AVENSIS VERSO - informace
AVENSIS VERSO - informace
Ahoj, vsem. Uz delsi dobu cekam a ciham na Avensis Verso v benzinu 2,0VVTi. Moc jich k mani neni, ale ted se jeden nabizi. O kvalitach obecne asi nema cenu nejak pochybovat. Ale .. Tento kousek ma najeto 160tis., coz asi neni nijak zasadni pro motor, ale co pro ostatni agregaty.? Muze se nekdo objektivne podelit o zkusenosti. Na muj vkus je to opravdu uz dost km. Co na to cepy, obecne brzdy, tlumice atd .. Nerad bych dal za 8 let stare auto tezce nasetrenych cc 200tis. a jeste menil spoustu veci protoze jsou za zenitem. Nemluvim o motoru .. snad jen co rozvody, kdy se delaji ? Servisku to ma, vse u Toyoty. Ale prece je rozdil jestli ma auto najeto 110 nebo 160 tis ..
Co jste vsechno uz povymenovali ?, co me s nejvetsi pravdepodobnosti ceka ?.. diky.

Averso
Ahoj,
já na mém Aversu mám 180t km a dělal jsem jen dvakrát komplet brzdy (kotouče i desky), dvakrát jen desky, jednou svíčky a jinak jen olej, filtry, běžnou údržbu. Mám taky motorizaci 2.0VVT-i, takže motorově, podvozkově i řízením a brzdami je to auto velmi podobné továrnímu chování. Na rozvody (:-D) se chystám cca kolem 250t km. Tedy jen vyměnit napínací kladku řetězu a vodní pumpu. Doporučuji ještě každé dva roky komplet vyměnit chladící médium v klimě, chladiči motoru, olej v převodovce a brzdovou kapalinu, jednou za 3 - 4 roky nějak (dělám si sám, podomácku) obměnit olej v posilovači řízení.
Hodně zdaru s koupí auta.... Pokud mohu poradit, koukni na allegro.pl. Tam je Aversí hafo a spousta dílů. Ovšem koupě ojetého auta je vždy spojena s rizikem, takže k cceně přidej cca 15 až 20 tisíc a za tu to ve skutečnosti pořizuješ.
já na mém Aversu mám 180t km a dělal jsem jen dvakrát komplet brzdy (kotouče i desky), dvakrát jen desky, jednou svíčky a jinak jen olej, filtry, běžnou údržbu. Mám taky motorizaci 2.0VVT-i, takže motorově, podvozkově i řízením a brzdami je to auto velmi podobné továrnímu chování. Na rozvody (:-D) se chystám cca kolem 250t km. Tedy jen vyměnit napínací kladku řetězu a vodní pumpu. Doporučuji ještě každé dva roky komplet vyměnit chladící médium v klimě, chladiči motoru, olej v převodovce a brzdovou kapalinu, jednou za 3 - 4 roky nějak (dělám si sám, podomácku) obměnit olej v posilovači řízení.
Hodně zdaru s koupí auta.... Pokud mohu poradit, koukni na allegro.pl. Tam je Aversí hafo a spousta dílů. Ovšem koupě ojetého auta je vždy spojena s rizikem, takže k cceně přidej cca 15 až 20 tisíc a za tu to ve skutečnosti pořizuješ.
Back in Czech.
Dekuji za reakce. Ok, takze se nic dramatickeho po 150tis nekona... Mam zkusenosti s francouzskymi vozy, ze se to tak nejak po 150-ti postupne vsechno vymenuje - starter, alternator, druhe rozvody, treti kotouce, paty vyfuk. novy katalyzator atd ... proto chci zkusit japonce.
Pokud me ceka, jak pises + 15-20tis na nejnutnejsi prvotni vydaje - tak to je ok. Jen bych nerad resil nejakou fatalku za 80tis.
Rozvodovy RETEZ ? - hmm prijemne
Trochu me prekvapuje, ze kazde dva roky menis olej v prevodovce. Jinak samo, s temito beznymi provoznimi vecmi pocitam a nehodlam na tom setrit.
Takze asi neni duvod se neceho obavat, ... jsem uz skoro zlomenej, trochu jeste pochybuji, jestli to neni prilis velke sousto /prece jenom , nove to bylo auto za milion/ .. tak aby me to nesezralo .. piste piste, presvedcujte
)
Pokud me ceka, jak pises + 15-20tis na nejnutnejsi prvotni vydaje - tak to je ok. Jen bych nerad resil nejakou fatalku za 80tis.
Rozvodovy RETEZ ? - hmm prijemne

Takze asi neni duvod se neceho obavat, ... jsem uz skoro zlomenej, trochu jeste pochybuji, jestli to neni prilis velke sousto /prece jenom , nove to bylo auto za milion/ .. tak aby me to nesezralo .. piste piste, presvedcujte

hmmm...
Tak takhle.....
S lehkou nohou se s tím dá jezdit za 7 - 7,5 litrů na sto. S trochou místa se s tím dá jet 225 km/h.
Se zapřením se v tom dá vozit: 2 palety Itongu nebo 750kg ocelových trubek nebo 4lidi, 4kola, jeden pes (jen uvnitř, nic na střeše)....
))) Je toho hodně co jsem zkusil a prošlo.
)))
Upozornění na nevýhody: má to dno kufru cca 15cm pod hranou nakládky!!!! Lze odstranit leda přidáním palety na dno kufru (sice funkční, ale nehezké). Vypadá z venku docela staře a nemá nadčasový design (občas výhoda, nekradou se). Jednou do roka rozhodně vyměníš všechny obrysové žárovky, jednou za dva roky hlavní žárovky, jednou za život třetí brzdovou žárovku.
Obrovské výhody: dá se vyndat veškeré sezení krom předku a do místa nainstalovat matrace a spaní!!!
Je to opravdu držák. Když tomu šlapeš na krk jak chceš, tak se stejně přes 11,5 litrů na sto nedostaneš.

Upozornění na nevýhody: má to dno kufru cca 15cm pod hranou nakládky!!!! Lze odstranit leda přidáním palety na dno kufru (sice funkční, ale nehezké). Vypadá z venku docela staře a nemá nadčasový design (občas výhoda, nekradou se). Jednou do roka rozhodně vyměníš všechny obrysové žárovky, jednou za dva roky hlavní žárovky, jednou za život třetí brzdovou žárovku.

Obrovské výhody: dá se vyndat veškeré sezení krom předku a do místa nainstalovat matrace a spaní!!!

Back in Czech.
Ahoj,jsem majitel 3 TOYOTY a mohu jenom potvrdit spolehlivost a spokojenost z touto značkou.Vlastnil jsem motorizaci 2.0 carina 2,1,6 carina e a já po dobré zkušenosti se značkou jsem koupil AVENSIS VERSO 2.0VVT-I.Jenom a jenom SPOKOJENOST .Já vsadil na benzínovou kvalitu TOYOTY(jenom žasnu jaký problém je z 1.8i) a po roce provozu jediný problém,baterka v klíči dálkového ovládání(TOYOTA).DOPORUČUJI
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
Auto: Toyota Avensis Verso 2.0 vvti
Chybovy kod: P1155
Caute toyotaci, rozsvietila sa mi kontrolka motora a tak som si ju napichol na diagnozu a vysiel mi kod P1155 podla servisneho manualu by to malo byt air fuel ratio sensor (bank 2 sensor 1) az na to, ze neviem, ktory to je, ked otovim motor tak na prednej strane mam 4 sondy - dve hore (jedna na pravo a druha nalavo a dve dole, napravo a nalavo a potom este bude jedna asi aj za katalyzatorom (ta je oznacena ako heated oxygen sensor), nemate niekto tusenie ktora z tych styroch je ta A/F ratio sensor (bank 2 sensor 1)... dakujem za akekolvek typy...
Chybovy kod: P1155
Caute toyotaci, rozsvietila sa mi kontrolka motora a tak som si ju napichol na diagnozu a vysiel mi kod P1155 podla servisneho manualu by to malo byt air fuel ratio sensor (bank 2 sensor 1) az na to, ze neviem, ktory to je, ked otovim motor tak na prednej strane mam 4 sondy - dve hore (jedna na pravo a druha nalavo a dve dole, napravo a nalavo a potom este bude jedna asi aj za katalyzatorom (ta je oznacena ako heated oxygen sensor), nemate niekto tusenie ktora z tych styroch je ta A/F ratio sensor (bank 2 sensor 1)... dakujem za akekolvek typy...
A/F ratio
Měla by to být pravá horní z pohledu na motor zepředu.
Mám sice novější verzi 1AZ-FE, s jedinou A/F lajnou, ale je identifikovaná jako B2S1. Jinak by to šlo zkusit postupným vypojením každé z nich a diagnostikou problému a následným smazáním kódu a vypojením další.
)))

Back in Czech.