E9 Konecne doporadku

vše ohledně modelové řady Corolla
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

libor12 píše:
Rampa89 píše:...
...
Aha, díky, no já se omlouvám, řídil sem se podle toho, co sem kde četl a slyšel. Nechci tu šířit OT, ale když už sme u toho, na jakým principu to teda vlastně funguje? A olej se teda měnit nakonec nemusí, jestli sem dobře pochopil. A nějaký ty rizika teda jsou?

Jinak kudlovi hodně zdaru, ty dveře by měly být jak na 5dv hatchi ne? 3dv je má délší a těch sedanů moc není, pravda.
Holomek!
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

to si taky rikam, ale porad sem se k tem dverim nejak nedostal :D , musim to nekde promerit s nekym :wink:
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Tak po dlouhy dobe sem se zase dostal do civilizace :D . Mam uz namontovanej O2 simulator, cimz chci moc poddekovat Liborovi. Další věc která mě potkala bylo čištění auta, ale ne běžné viz foto :lol: :lol: , neodolal sem jedny nadherne rozmaceny louce... Ale pak ty hnoje cistit z podvozku to bylo peklo.
Dneska dostane snehorka i novy gumy dokytujou se blatniky a zastrikne se to, aby nemci neprudily.

Obrázek
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Tak se po dlouhy dobe hlasim, ale z nemecka. Rollka me a dalsi tri lidi udvezla naprosto bez komplikaci asi 700Km v kuse dalnicniho tempa tzn +- 140 a max bylo asi 198 vic uz nechtela. Jedinej problem nastal v 7km fronte v pekelnym vedru se zacla prehrejvat, ale pusteny toüeni vse zpravilo. Je to protoze je od mych vejletu na rozbahnene louky porad zadelany chladic trosku :D . Jinak mi este pekelne huci asi lozisko v pravym kole, je cerstve vymeneny tak nevim. Jo a pro libora celou cestu byl simulator na minimum a na konci cesty po vyblikani chyb ukazovala prilis chudou smes takze to dam ted na max a uvidime, jinak si vzala asi 10l na sto. Du brousit po nemeckym ebay a premejslet co rollce za odmenu poridim :D :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ve 3lidech s takovou rychlosti s 4x4 je to spotřeba dost dobrá. Simulátor nastav někam do 3/4 a bude spokojena. :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Tak sem z nemec doma. Pred cestou sem posunul sim. lambdy zhruba do 2/3 (smerem do prava) a po sto km sem kouknul na ukazatel benzinu a nestacil sem se divit :lol: :lol: rollka mela zase velkej apetit, jo zapomnel sem ze auto melo v sobe este o jednoho cloveka vic + dva motory myslim 150 ale z tech takovejch udusavacu zeme, takze kua tezky a samozrejme naky zavazadlo navic, takze proste auto nalozeny jak krava :lol: a jel sem 160. Zastavil sem na parkovisti presteloval sem ji zase kousek z5 ale ne uplne na doraz a vyrazil sem stejnym tempem dal a dely se zazraky spotreba zase malinko pod 10 litriku pri 160 :D . Akorat se mi neco rozsejpa asi na predni naprave protoze auto uz se rozhucelo uplne silene pri tech 160 vevnitr chrcely vsecky plasty no docela nechut uz :? . Musim se domluvit s klukama z dobrise na hospitalizaci :P
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Simulátor lambda sondy dělá zázraky. :) myslím že investice do něj se lehce vrátí a to nemluvím o porovnání s cenou lambda sondy denso learn burn. :) Taky už ho mám. :) na té nápravě to můžou být ložiska. Nebo jestli už Ti zase nejde dolů kolo. Ty vibrace jsou podezřelé. Raději opatrně.
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

nevim no kola byly prvni co sem kontroloval, a ani se nehly.
Jo Libore, pojedu do dobrise asi ve stredu pokud v utery se s Honzou nejak dohodneme, nahodou ten steft do predniho kola jak sem ho musel skratit si nezjistoval este?
Jinak teda este jednou diky moc za ten simulator je to parada :wink: :D :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Stefty mám,ale nevím jestli Ti tam půjdou. Je to originál toyota corolla ale jen fwd. St uvidím,každopádně Ti je tam nechám.
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Díííííííky moc, budes tam ve stredu? Jo este sem zapomnel jak sem mel ten simulator nastavenej na bohatsi smes a zralo to jak tank, tak taky spatne chytala, ale to je asi logicky :D
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Tak dalsi veci, ktery mi delaj starosti :( : Asi mesic pred tripem do nemecka sem menil olej a odvazne sem tam nalil polosintetiku tedy 10w 40 coz byl i predepsanej pro novy auto :D , ale zacal mi linat olej vikem ventilu kolem sroubu, ale jen malo. Horsi je ze po cca 2500-3000km mi to sezralo cca litr oleje. Nevim esli to souvisi s tim, ale po nastartovani mi sviti chvilku maznicka-tlak oleje. Auti nijak neklepe nevydava pazvuky motor jede jak ma necoudi z vejfuku vubec tak nevym esli tam mam nalejt olej s vyssi vyskozitou, nebo ho nechat papat a dolejvat levnejsi polosintetikou porad.

Dalsi vec je ze me kolem levy poloosy utika volej z prevodovky, ne moc ale ser... me to. Zacalo to myslym od ty doby co se menilo lozisko a manzeta na druhy poloose :( .

Posledni vec je ze me nekdy nechtej spadnout otacky po nastartovani a drzej treba i 2500 rpm a prejde to az po chvili.

Modlim se aby to vydrzelo aspon este rok nez nasetrim na 4a-ge a fe pujde ven, nechci delat go na motoru kterej neni planovanej na dlouho v auti.
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Este sem zapomnel, stalo se mi to poprve mel sem 4 lidi v aute a jel sem po okreskach co to dalo :lol: , tzn hodne prudkyho brzdeni apd, az se asi uhraly brzdy a to tak ze uplne proste nebrzdily, je to normalni? bo by se tohle nemelo stat? Diiiiik :D
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Mě to moc normální nepřijde :D :D :D ....nepřehřála se ti brzdová kapalina? Dále 1l na 3000 není nic hroznýho, takže já bych jen dolejval a ten volnoběh, jestli to dělá jen občas, bych taky neřešil pokud uvažuješ o 4A-GE :wink:
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

to sem si rikal taky bylo to tak po patnacti minutach ostry jizdy, s tim ze sem jel treba 140-160 pred vesnici sou jak na potvoru vzdycky rovinky :lol: a najednou 50. Ale necejtil sem spaleninu od brzd v aute jen kdyz sem k nim cichnul, ani se nedymylo. Asi vymenim brzdovou kapalinu :D
Je docela neprijemny se hrnout z kopce na akorat vytocenou trojku do omezovace a pred krizovatkou zjistit ze i kdyz stojis na brzde tak to nic moc nedela :lol: , este ze nic nejelo :oops:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

zaleží na kvalite brzdového obložení a kotouče, pokdu je to horší kvalita ( nebo kvalita neumerná nárokum ) tak se materiáůl přehřeje a brzdy citelne povadnou. Ja jsem po jednom "závodním" odpoledni přijel před barák a nebyt hrbolu před barakem že jsem je musel pomalu přejet a ručky tak sem nezastavil snad vubec, vylezu co s edeje a jak tak koukám na kotouče skrz kola tak najendou vyskočily plamínekj a desky začali hořet :) byla to docela honička, v podbehu nad brzdou vedl přívod paliva - rychle jsem plamen sfoukal a oddychl si, jenž asi po 2-3 vteřínách vyskočil znova tak sem foukal znovu, celkem asi 4x.. No envím co bych delal kdyby to začalo hořet i na druhé strane :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“