Bobrova Carina E
- Bobr8
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zakoupil na Aukru zánovní autorádio s reproduktory...původní Sony na kazety doslužilo, nahradil ho model CDX-MP40, na CD s MP3 a ovládáním CD changeru.Do zadních dveří jsem našrouboval repro "Star Bass", dvoupásmové."No Name", ale slušně hrají.Vpředu zatím původní "šustítka"...
Montáž "na ulici", celkem to šlo.Po vyklopení panelu se na mne vyvalil chuchvalec drátů.Původní rádio bylo připojeno redukcí TOYOTA - ISO, koupil jsem tedy ještě přechodku ISO - SONY 16pin.Rádio bylo bez rámečku, ten jsem uřízl z původního a nalepil.

Montáž "na ulici", celkem to šlo.Po vyklopení panelu se na mne vyvalil chuchvalec drátů.Původní rádio bylo připojeno redukcí TOYOTA - ISO, koupil jsem tedy ještě přechodku ISO - SONY 16pin.Rádio bylo bez rámečku, ten jsem uřízl z původního a nalepil.
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné fotečky, ale mně se stejně více líbí Cariny než Avensise,....nemůžu si pomoct ale ty křivky u Avika nejsou moc dobře doladěné,...

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- Bobr8
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož jsem měl prasklý plastový držák mlhovky a měl jsem strach že upadne, pustil jsem se do opravy.Nová je drahá a ještě se špatně shání.
Lepidlo s názvem BISON-POWER ADHESIVE (na obrázku č.3) jsem již několikrát s úspěchem v podobných případech použil.Je dvousložkové, lepí mnoho materiálů včetně kovů, PUR,kamene...s udávanou pevností až 160kg/cm2.
Takže postup - očistit, odmastit, slícovat.Dle návodu namíchat lepidlo.Přitisknout, lepidlo nanést i přes spoj, aby byl pevnější.Pro ještě větší pevnost jsem dovnitř přidal plastikovou destičku cca 2mm silnou.Po vytvrdnutí jsem spoj jemně obrousil, stříkl záladovkou ve spreji a černou, aby spoj splynul s okolím.
Super, mlhovka jak nová.
Tímto způsobem jsem už spravoval prasklou kapotáž na motorce, frézu - která měla uražený litinový držák - vše drží.
Doporučuji, třeba se Vám to bude hodit.

Lepidlo s názvem BISON-POWER ADHESIVE (na obrázku č.3) jsem již několikrát s úspěchem v podobných případech použil.Je dvousložkové, lepí mnoho materiálů včetně kovů, PUR,kamene...s udávanou pevností až 160kg/cm2.
Takže postup - očistit, odmastit, slícovat.Dle návodu namíchat lepidlo.Přitisknout, lepidlo nanést i přes spoj, aby byl pevnější.Pro ještě větší pevnost jsem dovnitř přidal plastikovou destičku cca 2mm silnou.Po vytvrdnutí jsem spoj jemně obrousil, stříkl záladovkou ve spreji a černou, aby spoj splynul s okolím.
Super, mlhovka jak nová.
Tímto způsobem jsem už spravoval prasklou kapotáž na motorce, frézu - která měla uražený litinový držák - vše drží.
Doporučuji, třeba se Vám to bude hodit.

REPRO vzadu
Všiml jsem si, že zmiňuješ montáž repro do zadních dveří - tos tam žádné neměl nebo nefunkční? Já na svým kombi v zadních dveřích repráky nemám. Nemám ani origo 3. brzdové světlo apod., takže asi nižší výbava. Má smysl pátrat po drátech které vedou do dveří + nějaké "přípravě" na repro nebo je to zbytečný v mým případě?
Verso 1,8 2017 EX: Carina E combi 2,0 1996 3SFE
- Bobr8
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Repro v zadních dveřích byly, ale zničené.Vyměňoval jsem je tedy za nové.
Podle stavu instalací bych řekl, že v zadních dveřích je standadně z výroby prolis s plechem kam reproduktory lze nainstalovat, nicméně kabely určitě v každém voze nejsou.Ty už tam někdo u mojí Cariny dodělával.Také díry v tapecírungu zadních dveří mám "dodělejdoma".
3 brzdové světlo také nemám.Originální by bylo pěkné, ale na žádné jsem zatím nenarazil.
Podle stavu instalací bych řekl, že v zadních dveřích je standadně z výroby prolis s plechem kam reproduktory lze nainstalovat, nicméně kabely určitě v každém voze nejsou.Ty už tam někdo u mojí Cariny dodělával.Také díry v tapecírungu zadních dveří mám "dodělejdoma".
3 brzdové světlo také nemám.Originální by bylo pěkné, ale na žádné jsem zatím nenarazil.
Díky.
Tahat kabely do zadních dveří se mi nechce, už tak je celá elektrika v autě taková nějaká podivná, asi tím alarmem+centrálem, který tam montovali nějací "umělci" a s kterým už jsem to auto nadšeně kupoval.
Prostě budou muset děti oželet kvalitní zvuk a aspoň budou zticha, když budou chtít poslouchat 

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Já mám v té mojí carině mám kabely natahaný a připravený skoro ke všemu. Sice mám zadní repráky v platu pod oknem, ale v zadních dveřích už od výroby sou dráty taky.Bobr8 píše:Ještě než to zavrhneš, koukni tam, odmontovat tapecírung je jednoduché - dva šrouby (u kliky a pod opěrkou-madlem) a nacvakávací "čudle".A nebo koukni za rádio, jestli tam nejsou nepřipojené kabely.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
repro vzadu
No když mě teda všichni tak hezky přesvědčujete
- podívám se a dám vědět. Ale stejně bych řekl, že tam žádný kabely nachystaný nebudou. Zadní dveře ani nemají senzor na otevření = nerozsvítí se osvětlení ani kontrolka... Začínám tušit vážnější problém v minulosti, jestli třeba nebyla vytopená apod., mám zarezlou páčku na palivo v interiéru - což je asi rarita