Toyota Corolla 2E-L 1.3 benzin, r. v. 1990 - tech. dotaz

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Michael Zach
Člen Týmu

Toyota Corolla 2E-L 1.3 benzin, r. v. 1990 - tech. dotaz

Příspěvek od Michael Zach »

Dobry den, mam technicky dotaz na nekoho, kdo se vyzna trochu ve starsim modelu Toyota Corolla 2E-L (benzin 1.3) - 1990

Deda ji jako svatecni jezdec poctive zagarazoval a nechal ji 3 roky stat bez hnuti. Najeto ma 40000km, takze je jako zbrusu novy kousek. Jako dlouho stojici auto jsme nechali u znameho v servisu procistit karburator a vsechny hadicky k nemu vedouci (nektere byly ucpane) a par dalsich praci nutnych pro dlouho stojici auto. Nasledne jsme auto projeli, aby se opet trochu zmatorilo. Aktualne ma opet najeto cca 400km ale s nasledujicimi problemy, se kterymi si zatim nikdo nevi rady a ktere se nelepsi.

Pri nastartovani padaji pri volnobehu otacky na nulu, bez drzeni plynu se motor okamzite zastavi. Zaroven v tomto okamziku plyn na svem pocatku vubec nereaguje, reaguje az kolem 2,5 tis. otacek, ktere se musi udrzovat. Protaceni a zahrivani motoru na neutral nepomuze. Pomuze az rozjeti a poradnem protoceni motoru (pri jizde). Staci 100-200 metru a vse se spravi, otacky se drzi na neutral s kolisanim mezi 600-900/min - je znatelne stale kolisani ot. Dalsi problem s tim spojeny, po vypnuti zahrateho motoru je temer nemozne jeho opetovne nastartovani. Musi se tocit i vice nez 30vterin a stale proslapovat plyn - bez plynu nemozne. Staci vypnout motor na vice jak jednu minutu a uz ho nelze nastartovat. Pri vypnuti a rychlem opetovnem nastartovani chytne okamzite.

Nema s timto problemem nekdo zkusenosti, cim by to mohlo byt zpusobene? Podezreni na ucpane hadicky apod. se zatim nepotvrdilo, vycisteno je snad uplne vse,ale je mozne ze jsme jeste neco prehledli.

Omlouvam se za laicky popis, ale nejsem automechanik :)

diky za jakekoliv rady a tipy,
zdravi,
M.Zach
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To první bude sytič - špatná funkce.

Při startování zahřátého motoru zkus jednu fintu:
Pomalu sešlápni plynový pedál až na podlahu, nastartuj, a okamžitě po nahození motoru ho pusť.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Michael Zach
Člen Týmu

Příspěvek od Michael Zach »

Omlouvam se za pozdni odpoved a dekuji za radu. Nicmene to bohuzel prilis mnoho nevyresilo. Nyni jsem s autem najel dalsi 2 tis km a chod se trochu ustalil, pohyb na cerstvem vzduchu mu svedci :)

Ale nektere problemy zustavaji. Nejvetsim je auto NESTARTUJE s teplym motorem. Cim je teplejsi, tim je to horsi. Pokud je studeny, naskoci ihned a po mensim proslapnuti (na cca 3 tis) drzi otacky, ale v prubehu zahrivani zacina byt postupne znat mirne zvysene kolisani. Po vypnuti zahrateho motoru na vice nez 1 min ho jiz temer nelze nastartovat. Je nutne vice jak 20-30vterin neustaleho startovani (s plnym plynem). Na benzince je to vzdy loterie, zda odtamtud jeste odjedu, nebo budu muset tlacit... :) Jak se nastartuje, proslapne na cca 4tis otacek uz opet prede jako kocka, bez proslapnuti opet okamzite zhasne...

Rozebrali jsme cely karburator, jsou nove zapalovaci kabely, svicky, procistene vsechny trubicky od karburatoru... nesetkali jste se nekdo s timto problemem?

Podotykam, ze problem se vytvoril diky tomu, ze auto stalo bez hnuti temer 4 roky v garazi...

Diky za jakykoliv tip!
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Měl jsem stejný problém se stejným motorem na E8, řešil jsem to snad dva roky - nejdříve jsem vyměnil kabely, svíčky, palec, víčko rozdělovače, pal. filtr a bůhví co ještě a nakonec pomohla výměna karburátoru. Ten karburátor je totiž tak složitý, je tam spousta pístků, podtlakových ventilů atd., že jsem prostě nesehnal nikoho, kdo by se v tom vyznal a vyčištění a "seřízení"svépomocí vždy pomohlo jen částečně.
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No zkusil bych se na ten karburator podívat. Je to obyčejný Solex. Nic složitého,je to chce know how :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

libor12 píše:No zkusil bych se na ten karburator podívat. Je to obyčejný Solex. Nic složitého,je to chce know how :)
Tak to já neměl ani know, ani how :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Petrr píše:
libor12 píše:No zkusil bych se na ten karburator podívat. Je to obyčejný Solex. Nic složitého,je to chce know how :)
hele ale na tom prkovišti při svitu baterky to bylo zajímavé :P :D :D
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

libor12 píše:
Petrr píše:
hele ale na tom prkovišti při svitu baterky to bylo zajímavé :P :D :D
To jo, hrabat se v autě za tmy v mínusových stupních - paráda :)
Od té doby, co jsem to nechal spravit v autoklubu Letňany (chválím), auto jezdí jak drak. Už jsem tehdy pomýšlel na výměnu motoru.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“