Kontrolka špatné funkce motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
muchahoc
Člen Týmu

Kontrolka motoru a vsc + trc off

Příspěvek od muchahoc »

Mám problém, rozsvítilo se mi porucha motoru a vsc a trc off. Měl jsem to v Toyotě na diagnostice a našli, veliká netěsnost palivového sistému. Ztratilo to výkon a nejde to do tahu. Vždy, když to nastartuji, tak to chvilinku jde, ale po několika metrech to přijde. Už jsem vyměnil regulátor tlaku paliva a vstřikovací čerpadlo a taď už nevím. Jako první, jsem vyměnil filtr. Máte někdo taky takový problém??? Potřebuji poradit...Díky..
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Zdravim, ja som pred časom kupoval do Avensisa palivovy filter a v predajni mi povedal predavač, že je tam nejaký senzor na detekciu vody v palive. Nemôže teda aspoň pri benzínovom motore kontrolka motora signalizovať práve vodu v palivovom filtry? To by mohlo vysvetľovať prečo niekomu kontrolka večer svieti a ráno už nie.

Toľko moj názor.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Aspon u dieselu , nevim jak benzin , je kontrolka na pritomnost vody v paliv filtru a solo indikacni zarovka na pristrojove desce.
SpiritSK
Člen Týmu

Příspěvek od SpiritSK »

zdravim, som tu novy, ale forum uz sledujem dlhsiu chvilu :)
mam taky podobny problem ako pisu chalani nadomnou, a to ze auto nejde vobec do vykonu, pedal na podlahe a auto ziadna odozva..po cca 40-50 prejdenych km auto proste zrazu ide normalne, ale stale svieti zlta ikonka - chyba motora..
*bol meneny palivovy filter - problem ostava
*bola odpojena baterka aby sa resetol p.pocitac - ikonka svieti dalej
*auto bolo aj na diagnostike, ale nic sa nezistilo lebo kym sa prislo do servisu prestalo to robit ...

takze co bude na chybe? jeden zo vstrekov alebo palivove cerpadlo? viete poradit akym smerom sa vybrat?
a este jedna vec: moze sa na aute dalej jazdit alebo autu to velmi uskodi?
jedna sa o motor D4-D 2.0l 81 kW a ma najazdenych 200 000km
dakujem pekne
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

SpiritSK : Motoru neco chybi , pravdepodobne nejake cidlo nebo hodnota , nahodi servisni rezim , takze bych se nebal o nejake poniceni.

Urcite bych pockal na nouzovej rezim a hned do servisu na diagnostiku , je to asi nejrychlejsi zpusob jak neco zjistit.

Cim to je , tak to muze byt milion veci , treba ja bych se podival k turbu a veci okolo , bez toho to fakt netahne. Hlavne zkontrolovat podtlakove hadicky , vedou k cidlu tlaku turba , dale je tam ovldaci selenoid (cidlo,aktivni clen) ktery meni podtlakem promenlive lopatky turba . Treba muj svagr mel pouze vypadlou hadicku k cidlu tlaku turba , a predjizdeli ho Avie :-).

Prvodni je vsak diagnostika.

PS : Zkus vicistit vahu vzduchu , odmastovaci sprej , nicim mechanickym.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

moze to robit aj jeden z dvoch SCV ventilov do ktorych idu podtlakove hadicky. Ja som mal jeden zly a diagnostika nic nevyhodila. Mne sa to ale prejavovalo trošku inak.
havrda
Člen Týmu

Kontrolka špatné funkce motoru

Příspěvek od havrda »

Na služebním voze toyota corolla 1.4vvti se mi poprvé rosvítila ve 104tis km,ihned jsem navštívil autorizovaný servis. V servisu chybové hlášení vymazali s odpovědí,že závadou může být: 1-netěsnost výfukové soustavy,2-lambda sonda 2x,3-katalizátor také 2x v automobilu.Netěsnost prověřili,byla v pořádku. Na dotaz co když se kontrolka opět rozsvítí mi bylo odpovězeno, že se musí jít postupným hledáním cestou nejmenšího odporu-jedna sonda , druhá sonda,jeden katalizátor, druhý katalizátor,což mně docela při dnešní technice zaskočilo. Kdyř tyto jejich pokusy a omyly nasčítám tak je to pěkný balík.Samozřejmně,že se kontrolka po cca 7500km rozsvítila znova, ale není to znát na výkonu,takže to neřeším a jezdím.
aczasa
Věčnej rejpal

hmm...

Příspěvek od aczasa »

Taak to jsi kandidát na Katík. je to chyba P0420/... A bude to jistě Catalytic conversion below treshold. Takže se připrav na to, že neprojdeš emise. Jinak to jezdí v poho dál bez obav. Nic víc se neděje.
Back in Czech.
havrda
Člen Týmu

Příspěvek od havrda »

Dík, tak to jsi mne moc nepotěšil. 4tis km po záruce to naštve.
SpiritSK
Člen Týmu

Příspěvek od SpiritSK »

stany: dakujem za rady, vyskusam to a popozeram ako nahle bude cas :) potom budem informovat...dikeees
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Ahojte,

vie mi niekto povedat, kde by som mal hladat palivový filter na 2.0 benzín
, r.v. 2004. T25, 1AZ-FSE. V motorovom priestore ho nejako nevidim a ani pod autom som nic take nenasiel.

Dik
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
aczasa
Věčnej rejpal

vyjádření Toyota Tsusho Hradec králové

Příspěvek od aczasa »

vyjádření Toyota Tsusho Hradec králové:
u tohoto typu automobilu je filtr v nádrži paliva a za celou životnost automobilu se nemění. :-))) Tak to mi řekli u 1AZ-F(S)E. Ale předpokládám, že to bude stejně.
Back in Czech.
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Dik za odpoveď,
znamená to teda že sa knemu dostať nedá? Alebo je tam šanca na výmenu bez toho, aby som rozobral pol auta.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
aczasa
Věčnej rejpal

SPÍŠ...

Příspěvek od aczasa »

spíš je to míněno tak, že se to neporouchává a není na tom co měnit a opravovat.
Back in Czech.
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Na otcovom megane som mu menil palivovy filter ked mal najazdených 30 000 a ten sajrajt, ktorý zneho vyšiel bol brutálny. Možno v Anglicku, kde sa avensis vyraba maju cistejsi benzín, no na Slovensku je to hroza. Akurat že cena je rovnaká ako inde v Európe, keď nie ešte vyššia
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
Odpovědět

Zpět na „Avensis“