Problémy !!! :( E-10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
1.3 55kw
Manager Týmu

Problémy !!! :( E-10

Příspěvek od 1.3 55kw »

Tak 1-Takže od doby co jsem si nechal vyměnit tlumiče na zadku tak se mi do auta přenáší takový tlumený zvuk,ale četl jsem tu někde že to tu už bylo že jak jsou nové tlumiče tak to bude mít takový zvuk.
2-Teď se mi už 3 krát stalo že jsem a začalo mi něco pískat není to ůplně piskání dalo by se to nazvat jak píská ,když vaří voda v autě :).Ale taťka mi říkal,že to budea asi spojkové ložisko.Vždycky jak to zaslechnu tak vymáčknu spojku a přestaneto tak to bude asi to ložisko :(.
To mám štěstí že?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nevím čemu říkáš štěstí, ale to první nemusí být jenom tlumičema - záleží jak dlouho si auto trápil na těch starých, a to druhý je holt už opotřebením. Kolik máš najeto? V případě výměny našetři rovnou na celou spojkovou sadu.

Níc ve zlým, ale někdy mám pocit, že tady lidi řeší "prkotiny", kdyby měli škodovku nebo něco podobnýho, přišly by jim jako maličkosti mnohem závažnější závady...
Holomek!
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Rampa89 píše:Nevím čemu říkáš štěstí, ale to první nemusí být jenom tlumičema - záleží jak dlouho si auto trápil na těch starých, a to druhý je holt už opotřebením. Kolik máš najeto? V případě výměny našetři rovnou na celou spojkovou sadu.

Níc ve zlým, ale někdy mám pocit, že tady lidi řeší "prkotiny", kdyby měli škodovku nebo něco podobnýho, přišly by jim jako maličkosti mnohem závažnější závady...
Taky nic ve zlým, ale od toho jsou forka, že se člověk poradí když něco neví. Na tom snad není nic zlého
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Pohoda, kein stress, reagoval sem spíš na tu formu, kterou je to podaný... :( :( !!!

Jo a měnilo se aji uložení tlumičů? Většinou to vydává jinej zvuk, než cos popsal jako tlumenej, ale možnost je možnost...

No a se hlučným spojkovým ložiskem se doma najezdilo ještě 60 tisíc km, než spojka začla cukat kvůli vyklepaným pružinám...
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nehlučí náhodou spojkové ložisko naopak, při sešlápnuté spojce...? To by klidně mohl být také alternátor nebo úplně blbě klínový řemen.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Jimmi píše:Nehlučí náhodou spojkové ložisko naopak, při sešlápnuté spojce...? To by klidně mohl být také alternátor nebo úplně blbě klínový řemen.
To já jsi nemyslím bo jak to zaslechnu vždycky na poslední chvíli tak automaticky promáčknu spojku a přesta ne to.A ji taťka říkal,že to bude asi spojka.
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Rampa89 píše:Nevím čemu říkáš štěstí, ale to první nemusí být jenom tlumičema - záleží jak dlouho si auto trápil na těch starých, a to druhý je holt už opotřebením. Kolik máš najeto? V případě výměny našetři rovnou na celou spojkovou sadu.

Na těch tlumičech jsem jezdil asi 3 měsíce zhruba nevím to jistě už si to tak nepamatuju :).Mám najeto přes 137.000 km.A proč rovnou celou spojkovou sadu?
Možná to jsou prkotiny ale se mi zdá že poslední dobou se mi posrává auto :(.Jak dlouho stím můžu jezdit,nebo nemůže to něco udělat?jak se dá zjistit že to je třeba to spojkové ložisko,taťka říkal že by se musela sundat velá převodovka je to tak?Dík za porady:)
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Rampa89 píše:Pohoda, kein stress, reagoval sem spíš na tu formu, kterou je to podaný... :( :( !!!

Jo a měnilo se aji uložení tlumičů? Většinou to vydává jinej zvuk, než cos popsal jako tlumenej, ale možnost je možnost...

No a se hlučným spojkovým ložiskem se doma najezdilo ještě 60 tisíc km, než spojka začla cukat kvůli vyklepaným pružinám...
Jak myslíš že jestli se změnilo uložení tlumičů to nechápu?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No 140 tisíc je celkem málo, že už si musel měnit tlumiče a začíná ti hučet spojkový ložisko, ale záleží jak s tím kdo jezdil a kde to auto je provozovaný, taky je nejspíš z druhé ruky ne? Takže třeba může mít najeto víc.

Celou spojkovou sadu právě proto, jak si sám napsal, že se kvůli tomu musí sundat převodovka, a když už je to dole, tak se to opravdu vyplatí vyměnit celý, než dát jenom ložisko, složit to a za x tisíc km zjistit, že spojka prokluzuje a hurá to rozdělávat znova.

Uložení ne změnilo, ale vyměnilo. Někdo mi říkal, že se, pokud není špatný, měnit nemusí, ale může to být právě tvůj případ. Pak se ozývá lupání a bouchání - zkušenosti s tím má např PavoB, jestli se nepletu.

Jasný, chápu tvoje starosti, ale většinou se holt na autě projevuje, jak se o něj kdo staral, tím ale nechci říct, že za to můžeš ty.
Holomek!
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Rampa89 píše:No 140 tisíc je celkem málo, že už si musel měnit tlumiče a začíná ti hučet spojkový ložisko, ale záleží jak s tím kdo jezdil a kde to auto je provozovaný, taky je nejspíš z druhé ruky ne? Takže třeba může mít najeto víc.

Celou spojkovou sadu právě proto, jak si sám napsal, že se kvůli tomu musí sundat převodovka, a když už je to dole, tak se to opravdu vyplatí vyměnit celý, než dát jenom ložisko, složit to a za x tisíc km zjistit, že spojka prokluzuje a hurá to rozdělávat znova.

Uložení ne změnilo, ale vyměnilo. Někdo mi říkal, že se, pokud není špatný, měnit nemusí, ale může to být právě tvůj případ. Pak se ozývá lupání a bouchání - zkušenosti s tím má např PavoB, jestli se nepletu.

Jasný, chápu tvoje starosti, ale většinou se holt na autě projevuje, jak se o něj kdo staral, tím ale nechci říct, že za to můžeš ty.
Jj je koupený v bazaru a je to z Prahy to auto a měl to majitel jedné firmy.No já myslím,že to má najeto víc až budu mít trochu peněz tak si to zjistím přes tuto stránkuhttp://www.zkontrolujsiauto.cz/frmStart.aspx se dá zjistit právě jestli bylo auto poškozený,nebo bourané.No uvidíme jak se všechno vyvyne:) ale dík za rady.
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Rampa89 píše:No 140 tisíc je celkem málo, že už si musel měnit tlumiče a začíná ti hučet spojkový ložisko, ale záleží jak s tím kdo jezdil a kde to auto je provozovaný, taky je nejspíš z druhé ruky ne? Takže třeba může mít najeto víc.

Jj je koupený v bazaru a je to z Prahy to auto a měl to majitel jedné firmy.No já myslím,že to má najeto víc až budu mít trochu peněz tak si to zjistím přes tuto stránkuhttp://www.zkontrolujsiauto.cz/frmStart.aspx se dá zjistit právě jestli bylo auto poškozený,nebo bourané.No uvidíme jak se všechno vyvyne:) ale dík za rady.Ještě jednou se mi na to díval jeden z Toyoty a říkal mi že to má asi najeto víc tak uvidíme až si to zkontroluju.
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

K čemu ti bude si teď to auto lustrovat podle nějakých kdovíjak úplných či neúplných záznamů, když už je tvoje... teď už je jedno, jestli má najeto 140 nebo 200 tisíc km. Není lepší ty peníze pošetřit na opravy toho, co zlobí?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Není zač.. o pražských bazarech si myslím svoje, už sem se tam trmácel kolikrát, abych nakonec naštvanej/zklamanej odjel domů. Nemluvě o firemním autě - z cizího krev neteče.

Souhlas s gramem, teď už ti to nepomůže, radši našetři na tu spojku a blbosti, co jsou potřeba a auto bude sloužit dál, ať už má na tachometru 140 nebo 250. Snad :D :D :wink:

Off: k těm bazarům, neříkám, že jsou všichni takový, na který sem měl smůlu já, ale v jednom byla corolla po prvním majiteli s pouhýma 70 tkm (E10) - ve skutečnosti flikovaná bouračka co měla nakřivo celej sloupek řízení a od lakování zašplíchaný aji kolo, no hlavně že byla nebouraná... druhý auto, shodou okolností taky po prvním majiteli mělo místo oleje mazut a když sem otevřel chladič a tam bylo snad bláto?! no prostě vyschlej rezavej bordel tak mi prodejce řekl, že je to normální... holt jsou tady na moravě normální věci krapet jiný.
Holomek!
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Rampa89 píše:Není zač.. o pražských bazarech si myslím svoje, už sem se tam trmácel kolikrát, abych nakonec naštvanej/zklamanej odjel domů. Nemluvě o firemním autě - z cizího krev neteče.

Souhlas s gramem, teď už ti to nepomůže, radši našetři na tu spojku a blbosti, co jsou potřeba a auto bude sloužit dál, ať už má na tachometru 140 nebo 250. Snad :D :D :wink:

Off: k těm bazarům, neříkám, že jsou všichni takový, na který sem měl smůlu já, ale v jednom byla corolla po prvním majiteli s pouhýma 70 tkm (E10) - ve skutečnosti flikovaná bouračka co měla nakřivo celej sloupek řízení a od lakování zašplíchaný aji kolo, no hlavně že byla nebouraná... druhý auto, shodou okolností taky po prvním majiteli mělo místo oleje mazut a když sem otevřel chladič a tam bylo snad bláto?! no prostě vyschlej rezavej bordel tak mi prodejce řekl, že je to normální... holt jsou tady na moravě normální věci krapet jiný.
Já jsem to nekupoval v Praze ale tady u nás na Moravě v ejdnom nejmenovaném bazaru ,který si auta dováží z Prahy.
Já vím že to blbost si zjisťovat kolik to má najeto když už jsem do toho vrazil okolo 6.000 kč já vím že jsem asi blbej ale chci prostě vedět o autě všechno ať se to někomu líbí nebo nelíbí :) :(.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Klid, tyhle verze najednou bez problémů přes půl milionu km.
To pískání nemusí být nutně od spojky. Může to prostě pískat v určitých kritických otáčkáchm které se při vyšlápnutí spojky nepatrně změní. Musíš jít prostě po sluchu. Výměnu spojky nech až na konec.
Uložení tlumičů jde snadno zkontrolovat, za sedačkama se oddělá nějaký plast a tam je to uložení přímo vidět. Jestli není popraskané, tak je v pořádku. Dá se orientačně vyzkoušet pohupováním vozu.
Jinak zkontroluj správné dotažení všech šroubů kolem tlumičů. A pak si zkontroluj vše kolem zadního stabilizátoru - gumová uložení, tyčky (kosti)... A pak siletbloky zadní nápravy. Všechno je tu už někde popsané třikrát.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“