Čaute,chci se zeptat na olej,mám možnost levného ARAL 10w40,specifikace je stejná co je psaná v manuálu,myslíte že to bude špatný??
Ještě bych chtěl vyměnit brzdovku a vůbec netuším,jakou koupit..jestli záleží na barvě atd..
Po jaký době se mění olej v servu?Jestli vůbec???
Díky za rady....
olej+brzdovka+servo
olej+brzdovka+servo
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
obecně...
Já mohu doporučit olej dle předchozího (tedy jedno jakou značku, jedno jakou specifikaci) hlavně stejný jako při předchozí výměně. Nemíchat značky ani specifikace.... i když jsou dle manuálu či doporučení. Měnit každých 15 - 18t km, nebo dva roky.
To je případ i brzdové kapaliny. Předpokládám, že tam bude DOT 3 nebo DOT 4, tak tam dolívat klidně DOT 4 a opět na značce nezáleží, ale radši stále stejnou. Měnit co dva roky.
Servo olej je specifikace tuším API III , DEXTRON... nebo kýho čerta. Osobně bych to pokud není nějaký závažný důvod neměnil vůbec. Maximálně jednou za 5 let.
To je případ i brzdové kapaliny. Předpokládám, že tam bude DOT 3 nebo DOT 4, tak tam dolívat klidně DOT 4 a opět na značce nezáleží, ale radši stále stejnou. Měnit co dva roky.
Servo olej je specifikace tuším API III , DEXTRON... nebo kýho čerta. Osobně bych to pokud není nějaký závažný důvod neměnil vůbec. Maximálně jednou za 5 let.

Back in Czech.
- Clown Pennywise
- Člen Týmu
Pokud ten olej splnuje predepsanou specifikaci, tak bych se niceho nebal. Ovsem intervaly vymeny bych doporucoval do 15t km nebo 1 rok. Brzdovku jsem daval OMV DOT 5.1, kde mokry bod varu je znacne nad kapalinami specifikace DOT 3 a 4. Jsou to plechovky 0,25l (90,- vcetne DPH) a veslo se tam neco pres 0,5l.
Avensis kombi 2.0 D4D T25 1CD-FTV 2004