížení teploty spalování pevných částic. Samotná regenerace (odstranění sazí) je automatická, probíhá po několika stech km a řidič to nepozná...ve forech ale řidiči píší že to poznají (zvýšené ot. motoru), doporučují jet po dálnici tak 80km, dále doporučují nedávat do paliva aditiva. Regenerace probíhá špatně při převážně městském provoze atd.
Jinak aditivum slouží ke snížení teploty spalování pevných částic. Samotná regenerace (odstranění sazí) je automatická, probíhá po několika stech km a řidič to nepozná...ve forech ale řidiči píší že to poznají (zvýšené ot. motoru), doporučují jet po dálnici tak 80km, dále doporučují nedávat do paliva aditiva. Regenerace probíhá špatně při převážně městském provoze atd.
DPF v avensise je dozivotne a nemeni sa - ako tu aj ludia pisu, ak sa cisti samo a ten cistiaci cyklus ma optimalne podmienky.
Ohladom aditiv, ja pridavam z casu na cas, kedze som prednedavnom bol nemilo zarazenym uplnou stratou vykonu. V servise povedali ze upchaty EGR ventil sposobeny tankovanim nekvalitnej nafty. Tankujem v Bratislave vylucne na Shell, striedam V-power s normalnou naftou. Pan v servise mi vylucne odporucil pouzivat aditivum.
Ohladom aditiv, ja pridavam z casu na cas, kedze som prednedavnom bol nemilo zarazenym uplnou stratou vykonu. V servise povedali ze upchaty EGR ventil sposobeny tankovanim nekvalitnej nafty. Tankujem v Bratislave vylucne na Shell, striedam V-power s normalnou naftou. Pan v servise mi vylucne odporucil pouzivat aditivum.
Dnes jsem si byl pro vuz, a technik v Toyote mi sdelil nasledujici, ze jsem druhy za jeho dvourocni praxi prijmaciho technika, kdo ma odvareny DPF. Onen nebohy clovek, ktery byl jako prvni mel najeto pres 300 000km. A obecne pry by melo byt mozne ze DPF odejde mezi 200 - 250 tisici kilometry. Da se pry jezdit i s poskozenym DPF nicmene je nepocitejte se stavilizaci podvozku a trakcnim systemem, proto je je i snad pry omezen vyokn. Diagnostickou chybu pry vymazali, a muze se obevit pry kdykoliv znova i klidne po 20tisicich nebo po 5km - paradox je ze tohle byla prvni nadrz do ktere jsem pridal aditivum na cisteni motoru. Ne primo od Toyoty ale od STP. (http://www.axa-oleje.cz/stp-diesel-inje ... emu-diesel). Zkusim to zredit kvalitni naftou od Shellu a budu doufat ze se diagnostika motoru jiz nerozsviti. Jinak pocitam, ze se tem 72 tisicum vcetne montaze za novy DPF nevyhnu. Jinak samotne nahradni dily stoji jen 38 tisic. 30 tisic chteji za montaz - pry se musi vytahnout motor.
Ohledne svetlometu, mi bylo sdeleno ze je praskly, za novy chteji 16 tisic a za novou vybojku 6 + praci. Taky mi bylo sdeleno ze technik nasel nejaky napul vytazeny konektor nebo spinac, tak netusim zda je to pravda, nebo si chteli napsat o hodinu vic na spravku svetlometu. Uvidime jestli ten xenon bude vypinat.
no zatim na me toyota neudelala dojem bezporuchoveho auta. Do jizdnich vlastnosti ji sice nemohu vytknout nic - naopak jako auto mi to prijde daleko lepsi nez cokoliv co jsem mel tu cest ridit, ale s takovymi dalsimi naklady jsem tedy opravdu nepocital. Ale zatim nehazim flintu do zita.
Ohledne svetlometu, mi bylo sdeleno ze je praskly, za novy chteji 16 tisic a za novou vybojku 6 + praci. Taky mi bylo sdeleno ze technik nasel nejaky napul vytazeny konektor nebo spinac, tak netusim zda je to pravda, nebo si chteli napsat o hodinu vic na spravku svetlometu. Uvidime jestli ten xenon bude vypinat.
no zatim na me toyota neudelala dojem bezporuchoveho auta. Do jizdnich vlastnosti ji sice nemohu vytknout nic - naopak jako auto mi to prijde daleko lepsi nez cokoliv co jsem mel tu cest ridit, ale s takovymi dalsimi naklady jsem tedy opravdu nepocital. Ale zatim nehazim flintu do zita.
Naposledy upravil(a) jamescz dne stř 16.09.2009, 15:47, celkem upraveno 1 x.
Ako som povedal nad xenonmi za 16kk ani nerozmyslaj, fakt sa daju xenony plnohodnotne profesionalne vycistit a vymenit aj mimo toyotu a su to original znackove xenony ... ziadne cinske kopie ...jamescz píše:Dnes jsem si byl pro vuz, a technik v Toyote mi sdelil nasledujici, ze jsem druhy za jeho dvourocni praxi prijmaciho technika, kdo ma odvareny DPF. Onen nebohy clovek, mel najeto pres 300 000km. A obecne pry by melo byt mozne ze DPF odejde mezi 200 - 250 tisici kilometry. Da se pry jezdit i s poskozenym DPF nicmene je nepocitejte se stavilizaci podvozku a trakcnim systemem, proto je je i snad pry omezen vyokn. Diagnostickou chybu pry vymazali, a muze se obevit pry kdykoliv znova i klidne po 20tisicich nebo po 5km - paradox je ze tohle byla prvni nadrz do ktere jsem pridal aditivum na cisteni motoru. Ne primo od Toyoty ale od STP. (http://www.axa-oleje.cz/stp-diesel-inje ... emu-diesel). Zkusim to zredit kvalitni naftou od Shellu a budu doufat ze se diagnostika motoru jiz nerozsviti. Jinak pocitam, ze se tem 72 tisicum vcetne montaze za novy DPF nevyhnu. Jinak samotne nahradni dily stoji jen 38 tisic. 30 tisic chteji za montaz - pry se musi vytahnout motor.
Este si dovolim povedat ze za chybu s DPF ma toyota nie kvoli auto ale predoslemu majitelovi ...jamescz píše:Dnes jsem si byl pro vuz, a technik v Toyote mi sdelil nasledujici, ze jsem druhy za jeho dvourocni praxi prijmaciho technika, kdo ma odvareny DPF. Onen nebohy clovek, mel najeto pres 300 000km. A obecne pry by melo byt mozne ze DPF odejde mezi 200 - 250 tisici kilometry. Da se pry jezdit i s poskozenym DPF nicmene je nepocitejte se stavilizaci podvozku a trakcnim systemem, proto je je i snad pry omezen vyokn. Diagnostickou chybu pry vymazali, a muze se obevit pry kdykoliv znova i klidne po 20tisicich nebo po 5km - paradox je ze tohle byla prvni nadrz do ktere jsem pridal aditivum na cisteni motoru. Ne primo od Toyoty ale od STP. (http://www.axa-oleje.cz/stp-diesel-inje ... emu-diesel). Zkusim to zredit kvalitni naftou od Shellu a budu doufat ze se diagnostika motoru jiz nerozsviti. Jinak pocitam, ze se tem 72 tisicum vcetne montaze za novy DPF nevyhnu. Jinak samotne nahradni dily stoji jen 38 tisic. 30 tisic chteji za montaz - pry se musi vytahnout motor.
Mozna by jsi mi mohl osvetlit jak jako uzivatel mohu ovlivnit fungovani DPF, pripadne jeho zniceni. Rad se poucim, at mohu muj nove nabity DPF pekne setrit.
Jinak diky, za radu ohledne xenonu, pokud to svetlomet bude delat i nadale pujdu do neorignalniho, pokud se mi tedy podari na faceliftovy model avensisu sehnat.

Jinak diky, za radu ohledne xenonu, pokud to svetlomet bude delat i nadale pujdu do neorignalniho, pokud se mi tedy podari na faceliftovy model avensisu sehnat.
neco k filtru pevnych castic
http://www.pressweb.cz/zprava/toyota-mo ... ych-motoru
"Filtry pevných částic pro aplikace originálního příslušenství zachycují pevné částice ze spalin dieslových motorů v uzavřeném systému. Když prochází plyny obsahující pevné částice skrz stěny filtru, jsou tyto částice zachyceny a zůstávají ve filtru. Při procesu regenerace, který spouští systém řízení motoru, jsou zachycené částice (výfukové saze) spáleny, buď pomocí přísad v palivu nebo pomocí katalytického povrchu filtru. Celkové čištění filtrů nebo jejich výměna se provádí v servisu v intervalech mezi 150.000 a 225.000 ujetými kilometry."
http://www.eberspaecher.cz/servlet/PB/m ... index.html
http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=3490
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=1467
http://www.pressweb.cz/zprava/toyota-mo ... ych-motoru
"Filtry pevných částic pro aplikace originálního příslušenství zachycují pevné částice ze spalin dieslových motorů v uzavřeném systému. Když prochází plyny obsahující pevné částice skrz stěny filtru, jsou tyto částice zachyceny a zůstávají ve filtru. Při procesu regenerace, který spouští systém řízení motoru, jsou zachycené částice (výfukové saze) spáleny, buď pomocí přísad v palivu nebo pomocí katalytického povrchu filtru. Celkové čištění filtrů nebo jejich výměna se provádí v servisu v intervalech mezi 150.000 a 225.000 ujetými kilometry."
http://www.eberspaecher.cz/servlet/PB/m ... index.html
http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=3490
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=1467
Naposledy upravil(a) majkl75 dne stř 16.09.2009, 19:41, celkem upraveno 2 x.
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
Neviem asi si ma nepochopil s tymi svetlometmijamescz píše:Mozna by jsi mi mohl osvetlit jak jako uzivatel mohu ovlivnit fungovani DPF, pripadne jeho zniceni. Rad se poucim, at mohu muj nove nabity DPF pekne setrit.![]()

Toyoty celkovo maju problemy so svojimi svetlami co je na hanbu pri takom vybornom aute a tyka sa to vsetkych xenonov od 2003 az po najnovsiu T27
Ten clovek vo Wroclawe ti bude vycisti alebo da dokopy svetla, v pripade ze mas vadne svetlomety/svetlomet mozes od neho kupit ORIGINAL svetlomety s vymenenymi parabolami takze sa ti svetla neznicia po nejakom case ... Su to original svetla od Toyoty akurat maju vymenene paraboly. A cena je zlomkova, novy svetlomet od Toyoty priamo je 650eur, jeden svetlomet od chlapika je 100eur ... za to iste
Tak jsem si nasel dotycneho cloveka z polska a napsal mu mail, jestli je schopen mi ty zrenovovane svetlomety prehodit, a nechat si moje. A zda meni i vybojky do svetlometu. Prece jen si to radeji necham udelat od odbornika.
Co se tyce DPF zatim se zavada neprojevila znovu, dotankoval jsem nadrz kvalitni naftou z Shellu, bez aditiv a uvidime jak dlouho budem jezdit nez se zase rozsviti diagnostika motoru.
Co se tyce DPF zatim se zavada neprojevila znovu, dotankoval jsem nadrz kvalitni naftou z Shellu, bez aditiv a uvidime jak dlouho budem jezdit nez se zase rozsviti diagnostika motoru.