Převodovka
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Existují 3 výkonové verze 3sge pro celicu t20. 121,125 a 129kw. 129kw verze měla jen!!! SS nápravu a LSD diff. Dělala se jako první od roku 94. Po facelift se už používali jen verze 121 a 125kw které měly už jen Mc pherson nápravu a 1pist brzdy na přední nápravě na rozdíl od ss s 2pist brzdíči
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ještě je jedna možnost. Ten chladič je umístěny na docela hloupém místě s uchytem do nárazníku. Takže i sebemenší ťuknutí na předek ho poškodí. Z toho důvodu se pak buď chytal na chladič od klima nebo vodní anebo ho zrušili i úplně. Na vývody z převodovky pak dali pouze spojku z trubky.
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
libore je to presne naopak nez pises a verze byly jen 2, teda pro EU. 2 pistky byly az po faceliftu a 125kw taky, s lsd nevim, ale co jsem videl zatim 6g tak SS napravu mely akorad auta s 2 pistky - teda 125kw a taky to bylo novejsi jak 96rok.
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
No polemizovat můžu i já.Verze 125 kW r.v. 96 - žádná převodovka s LSD a ani SS náprava a 1 pístky můj vůz.Verze 94 r.v. 129 kW LSD převodovka, SS náprava, a 2 pístky -můj vrak. Měl jsem v ruce 125 kW která měla 2 pístkya SS nápravy a neměla LSD ručím za to protože už převodovku s LSD rozpoznám .Ale pokuď jsem měl možnost dohledat tak většina r.v. 94-95 s výkonem 129 kW měla SS nápravu v kombinaci s 2 pístkama i v Anglii a v kombinaci s LSD+převodovkou dovážená do EU.
Nyní budu mít možnost si ověřit verzi 129 kW r.v. 1996 ??? kouknu na motor a napíšu Vám jak stojí zdali má SS a 2 pístky a LSD+přev..
Je v tom fakt velkej guláš ale vesměs kombinace r.v. 94 s výkonem 129 kW byla s SS nápravou, 2 pístkama a LSD převodovkou alespoň podle mých dostupných informací.A verze facelift r.v. 1996 a více s motorem 125 kW s kombinací s McPearson nápravou a klasickou převodovkou bez LSD s 1 pístkama na brzdách.
P.S. Já měl v techn. průkazu například 129 kW ale dle VIN jednoznačně a dle toho co tam bylo v skutečnosti tak 125 kW motor.Je v tomto dost velkej chaos a ještě upozorňuju že v Anglii se často vyskytuje motor 2,0 3S-GE který je nějaký ,,jiný" a je to rok výroby 94-95 a nemá podle mých informací 125 a ani 129 kW a není s SS nápravou a ani převodovkou s LSD ale klasika McPearson a klas.převodovka nebo automat.Vypadá to jako motor z nějaké 2.0 cariny ale ne ta verze 3S-GE, fakt jsem z těch věcí úplně byl zmatenej když jsme to hledal a všechny manuály a všechny vyhledávače atd. byly na....To co je publikováno mi mnohdá nesedělo a třeba jen o měsíc výroby, co verze a výbava tak něco jiné fakt že jo kluci.
Nyní budu mít možnost si ověřit verzi 129 kW r.v. 1996 ??? kouknu na motor a napíšu Vám jak stojí zdali má SS a 2 pístky a LSD+přev..
Je v tom fakt velkej guláš ale vesměs kombinace r.v. 94 s výkonem 129 kW byla s SS nápravou, 2 pístkama a LSD převodovkou alespoň podle mých dostupných informací.A verze facelift r.v. 1996 a více s motorem 125 kW s kombinací s McPearson nápravou a klasickou převodovkou bez LSD s 1 pístkama na brzdách.
P.S. Já měl v techn. průkazu například 129 kW ale dle VIN jednoznačně a dle toho co tam bylo v skutečnosti tak 125 kW motor.Je v tomto dost velkej chaos a ještě upozorňuju že v Anglii se často vyskytuje motor 2,0 3S-GE který je nějaký ,,jiný" a je to rok výroby 94-95 a nemá podle mých informací 125 a ani 129 kW a není s SS nápravou a ani převodovkou s LSD ale klasika McPearson a klas.převodovka nebo automat.Vypadá to jako motor z nějaké 2.0 cariny ale ne ta verze 3S-GE, fakt jsem z těch věcí úplně byl zmatenej když jsme to hledal a všechny manuály a všechny vyhledávače atd. byly na....To co je publikováno mi mnohdá nesedělo a třeba jen o měsíc výroby, co verze a výbava tak něco jiné fakt že jo kluci.
Nějaké ty auta doma jsou.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
proč mě pořád opravujes? Já hot ty čehy. napíšu že volant sedí a ty že ne. Nakonec matess potvrdí moje slova. Předstih jsi také seřizoval donedávna bez vypnuté regulace než jsem Ti o tom řekl. A Kenny to samé. a že prý rozdíl 2st. To není vůbec pravda. Podle teploty motoru tam může být až 8. Když napíšu že 129byla první,měla ss nápravu a 2pist brzdy píšu informací kterou mám z mikrocat toyoty,ne to co jsem si přečetl někde na fóru. 6g v černé barvě s výkonem 121kw Ti jezdí přímo ve Zlíně. Tak se na ní dojed podívat.ja_ma píše:libore je to presne naopak nez pises a verze byly jen 2, teda pro EU. 2 pistky byly az po faceliftu a 125kw taky, s lsd nevim, ale co jsem videl zatim 6g tak SS napravu mely akorad auta s 2 pistky - teda 125kw a taky to bylo novejsi jak 96rok.
Právě na toto téma jsem kluci s Liborem strávil pár hodin protože ani on nebyl plně informován proč tomu tak je.Podle mých informací a z kruhů v Totyotě dost vysokých tím nemyslím servis a podobné ,,šarže"se rozhodnutí ohledně změn v aplikaci SS nápravy a LSD převodovky uskutečnilo z důvodů finanční nákladovosti a propočtu že není nutno na emisně omezenej výkon motoru používat komponenty SS nápravy a LSD převodovky které byly původně ve vývoji pro verzi GT4 a byla udělána v ,,omezené" sérii z důvodů rally a marketingu atd.- tahák- auto jezdí na rally.Jednoznačným omezením výkonu z důvodů emisí ano i ty 4 kW a neadevátním nákladem bylo rozhodnuto o změnách - jednoduše rečeno nač dávat SS když máme zavedenej model a utáhne to McPearson který je levnější a taky převodovka která nemusí být dimezovaná na vyšší výkon-kastle stejná dobře se to prodává a není to GT4.Uvádím že 129 byla výrazně předimenzovaná ale odvozena ve většině k verzi GT4 ohledně předku převodvky +LSD a podvozku pro kterou to bylo akceptovatelné rešení.S nástupem dobře rozběhnutého trhu a úspěchu modelu s následným omezením emisním bylo rozhodnuto že se bude ,,racionalisovat" a jedno z rešení bylo akcetovat rešení jako je na 1,8 .Myslím že nyní jsem to z tohto hlediska plně vysvětlil.Doky
P.S. Pravdu povědět kdo z nás věděl rozlišit 125 a 129 koní když jsme seděli za volantem?A takto premýšleli v Toyotě.Premýšlejte, nad tím co jsem řekl ale tohle je out od tématu.Nyní bude zapotřebí dát dokupy to co je problém s tou převodovkou tak nám pak dej vědět kde je potíž!!!!Zajímá mně to jako majitele LSD a budoucího majitele něčeho na čemž bude trochu více LSD potřeba.Dík
P.S. Pravdu povědět kdo z nás věděl rozlišit 125 a 129 koní když jsme seděli za volantem?A takto premýšleli v Toyotě.Premýšlejte, nad tím co jsem řekl ale tohle je out od tématu.Nyní bude zapotřebí dát dokupy to co je problém s tou převodovkou tak nám pak dej vědět kde je potíž!!!!Zajímá mně to jako majitele LSD a budoucího majitele něčeho na čemž bude trochu více LSD potřeba.Dík
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
- czmk5
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
skus http://www.toyodiy.com/parts/ a napiš si tam vinko možná se něco dozvýšstefancelicaT20 píše:Uz som z toho aj ja uplne mimo. Takze:
Udaje v technickom preukaze: r.v. 12/95, vykon 129 KW
Na aute mam jednopietikove brzdy, napravu McPearson, prevodovku bez chladica oleja, na stitku na kasni mam ST 202.
No a aky motor tam mam v skutocnosti?
PS: Co sa nedozviem po roku aj 2 mesiacoch ...
Toyota Celica 2.0 GT, T20, 1994
Stefane koukni zdali mas EGR a mas to vyreseno.Pokusím se ti narychlo pomoci.
Tohle je 129 KW verze nemá EGR a jednoduše do jde rozpoznat chybí tam taková ,,mozazná" trobka v oblasti hlavy motoru u oblasti jak je klapka na vzduch a čidla na tlak oleje.V té oblasti máš když máš 125 kW verzi tu trubku.A budeš vědět na čem jsi. Podle mně máš klasickou 125 kW verz.
Tohle je foto 129KW Motoru
Tohle je 129 KW verze nemá EGR a jednoduše do jde rozpoznat chybí tam taková ,,mozazná" trobka v oblasti hlavy motoru u oblasti jak je klapka na vzduch a čidla na tlak oleje.V té oblasti máš když máš 125 kW verzi tu trubku.A budeš vědět na čem jsi. Podle mně máš klasickou 125 kW verz.
Tohle je foto 129KW Motoru
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to s tim predstihem, jen ti pisu co mam otestovane, mozna je to kazdem aute jinak i kdyz o tom pochybuji, ale na moji st185 to tak je a za to dam ruku do ohne!
co se tyce tech 125 a 129, me to je uprimne uplne jedno, jen jsem napsal co jsem videl, 97 s SS napravou a s dvoupistkama, videl jsem 94 bez SS napravy a dvoupitstku, takze nevim. kazdopadne po faceliftu mela jine svody a to 4-1, slozitejsi sani ( spoustu rezonatoru) a EGR. Nevim, treba nekdo udaval rok uvedeni do provozu, nebo to mel na jinych papirech. Raimok ma treba 94" a ma SS napravu, rikam je v tom bordel
EDIT: a jest k te cerne 121kw, ja myslel ze uz davno neveris co je napsane v TP. Ja mel taky v TP ze mam 15,3kw na turbine nic proti.
co se tyce tech 125 a 129, me to je uprimne uplne jedno, jen jsem napsal co jsem videl, 97 s SS napravou a s dvoupistkama, videl jsem 94 bez SS napravy a dvoupitstku, takze nevim. kazdopadne po faceliftu mela jine svody a to 4-1, slozitejsi sani ( spoustu rezonatoru) a EGR. Nevim, treba nekdo udaval rok uvedeni do provozu, nebo to mel na jinych papirech. Raimok ma treba 94" a ma SS napravu, rikam je v tom bordel
EDIT: a jest k te cerne 121kw, ja myslel ze uz davno neveris co je napsane v TP. Ja mel taky v TP ze mam 15,3kw na turbine nic proti.
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nevíš,ale jsi věcně v opozici. 121kw motor se používal s atm. Já nekoukám do tp,ale do oficiálního servisního programu toyoty. To že auta se sem do čech dostanou nabourana složená s dalších 5ti,to je mi jedno. Říkám jak to bylo když auto sjelo z výrobní linky. Já mám v toyote také motor 2.4l a má tam být 1.6. Také mám dvojité zavěšení ramen a má tam být vlečena náprava,ale podle toho přece nemůžu posuzovat ostatní auta. To že jsi někde něco viděl,je informace úplně na nic,a s tím předstihem pravdu nemáš. Vezmi si stroboskopickou pistoli vysvorkuj konektor a nastartuj. Předstih se bude měnit mezi cca 20-8st. A už k tomu neřeknu ani slovo. Nemám chuť pořád se s někým hádat a přesvědčovat o opaku.