Podivné zvuky motoru VVTi-L
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nič proti páni, ale pre VVTL-i Toyota odporúča 5W-50... Mám dojem že Vaše problémy sú spôsobené práve olejmi - teda ich nekorektnými výmenami a potom možno hnaním studených motorov do vyskoých otáčok, ale to asi nespôsobil ani jeden z vás - pravdepodobne ste to už kúpili od ľudí, ktorí sa tak k tým autám správali...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
podivné zvuky motoru VVTL-i
Nerad bych to zařekl,ale vypadá to,že ten divný zvuk pocházel od napínáku kladky.Důvodem byl zřejmě krátký řemen,or. má mít d. 1940 mm a já hlupák tam měl 1930.Myslel jsem si,že pokud koupím řemen v náhradě tak dostanu i jeho or. délku.Na původním řemenu nebylo možné délku zjistit.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: podivné zvuky motoru VVTL-i
No na rovinu, že by kladka hučela kvuli špatnému řemenu je spíše nerálné - pokud by byla v pořádku. pokud má uš více "opotřebované" ložisko a musí tlačit vetší silou ( řemen je kratší ) tak potom muže hučet.Pavel Liška píše:Nerad bych to zařekl,ale vypadá to,že ten divný zvuk pocházel od napínáku kladky.Důvodem byl zřejmě krátký řemen,or. má mít d. 1940 mm a já hlupák tam měl 1930.Myslel jsem si,že pokud koupím řemen v náhradě tak dostanu i jeho or. délku.Na původním řemenu nebylo možné délku zjistit.
Takže problém bych spíše než v řemenu videl v kladce - ted jsi dal delší řemen a kladka nemusí být tolik napnutá - ulevil jsi ložisku, ale pokud vydávalo zvuky předtím bude vydávat zvuky i nadále, jakmile si trosku sedne a "zabnehne" se v novém tlaku.
10mm délky řemenu ( při tak dlouhém řemenu ) je zanedbatelných, ale zvuk mohl vydávat povrch řemenu - druhá možnost.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
podivné zvuky motoru VVTL-i
Nepsal jsem,že hučí kladka"podařilo se mi sehnat novou".Několikrát jsem čistil řemen a při poslední montáži"starého" řemene se mi zdálo jako kdyby na motoru něco cvaklo.Zvuk byl hodně podobný tomu co motor po zahřátí vydával,řemen jsem stále napínal a povoloval,až jsem došel k místu kde to"cvakalo".Dělá to napínák kladky v krajní poloze,na dotaz v toyotě jestli se dá koupit napínak zvlášť,tak jsem se dozvěděl,že jsou dvě varianty.U jedné s označením na rameni kladky OTICS se dá koupit samostatně.Idaho zajímalo by mne po kolika km si sednou brzdové desky red stuff s kotouči ebc turbo groove,dík za odpověď.