Yaris NG, najetu 80tkm za 2 roky..moje zkušenosti

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Had
Člen Týmu

Příspěvek od Had »

Tak yarise NG jsem si pořizoval před 2 lety (1.3 Terra cool) jako svoje první nové (jsem student VŠ a část.pracující) a rád bych shrnul své dojmy za 80 tkm, co jsem najezdil za 2 roky (soukromě - dálnice z toho jen asi 2 tkm).

Obecně souhlasím s tvrzením, že od doby, co to nemontujou v Japonsku, je to bída.
Auto vcelku dost vrže a při nerovnostech se ozývají podivné zvuky z podvozku, jakoby od tlumičů (ne vždycky, přijde mi, že jen než se zahřeje, což nechápu). Motor čas od času poprvé nenastartuje, spojku mám až na podlaze.
Při záběru spojky občas začne škubat - o tom jsem tu psal před delší dobou, ale protože se to nezhoršilo a dělá to občas, neřešil jsem to.
Před cca měsícem mě navíc vylezla dovnitř nějaká guma, nebo spíš izolace čelního skla.
Při zařažení zpátečky se občas ozve příšerný zvuk, jakoby se zadřela kolečka. Občas nejde jedničku zařadit.
Rádio - tlačítka se často zasekávají a je nutné pořádně zmáčknout.

Nicméně, žádná velká závada se nevyskytla.

S autem jezdím jako jediný řidič, prakticky mi chcíplo jen 2x za celou dobu, takže myslím, že je dost "šetřené". Jezdím převážně trasy okolo 40-100km denně /škola, rodiče, výlety/.
Co si myslíte, jak dlouho může vydržet motor atp? Slyšel jsem, že tyhle novější jsou po 150 tkm často šrot a protože hodně jezdím, tak se toho docela bojím.
Naposledy upravil(a) Had dne pát 07.08.2009, 13:48, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Hmmm...

Příspěvek od aczasa »

No jo, máš asi smůlu na kus. Manželka má Yarise NG se cca 40t km a nevrže, nic nikde neleze a podvozek se chová víceméně velmi slušně. Motor má sice 1.3, ale i 1L by měl rozhodně vydržet minimálně 300t km, pokud se o něj staráš. Olej, svíčky chladicí kapalina....... atd dle doporučení. Rádio taky jede bez jakéhokoliv problému či nutnosti něco tlačit víc a klima funguje... Takže pro normálního člověka, který při řízení používá i hlavu (zakousne se do volantu... :-)) musí být tohle auto aspoň na 5 až 10 let v pohodě použitelný.
Back in Czech.
Had
Člen Týmu

Příspěvek od Had »

Jj, mám taky 1.3. No, ono do 50000 km to bylo vše v pohodě, většina potíží se objevila po 60tkm.
Jinak nikdy jsem neboural (auto je jak nové), takže poškožení tímto je vyloučené.
aczasa
Věčnej rejpal

hmmm..

Příspěvek od aczasa »

Tak to mě ani nestraš. :-) Jestli se to manželce na konci roku nebo začátkem příštího začne sypat, tak to bude pěkně v ..... :-))))) háji. Ale jak říkám, zatím to je fakt supr autí a rád si s tím občas zablbnu. :-) Do 90km/h je to fakt ďábel. :-)
Pro tebe asi je nevýhoda, že NG se dělá od nějaké poloviny 06 roku, takže málokdo bude mít starší. :-) A na Yarise najet 30t km ročně je tak akorát. Takže opět málokdo bude mít o hodně víc než ty. :-/
Back in Czech.
Rope
Člen Týmu

Příspěvek od Rope »

Já mám Base Cool 1,0. Za 1,5 roku najeto 85.000 km. Všechno funguje bezvadně kromě žárovek. Přední měněny 4x, zadní 2x. Jezdím většinou delší vzdálenosti nad 100 km, několikrát i 1.500 km za den. Při pravidelné údržbě věřím v 600.000 km bez velkých investic. Dny, kdy jsem auto nepoužíval, spočítám za těch 18 měsíců na prstech jedné ruky.
aczasa
Věčnej rejpal

tak..

Příspěvek od aczasa »

Tak to je slušný maso. :-) To jsem měl asi jen dva roky. Roční nájezd s autem kolem 70t km. :-/ Už nechci.. :-) Ale taky 600t km na motor a auto je fakt dost. :-/ ale věřím ti. :-)))))
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“