Toyota Avensis III (T27) Kombi 2.0 D - Rady před koupí
Toyota Avensis III (T27) Kombi 2.0 D - Rady před koupí
Potřeboval bych poradit – rozhoduji se mezi Toyota Avensis III (T27) Kombi 2.0 D-4D 93 kW 6 M/T a Škoda Octavia (2009) Kombi 1,6 TDI CR DPF 77 kW 5 M/T, rozdíl v ceně je cca 20%. Nechci řešit to, že Avensis je střední třída a Octavia nižší střední třída, jde mi o jízdní vlastnosti a velikost zavazadelníku a to mi vyhovují obě auta. Designově se mi více líbí Octavia, přijde mi kvalitnější i zpracování interiéru. Mám ale trochu obavy z nového motoru koncernu VW a z obecné kvality. Co se týká Avensisu, tak tam mám obavy z jedné věci, a to, že je to dělané v Anglii a ne v Japonsku, prý ta auta nejsou už tak kvalitní. Zase mi přijde kvalitnější (ve smyslu, že je déle na trhu tak vychytali vady) ten motor. Tak nevím. Mohl by mi někdo znalý poradit, v čem je Avensis lepší – motorově, podvozek, … a zda je důvodné obávat se nižší kvality vozidel vyrobených v Anglii? Díky.
doufám, že jsi seděl v obou autech i na zadních sedadlech, že jsi zkusil couvání a vůbec jízdu, výhody šestivaltu, porovnání výbavy..
nebudu psát nic stokrát opakovaného... snad jednu věc... škodovka má momentálně docela dobrý odbyt hlavně v cizině - proto je ve srovnání s ostatními relativně drahá!!!
btw auta vyrobeného v anglii ani v turecku bych se nebál, rozdíly mizí..
nebudu psát nic stokrát opakovaného... snad jednu věc... škodovka má momentálně docela dobrý odbyt hlavně v cizině - proto je ve srovnání s ostatními relativně drahá!!!
btw auta vyrobeného v anglii ani v turecku bych se nebál, rozdíly mizí..
Rozhodně TAvensis ve kterém je ověřena technika z lexusu a automat. U škody bych měl obavy,že je v ní co zbyde z koncernových prémiových značek. A když ho šikovně koupíš,má ho v ceně škodovky a srovnatelné výbavě 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

A nezapomen na jednu dulezitou vec, nesouvisejici s kvalitou, zavazadelnikem apod - Skodovky se mnohem vice kradou a vykradaji a to nejen statisticky, protoze se jich proda vic, ale protoze ji rozeberes a udelas z ni VW Golf
...
Mam sveho Avouse (T25) a mam i firemni Octavku, takze muzu srovnavat, pokud bych si mel ted koupit nove auto, beru bez vahani T27 ... Za tri roky co mam Avouse jsem nemusel menit ani zarovicku, proste auto jen jezdi a jezdi. Co se menilo na Octavce nechtej ani vedet ... (krome obligatni asi tuny zarovek zatykalo do kufru, menila se prevodovka a podobne radosti ...).

Mam sveho Avouse (T25) a mam i firemni Octavku, takze muzu srovnavat, pokud bych si mel ted koupit nove auto, beru bez vahani T27 ... Za tri roky co mam Avouse jsem nemusel menit ani zarovicku, proste auto jen jezdi a jezdi. Co se menilo na Octavce nechtej ani vedet ... (krome obligatni asi tuny zarovek zatykalo do kufru, menila se prevodovka a podobne radosti ...).
Toyota RAV4 2.0 VVTi 110 kW Active Red (2015 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
projed se v obou jako ridic, spolujezdec a na zadnich sedadlech a uvidis co ti vice sedne.
pokud se ti nelibi design, tak stim nic neudelas bud se ti libi nebo ne, ale o designu to auto neni, auto by melo slouzit tobe ne ty jemu
pro me skoda znamena skoda penez (to jsem radeji zvolil neco jineho v horsim stavu ale ne skodu)
ceny dilu jsou trosku drazsi na toyotu, ale budes je potrebovat ?
skodovky se kradou, vykradaji atd.. jak uz tady nekdo psal
ale opravdu myslim ze zkusebni jizda (trosku delsi a i na dalnici) ti urcite mnohe nepovi
pokud se ti nelibi design, tak stim nic neudelas bud se ti libi nebo ne, ale o designu to auto neni, auto by melo slouzit tobe ne ty jemu
pro me skoda znamena skoda penez (to jsem radeji zvolil neco jineho v horsim stavu ale ne skodu)
ceny dilu jsou trosku drazsi na toyotu, ale budes je potrebovat ?
skodovky se kradou, vykradaji atd.. jak uz tady nekdo psal
ale opravdu myslim ze zkusebni jizda (trosku delsi a i na dalnici) ti urcite mnohe nepovi
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
taky kdyz uz si budes domlouvat tu zkusebni jizdu se zrovna zeptej na ceny spotrebnich dilu, svicky (zhavice), filtry, brzdy, rozvody a cenu za hodinu v servisu a toyota nebude o moc drazsi mozna neco bude aj levnejsi. ja sem si tak porovnaval co delal svagr na octavce v servisu skoda stalo 12 000, to samy v toyote na avensis o 300 min i s praci
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
ad) předváděcí jízda - měl jsem to půjčené celé odpoledne a musím uznat, že z toho mám dobré dojmy.m5t píše:Rozhodně TAvensis ve kterém je ověřena technika z lexusu a automat. U škody bych měl obavy,že je v ní co zbyde z koncernových prémiových značek. A když ho šikovně koupíš,má ho v ceně škodovky a srovnatelné výbavě
ad) cena - taky jsem se byl dívat v Polsku u autorizovaných dealerů - cena o cca 110tis levnější, doba dodání 2-3 týdny.
ad) kvalita - kdyby to bylo dělané v Japonsku, neváhal bych. teď jsem mluvil se známým, mají 3 toyoty (dvě corolly a jednu rav4), z toho jedna corolla je z Anglie a prý s tím má problémy. ale avensis se v Anglii dělá už několik let a statisticky jsou co do počtu závad pořád na předních místech.
Pro m5t - psal jsem Ti PM.
Re: Toyota Avensis III (T27) Kombi 2.0 D - Rady před koupí
Obecne kvalitu bych moc neresil, protoze ta se uz dlouhou dobu vyrovnava. Zatimco evropske znacky ji zvysuji, tak japonske to zacinaji sidit stejne jako Evropa. Navic s tim jak jsou ta auta slozitejsi a slozitejsi, tak se daji cekat o to vetsi komplikace. V zadnem pripade nelze usuzovat na spolehlivost noveho Avensisu podle zkusenosti z nejakych devadesatych let.estevez píše:Potřeboval bych poradit – rozhoduji se mezi Toyota Avensis III (T27) Kombi 2.0 D-4D 93 kW 6 M/T a Škoda Octavia (2009) Kombi 1,6 TDI CR DPF 77 kW 5 M/T, rozdíl v ceně je cca 20%. Nechci řešit to, že Avensis je střední třída a Octavia nižší střední třída, jde mi o jízdní vlastnosti a velikost zavazadelníku a to mi vyhovují obě auta. Designově se mi více líbí Octavia, přijde mi kvalitnější i zpracování interiéru. Mám ale trochu obavy z nového motoru koncernu VW a z obecné kvality. Co se týká Avensisu, tak tam mám obavy z jedné věci, a to, že je to dělané v Anglii a ne v Japonsku, prý ta auta nejsou už tak kvalitní. Zase mi přijde kvalitnější (ve smyslu, že je déle na trhu tak vychytali vady) ten motor. Tak nevím. Mohl by mi někdo znalý poradit, v čem je Avensis lepší – motorově, podvozek, … a zda je důvodné obávat se nižší kvality vozidel vyrobených v Anglii? Díky.
Navic je treba si uvedomit, ze spolehlivost neni vsechno a dulezity je i pristup vyrobce/distributora. Tam ma obrovskou vyhodu Skodovka, ktera je neskutecne ferova vuci svym zakaznikum a pri problemech vychazi rekl bych az bezkonkurencnim pristupem vstric pokud problem vzniknul na jejich strane. Toyota na druhou stranu stejne jako treba Honda jsou japonsti smejdi, kteri budou lhat, vykrucovat se a podrazet sve zakazniky jen aby nemuseli nahodou neco platit. Specialne Toyota je legendarni mimo jine i utajovanim bezpecnostnich problemu kvuli par dolarum usetrenych na svolavackach. Takze v konecnem dusledku pokud se ti neco vysype kvuli nejake vyrobni chybe na Skodovce, tak mas dobrou sanci, ze te Skoda nenecha na holickach, u Toyoty mas naopak jistotu, ze se s tebou minimalne pokusi vyjebat.
Rovnez neni pravda o predrazenych Skodovkach i kdyz uznavam ze tomu tak v minulosti bylo. Dneska se snazi Skodovka prodavat za kazdou cenu a nabizi nektere na trhu naprosto ojedinele ceny. Zkus se treba podivat na Skoda Octavia II 1.8TSI L&K a najdi mi druhe auto na trhu s takovou vybavou a motorem v cene jen zlehynka pres sest set tisic. Podobne vybaveny Avensis (uznavam vetsi auto) vyjde o ctvrt milionu draze.
Osobne bych se doporucil podivat i po jinych znackach. Ford nasadil velke akce a akcni modely Mondea mohou vyjit zajimave. Dokonce i VW nabizi pro Passat akci Business, kde je docela zajimava vybava za dobrou cenu. Na trhu je vice solidnich nabidek v teto kategorii nez jenom OII + Avensis. Specialne Avensis u nas cenove moc nedava smysl, v Polsku je ovsem situace uplne jina.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Kouknul jsem na ten jejich ceník a to zlehounka přes 600t je rovných 650,9tKč a automat jako mám já 705,9t. Ve výbavě mi chybí vyhřívané sedadla,ale vůbec nepostrádám chrom.vnitřní kliky a koncovku výfuku,kožené sededla a el.nastavení sedadla. Můj automat s motorem slabším o 10kW mě stál 540t, ale co si hlavně cením je to,že se méně krade než škoda. Co se týče přístupu značek k problémům - všechno je to o lidech na které narazíme,jako ostatně všude. Nedělám si iluze o Toyotě,ale ani o Škodě či jiné značce. Akorát Škoda je doma více na ráně,tak nebude vyje...at tak okatě 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

Řekl bych, že máš příliš optimistický přístup ke Škodovce (nebo štěstí na dealera), v tomto je bohužel stejná jako ostatní. Stačí když si vzpomenu na známého, který přijel do servisu s chrastícím 1.9 SDI a tam mu řekli, jo my o tom víme, to je výrobní vada, máte štěstí, že Vám to nekleklo úplně a jako fér přístup zaplatíte opravu (jen práci, materiál šel na vrub automobilky).Duchy píše:Tam ma obrovskou vyhodu Skodovka, ktera je neskutecne ferova vuci svym zakaznikum a pri problemech vychazi rekl bych az bezkonkurencnim pristupem vstric pokud problem vzniknul na jejich strane.
Jasne pokud odmitnes ty nejdrazsi polozky s tim, ze je vlastne nepotrebujes, tak pak stoji vsechny auta stejne. Kolik by staly kozene potahy do Avensise? Padesat? Sedesat tisic navrch? Ma tvuj Avensis velkou navigaci (u konkurence bezne za 40 - 70.000Kc, u L&K 0Kc)? Automat je u Skodovek drahy, ale zase na druhou stranu je to roboticka dvojspojka, takze neco co konkurence proste nema.m5t píše:Kouknul jsem na ten jejich ceník a to zlehounka přes 600t je rovných 650,9tKč a automat jako mám já 705,9t. Ve výbavě mi chybí vyhřívané sedadla,ale vůbec nepostrádám chrom.vnitřní kliky a koncovku výfuku,kožené sededla a el.nastavení sedadla. Můj automat s motorem slabším o 10kW mě stál 540t, ale co si hlavně cením je to,že se méně krade než škoda. Co se týče přístupu značek k problémům - všechno je to o lidech na které narazíme,jako ostatně všude. Nedělám si iluze o Toyotě,ale ani o Škodě či jiné značce. Akorát Škoda je doma více na ráně,tak nebude vyje...at tak okatě
Jinak koukam, ze Skodovka s koncici krizi zacala opravdu trosku zdrazovat, protoze puvodni cena byla 620.000Kc, proto jsem psal "lehce pres sest set". Celkove znam jedinou cenovou konkurenci pro tuhle Skodu a tou je Renault Laguna III Initiale, ktery je rovnez s maximalni vybavou za babku v porovnani s konkurenci. Jenze to je Renault a ten neni pro kazdeho.
Jinak pristup v servisu neni o lidech, ale je to primo politika Skodovky. Zatimco Toyota problemy tutla a zakazniky rovnou podvadi (viz znamy problem se snahou presouvat problemy po zaruce), tak Skodovka naopak bezne menila vadne dily davno po zaruce zdarma ci jenom za praci. Nejsem fanousek Skodovky, ta auta mi nemaji co nabidnout, ale kdo jiny na trhu ti zdarma vymeni vadne turbo dva roky po zaruce jen proto, ze dodana serie mela problemy se zivotnosti? U Renaultu mela vsechna turba problemy s zivotnosti u dci motoru a nikdo nikdy nikomu nic zdarma kvuli tomu nevymenil.
To mne prijde hodne friendly naidka, kdyz si uvedomim, ze konkurence po skonceni zaruky chce zaplatit celou castku a obcas jeste pred koncem zaruky drahe zavady kamufluje, aby vydrzely nez zaruka skonci.saab píše:Řekl bych, že máš příliš optimistický přístup ke Škodovce (nebo štěstí na dealera), v tomto je bohužel stejná jako ostatní. Stačí když si vzpomenu na známého, který přijel do servisu s chrastícím 1.9 SDI a tam mu řekli, jo my o tom víme, to je výrobní vada, máte štěstí, že Vám to nekleklo úplně a jako fér přístup zaplatíte opravu (jen práci, materiál šel na vrub automobilky).
Jenže o tom věděli, žádné upozornění, svolávačku nebo kontrolu v záruce neudělali, což mi fér nepřijde. Prostě počkali až to klekne a pak chtějí ještě zaplatit práci. A je otázkou jak dlouho to budou dělat, tedy když to auto bude např. 4 roky po záruce a bude jej mít druhý majitel, budou stále ochotní tuto jim známou výrobní vadu akceptovat ?Duchy píše:To mne prijde hodne friendly naidka, kdyz si uvedomim, ze konkurence po skonceni zaruky chce zaplatit celou castku a obcas jeste pred koncem zaruky drahe zavady kamufluje, aby vydrzely nez zaruka skonci.
Obdobný příběh je i s první generací Fabie a motorem 1.2 HTP kdy ty motory po cca 100tis. km kleknou. Opět dělá Škodovka mrtvého brouka a čeká až motor klekne, zatím údajně pozáruční opravy platí, tedy alespoň těm, kteří se o to přihlásí.
No tak Toyota by nejenom neudelala svolavacku, ale jeste by poprela ze nejaky problem existuje, odmitla jakoukoliv opravu v zaruce a pokud by se havarie zacala projevovat pred koncem zaruky, tak by se ji snazila zakamuflovat a tvrdit zakaznikovi ze se nic nedeje a vse je v poradku.saab píše:Jenže o tom věděli, žádné upozornění, svolávačku nebo kontrolu v záruce neudělali, což mi fér nepřijde. Prostě počkali až to klekne a pak chtějí ještě zaplatit práci. A je otázkou jak dlouho to budou dělat, tedy když to auto bude např. 4 roky po záruce a bude jej mít druhý majitel, budou stále ochotní tuto jim známou výrobní vadu akceptovat ?
Obdobný příběh je i s první generací Fabie a motorem 1.2 HTP kdy ty motory po cca 100tis. km kleknou. Opět dělá Škodovka mrtvého brouka a čeká až motor klekne, zatím údajně pozáruční opravy platí, tedy alespoň těm, kteří se o to přihlásí.
To je potom problém s olejem u motoru 1.8 VVTi vyjímka, tam jej v rámci záruky mění zdarma. Jinak k tomuto problému má Toyota stejný přístup jako Škodovka, dokud to neklekne, tak nic nevíDuchy píše:No tak Toyota by nejenom neudelala svolavacku, ale jeste by poprela ze nejaky problem existuje, odmitla jakoukoliv opravu v zaruce a pokud by se havarie zacala projevovat pred koncem zaruky, tak by se ji snazila zakamuflovat a tvrdit zakaznikovi ze se nic nedeje a vse je v poradku.